Dagboka fredag 4. januar 2008

Jordkloden var så nær sola den kunne komme i går, nå fjerner vi oss med sneglefart mot sol og varme. Vi var midt i en av årets stjerneskuddsvermer, der vi telte til tre og fikk to ønsker oppfylt when we wished upon a star. Det er dagen derpå. Pengekrav fra sør. Avskjedsklem mot nord. Doffen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. januar 2008»

Jordkloden var så nær sola den kunne komme i går, nå fjerner vi oss med sneglefart mot sol og varme. Vi var midt i en av årets stjerneskuddsvermer, der vi telte til tre og fikk to ønsker oppfylt when we wished upon a star. Det er dagen derpå. Pengekrav fra sør. Avskjedsklem mot nord. Doffen får en flis i fingeren. Er det noen som skjønner hva vi babler om? Les og lær.

Doffen leder morgengymnastikken
Er Gotham-polisen på jakt etter Jan Derek? Har den gamle Lynvingen knabba fornavnet eller etternavnet til Batman?
Er Mini ute å kjøre? Og i så fall i en Morris? Har veske-giganten Morris ulovlige bilmerker i kofferten?
Truer Kenta Clark Kent med kryptonitt? Er det pent å gi folk kallenavn? Hvor mye gryn kan du få for det? Hvem var først: Doffen eller Doffen?
VPN’s wannabe-jurister har sett på saken, og avfeier blankt kravet fra det sure sørland om at Vålerenga må betale for klengenavnet Doffen. Sørlendingene har snødd inne med et etterhvert uselgelig lager av Doffen-dokker i gult og svart, og prøver det de kan for å dekke tapet. De aner intet om den rettslige katastrofen som nærmer seg. Og at det er de selv som risikerer fornedrelse og tapt ære for simpelt tjueri og snylting på andres eiendom. Alt står og faller på godviljen til for eksempel Lydbokforlaget. De har salgsrettighetene på Doffen. Selv om sørlendingene vil prosedere knallhardt på at den versjonen av Doffen har daua.

Husker dere den temmelig kverulantiske Doffen fra plateutgivelser og fra radioen på 50-tallet. Doffen var en av de aller første lydbøker som ble utgitt – lenge før begrepet var oppfunnet, og skuespillerne som medvirket hører til i vårt ypperste stjernegalleri: Einar Sissener, Lasse Kolstad, Lalla Carlsen, Leif Juster, Per Aabel, Carsten Byhring, Arve Opsahl m.fl. Her er haugevis av spennende og morsomme sketsjer. Dette er hva Bohemlaget vårt vokste opp med. De hadde ikke fjernsyn og mp3. Er det rart de ble bohemer? Femtitallets store toppunderholdning var de populære Doffen-platene. Lydbokforlaget gir deg høydepunktene:

Doffen sier god dag (Einar Sissener/Lasse Kolstad)
Doffen tar spilletime (Einar Sissener/Wenche Klouman)
Doffen skal i seng (Einar Sissener/Edith Thronsen)
Doffen radiosender fotballreportasje (Einar Sissener)
Doffen vil ha katt (Einar Sissener/Randi Brænne)
Doffen leder morgengymnastikken (Einar Sissener/Arve Opsahl/pianist: John Hauge)
Doffen og leveren (Einar Sissener/Per Aabel)

Noen i sør sitter med kinklianekoff i postkassen. Takk for det. Takk for at dere har gitt oss en idé: Skaff deg et merkenavn du kan tjene penger på. Og det har vi tenkt å gjøre. Vår tidligere sjef, Kjetil Siem er nemlig forfatter på si. Han er romanaktuell. Til våren gir han ut en bok om den forelska 11-åringen Steinar som er i ferd med å oppdage voksenverden. Men boka har ikke fått tittel ennå. Der har du sjansen! Finn på et navn. Tjen penger som gryn og hjelp en gammel helt i samme slengen.

Dagens feilretting
Et av triksa vi dagbokister har for å fylle dagboka dag etter dag etter år etter år, er å legge inn små feil og større usannheter. Da blir vi nødt til å dementere dagen etter, og vips har vi fått fylt den boka også. I går prøvde vi å finne ut hva Bengt Sæternes kosta oss, og hadde en prisantydning på fem-seks tusen kroner hektoen. Men vi fant en liten notis i VG om at OB ikke hadde tapt noe særlig på salget av den såkalte floppen de kjøpte fra Brann for 2,2 mill. I tråd med alle vedtatte januarsalg-regler går vi ned 50%. 2-3 tusen kroner hektoen for feil-og skadefri vare med uendret holdbarhetsdato er slett ikke verst.

Hos Martin i går . . .
Stinn brakke på Bohemen. På forhånd var det varslet at medlemsmøtet skulle være presse-og mediafritt område. VPN kom i et lite skal-skal-ikke dilemma. Vi valgte skal, så alle dere som var forvist til Jordal i går får med dere det dere sikkert visste fra før, og at det var hyggelig. Om du sammenlikner med referatet på klanen.no kan du se om VPN’s utsendte fikk med seg mere enn øl. Og i så fall, hvor mange!

. . . på Kadda i morgen . . .
Sesongen er i gang. Første bortetur i morgen. Trening på Kadettangen klokka 10. Mange busser går nærmest kontinuerlig. Er du på buss nr 151 er du på rett spor, eller velger du jernbanesporet? Sjekk vif.no. Der får du kart og rutetider. Beklageligvis er ikke sjøveien som reisealternativ utredet tilstrekkelig. En av få sjanser til en kvalitetsøkt i knallhard puddersnøtrening, forøvrig fordrives det meste av vinteren i syden. Vi skal til Kadda, det blir vår eneste tur ut i skog og mark i vinter, unga gleder seg, blir nesten som å ha påskeferie sier dem.

. . . Jordalhallen søndag . . .
Snøkaos i helga, du gjør lurt i å trekke innendørs. Jordalhallen byr på innebandy G-92 mot Drøbak-Frogn klokka 1230. Gutta har veldig, veldig lyst på supporterstemning, så hvorfor ikke stille? Øve på en sang eller to. Og en tur inni Bandy’s Pub etter kampen.

. . . og Vålerenga i dag
Ta vare på deg selv og hamsteren din. Nå er du alene. Ingen Schwabe til å gni deg varm og frisk igjen. Takk for ni års utsøkt skadeforsikring, Håkon! Klem til deg om du til gjengjeld klemmer for hardt og uvørent på vaklende bein på Lerkendal!

Legg igjen en kommentar