Hæstad klar for Vålerenga

Ryktene har gått i flere måneder og i dag fikk vi endelig bekreftet gladnyheten om at Kristofer Hæstad har signert for Vålerenga. Det er en stund siden Hæstad signaliserte at valget var tatt og at Vålerenga ble foretrukket foran Lillestrøm. Siden IK Start ikke fikk den overgangssummen dem ville, ble overgangen lagt på is. Kristofer … Fortsett å lese «Hæstad klar for Vålerenga»

Ryktene har gått i flere måneder og i dag fikk vi endelig bekreftet gladnyheten om at Kristofer Hæstad har signert for Vålerenga.

Det er en stund siden Hæstad signaliserte at valget var tatt og at Vålerenga ble foretrukket foran Lillestrøm. Siden IK Start ikke fikk den overgangssummen dem ville, ble overgangen lagt på is.

Kristofer Hæstad signerte med IK Start i 2001 og debuterte i Tippeligaen i 2002 da Start rykket ned. I 2004 rykket sørlendingene opp igjen og Hæstad var en viktig bidragsyter til dette opprykket. Allerede etter et år i Tippeligaen ble midtbaneterrieren kåret til årets midtbanespiller og årets profil i Tippeligaen. Hæstad har spilt 101 kamper for sørlendingene og scoret 16 mål.

Den 24 år gamle midtbanespilleren debuterte på landslaget i mai 2005 i en privatlandskamp mot Costa Rica. Hæstad har spilt på alle aldersbestemte landslag siden han var 16 år, men er kun bokført med 3 mål hvorav 2 er fra tiden da han spilte G16.

Av landslagskollega John Arne Riise ble Hæstad karakterisert som en aggresiv liten jævel som løper og løper – og er som en klegg.

Kristofer Hæstad var på utlån til Wigan Athletic FC i seks måneder i forrige sesong, men han fikk lite spilletid hos britene, og kom tilbake til Start etter at låneperioden var over.

Selv betegner Hæstad seg som en fotballspiller med god løpskapasitet.
– Men det må være med ball. Da løper jeg til jeg spyr. Løping uten ball er utrolig kjedelig, har han uttalt til pressen tidligere. Mannen er i alle fall klar til å underholde siden han mener at Myggen er tidenes norske midtbanespiller, og at det er viktig med profiler som publikum synes det er gøy å se på.

Fakta

Navn: Kristofer Kruger Hæstad
Født: 9.desember 1983
Høyde: 172 cm
Draktnummer:
Landskamper: 22 A
Landslagsmål: 1
Tidligere klubber: Randesund. Vigør, Start, Wigan (utlån)

Legg igjen en kommentar