Dagboka onsdag 2. januar 2008

Det er andre nyttårsdag. Vi har to saker. En historisk dobbeltgjenger, etterfulgt av forhåndsomtale om etternavnsbroren til den ene av av de to førstnevnte. Enhver tvetydighet er utilsiktet og helt uten dobbelt bunn. Dagens dobbel er klar. Godt Skuddår! Vel overstått jul og nyttårsfeiring. Det er godt å være tilbake til hverdagen, er det ikke … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. januar 2008»

Det er andre nyttårsdag. Vi har to saker. En historisk dobbeltgjenger, etterfulgt av forhåndsomtale om etternavnsbroren til den ene av av de to førstnevnte. Enhver tvetydighet er utilsiktet og helt uten dobbelt bunn. Dagens dobbel er klar.

Godt Skuddår!
Vel overstått jul og nyttårsfeiring. Det er godt å være tilbake til hverdagen, er det ikke det alle sier til hverandre i dag? De andre, ja. Alle andre møter grå hverdag. Vi i Vålerenga er i ferd med å innhente framtida! De siste etterslengerne av nyttårsraketter og vådeskudd er avfyrt. Nå skal det fyres løs på røkla. Nettmasker skal skytes i filler. Aluminium skal bulkes. Er det skuddår, så er det skuddår. Bruk det godt!

60-års jubileum for merkelig sammentreff
Det dreier seg om to målvakter som fikk problemer med å komme tilbake i kampen etter en snartur utafor gjerdet. Den ene hendelsen drar du sikkert kjensel på. Den andre må du være Lions- eller Saddlers-tilhenger for å erindre. Begge målvaktene var 18 år gamle det året. Begge merkverdighetene skjedde i 1948. Den ene i Vardal. Den andre på Fellows Park i West Midlands, eller kanskje på The Den i London. En del av dere fikk kanskje en eller begge bøkene til jul, «Fra Sotahjørnet til Bohemen» fra Vålerenga Historielag, og Petter Karlsson’s perle av en fotballbok: «Drømmelaget» i norsk utgave 2006. Les dem.

Vardal – Vålerenga 1- 0
20.06.1948 1. runde i cupen
Historien om målvakten vår, Arild Andresen, kjenner de fleste. Siste gang den kom på trykk, var i Juleropet i fjor. Ballen ble spent inn i granskauen. Andresen kløyv over gjerdet, fant ballen, sparka den over på banen, men tok selv veien via inngangen på tilbaketuren. Vakta krevde to kroner. Arild kom ikke inn før Helmuth Steffens fikk løst billett for ham.

Walsall – Millwall eller motsatt. 4-3 til Millwall?
13.11.1948 Seriekamp engelsk 3. divisjon
Keeper’n til Millwall, Malcolm Finlayson, ble sendt på sjukehus etter å ha bitt sparka i hodet. Han kom tilbake ferdigsydd og bandasjert i 2. omgang. Men vakta nekta å slippe ham inn fordi han ikke hadde billett. Stakkaren ble tvunget til å krabbe over et gjerde for komme seg tilbake i målet. Det hører med til historien at Walsall leda 3-1 når Finlayson var kampklar igjen. Kampen endte 4-3 til Millwall, skal vi tro forfatter Petter Karlsson. Wikipedia prøver seg med 6-5.

Historiene fra og om Arild Andresen er mange. Hans etternavnbror Martin når ham selvsagt ikke til anklene på det området. Men det er en annen historie. For det er nå den andre historien begynner. Det er forfatteren selv som leser første kapittel. Møt opp i morgen:

Hos Martin
Årets første medlemsmøte for Klanen kan du lese om på klanen.no. Vi tviler ikke på at det blir stappfullt hus i morgen når Pål Breen tegner og forteller, og Martin Andresen informerer om sesongopplegget og svarer på spørsmål. Antagelig blir det også vist en filmsnutt som presenterer de nye trenerne. Har denne filmen 20-årsgrense? VPN lurer på hvorfor? VPN lurer også på hvorfor ikke møtet legges til Jordal Amfi, siden Klanen har så mange aktive medlemmer. Men så viser det seg at det er hockey der på samme tid. Så VPN lurer på hvorfor ikke dette kræsjet kunne vært unngått. I det hele tatt lurer vi på såpass mye at vi ber sjefen for Klansstyret forklare seg:

– Vi møtes på Bohemen. Det er vårt sted. Der har vi kontroll med hvem som kommer inn. Dette er et internt møte hvor vi ikke ønsker presse. Vi ser på ølservering som en naturlig del av slike møter. Alternativt kunne vi hatt møtet i kantinen på Valle, men det passer ikke alltid like godt. Det plass til 190+ på Bohemen. Med tanke på vanlig oppmøte på disse møtene, ca 50 på det meste, er Bohemen passe i størrelse. At vi med dette ekskluderer en del av våre sterkt lovlydige medlemmer er selvfølgelig beklagelig, men all historie fra tidligere møter og ikke minst fra årsmøter uten aldersgrense, er at det er forsvinnende få under 18 år.

VPN er ikke helt fornøyd. Ikke det at vi gidder å kjempe særlig hardt for de svake i samfunnet – sorry 16-18 åringer som ikke er smarte nok til å ordne dette sjøl eller til å bli født tidsnok – men hvorfor må det alltid kollidere med hockey-kamper?

Klanssjefen svarer uanstrengt:

– At det er hockey samme dag som et medlemsmøte er en beklagelig tradisjon. Men det viste seg at dette var den eneste dagen vi kunne få med Martin og Pål B på samme dag. Hvis vi ikke hadde ventet til langt ut i mars, da. Og det ville vi selvsagt ikke. Det er synd med sånne stevnekollisjoner, men jeg tror de fleste har forståelse for dette. Noen illsinte forumister må man alltid regne med uansett opplegg, situasjon og avgjørelse.

VPN takker for klare svar, men ved nærmere ettertanke blir det uklart igjen. Vi minnes sist gang vi hørte argumentet for medlemsmøte på Bohemen. Dette med at «utenforstående» ikke skulle ha adgang. Og det trengte de jo ikke, for hele greia ble sendt live live på VIF-TV! Vi venter i spenning: Blir det TV-sending? Følg med i morgen. Om ikke i Dagboka, så kanskje på TV.

Vålerenga i dag
Håp og tro.

Legg igjen en kommentar