Dagboka torsdag 3. januar 2008

Jula er over. Festen har begynt. Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så gla’ er vi, så gla’…….så,så… Litt sure skal vi også være. Dette er en Dagbok, ikke sant ! Januarsalg og is og sånt De satsa på tilbudsvarer i januar framfor dyre panikk-kjøp før jul. De holdt hodene kalde, holdt … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. januar 2008»

Jula er over. Festen har begynt. Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så gla’ er vi, så gla’…….så,så… Litt sure skal vi også være. Dette er en Dagbok, ikke sant !

Januarsalg og is og sånt
De satsa på tilbudsvarer i januar framfor dyre panikk-kjøp før jul. De holdt hodene kalde, holdt kjeft og holdt ord. Godt jobba, Pål og Jan-Erik. VPN river i to iskalde Martini. Og et ønskedikt:

Is fra Breen. Is i magen.
Bengt og Doffen. Hva med Hagen ?
Ikke ta for mange sjanser.
Ikke vent til salget stanser.
Pål og Aalbu: Gi oss Panzer !

Gull har sin pris
VPN’s økomiske amatører har kommet fram til at prisen for gull ligger sånn omtrent på 110.000 kr kiloen. Fotballgull er et langt edlere metall, prisen høyere. Og det opereres ofte med meterpris. Doffen gikk for ca 60-tusen centimeter’n. Men vi ønsket oss Doffen, og han ønsket seg oss, så den saken er grei.
Vanligvis fjernes prislappen fra presangen før den pakkes inn og overrekkes. Vi fant ingen prislapp på Sæternes. Med kvalifisert gjetning ender vi opp et sted mellom fem- og sekstusen kroner hektoen for Bengt. Vi henviser til dagens fakta-artikler om de to gullfuglene. Fram med kalkisen. Regn det ut sjøl.

Doffen
En svært klubb-lojal spiller, som helt sikkert hadde fortsatt i Start hadde det ikke vært for nedrykket. Start-fan siden han ble født.
– Jeg har utrolig sterke følelser for Start. Den dagen vi eventuelt møtes, vil jeg diskutere saken med treneren. Jeg håper jeg slipper å spille, men tviler på at det blir innvilget, sier Doffen til Fædrelandsvennen.
Proff-eventyret med Wigan endte nesten før det startet. Et katastrofalt tilbakespill mot keeper var det som skulle til. Fint om du ikke tar for mange slike i Vålerenga. Den nye målvakten vår, Troy Perkins har vist seg i stand til å ta en Arason og vel så det i liknende situasjoner. Velkommen til oss, Doffen! Godt å ha deg her.

Bengt
Da vi så 92 spenstige kilo slentre inn til pressekonferansen i går, var vi nesten sikker på at de kom nynnende:

….vif er best i byn, og jeg hater Fyn, jeg vil til Vålenga…

Det var ikke alltid dejligt at være norsk i Danmark, Bengt. 11 kamper og bare ett mål i Odense Boldklubb. Hos oss blir det andre bolder. Om Rune Lange friskner til ønsker vi en reprise av tida deres i Brügge. Rune + Bengt = helt sant. (Rune skynder seg sakte etter korsbåndsskaden i sommer, men er på vei til fotballbanen igjen, meldte Aftenposten i går.)

Ellers gleder vi oss vanvittig til å ta deg med til Bergen, Bengt. Da kan du rette opp att alle måla fra i fjor. Den gangen var du slem. Nå er du snill. Og vi håper på skybrudd på Brann Stadion. Nettstedet yr.no har en statistikk for alt mulig, bare det er vær med i bildet.

Sjekk denne: yr.no/nyheter/distrikt/hordaland/sport_nrk_hordaland/brann/1.1056776 .

Der står det svart på hvitt: Bengt Sæternes er landets ukronede toppscorer og målmaskin i regnvær! Vi har allerede våte drømmer. Flott at du kom hit, Bengt!

Team Martin på Bohemen
Det blir ikke VIF-TV-sending, verken direkte eller i opptak fra kveldens medlemsmøte på Bohemen. Dette betyr at pressen kan holdes utenfor, i følge talsmannen for Klanen (ikke «sjefen» som vi feilaktig skrev i gårsdagboka). I stedet for å få med seg fakta om opplegget rundt team Martin, kan for eksempel Morten P i Dagbladsporten heller sitte og drøvtygge sitt eget 2-siders vrøvl fra papir-dagbladet i går:

Fjorårets fleip kan bli årets store vits.
Han velger å legge sin kritiske røst om nysatsinga vår i munnen på de velkjente anonyme skyggene en, man, noen og andre. Går det gæernt for Vålerenga kan han meske seg i egen fortreffelig etterpåklokskap. Om VIF derimot lykkes, har han ryggdekning der óg. Feiging! I romjuldagboka kom vi i skade for å tro at Dagbla´ hadde peil på fotball etter å ha kåret Martin Andresen som fjorårets spiller. Men når noe av det mest spennende for Morten P er å se hvordan «den nye VIF-treneren vil forholde seg til media», innhenter tvilen oss igjen. Fotball spelles på Ullevål. Ikke i Akersgata . Eller TV2-huset for den saks skyld.

VPN liker det vi ser, selv om det er nytt i norsk fotballsammenheng. Vi vil ikke unne oss noen falsk etterpåklok glede. Går det på ræva får vi ta det derfra. Men pr idag er målsettinga og drømmen enkel.Og gul.

Vålerenga i dag
Ishockey på Jordal kl 1830 Vålerenga – Frisk Asker

Medlemsmøte på Bohemen klokka 1800

Husk klansmedlemskort for 2007, eller kvittering for betalt medlemskap for 2008. Og for all del noe som sannsynliggjør at du har fylt tjue.

Legg igjen en kommentar