Dagboka fredag 28. desember 2007

Andre romjulsdag er vi i bursdagsselskap og går på juletrefest. Vi deler ut milde trusler og onde gaver. Men stort sett er vi snille i årets siste Dagbok. Altfor snille. Døm selv. Bursdag – bursdag Ikke før er vi ferdige med det ene så kommer det tredje bursdagsselskapet denne uka. Beklager faktafeilen i gårsdagboka. Der … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. desember 2007»

Andre romjulsdag er vi i bursdagsselskap og går på juletrefest. Vi deler ut milde trusler og onde gaver. Men stort sett er vi snille i årets siste Dagbok. Altfor snille. Døm selv.

Bursdag – bursdag
Ikke før er vi ferdige med det ene så kommer det tredje bursdagsselskapet denne uka. Beklager faktafeilen i gårsdagboka. Der skrev vi veteran, og sikta til Jan Derek. I forhold til 2007-årsdagen i begynnelsen av uka, blir 36-årsfeiringa til Jan Derek bare spebarnsselskapet. Ikke er han veteran hos oss heller. To sesonger ble det. I fjor ble han toppskårer for Vålerenga med 9 mål og var sterkt delaktig i at vi knabba bronsen. I år har han bare glimta til sånn glimtvis, men glimtene var såpass glimrende at Glimt ville ha ham tilbake dit den glitrende karrieren hans tok av. Gårsdagboka hevdet at gult er kult, men det gjaldt metall, ikke fotballtrøyer. Der bomma du, Jan Derek. Valget ditt sto mellom to gule. Moss? Nei, det ville være å fyre for kråkene. Dessuten har Glimt gule bukser også. Når det gulnende fotball-livet ditt en gang rir inn midnattsolnedgangen, vil du minnes med glede de to årene du var fin i tøyet. Blådress.
Kontrakten til Jan Derek Sørensen går ut nyttårsaften. Vi regner med at han avspaserer resten av året for å ta fatt på reisen til nordlys og uhemmet heltedyrking fra Bodø-fansen. Men to måneders egentrening tilhører oss. Den legger du igjen, Jan D. Helt opplagt at en eller annen av gutta våre har bruk for sånt. Og én ting til, Jan Derek: Du kommer til et lag som ligger bakpå og satser på kontringer. Der kommer de gamle, men raske lynvingbeina dine til sin rett. Men prøv deg ikke i bakrommet vårt! Hører du!

Juletrefest
Nisser. Nek. Dompaper.
Høres ut som vanlig julepynt. Men der tok du feil, din romjulssøvnige dagbokleser. Selvsagt er vi nå på årets juletrefest for dommertrioer. Ellevill feiring. Det blåses i fløyter og viftes med flagg. Og det utveksles julekort. Stort sett er det trusler. Ikke drapstrusler, de er forbeholdt store gutter som Collina. Det går for det meste i: God juling, dommerjævel! VPN prøver så godt vi kan å skygge unna dommerhets. Men for å si det sånn: Om du er en arrogant fotgjenger som ikke bryr deg om vedtatte trafikkregler, da fortjener du å bli påkjørt en gang i blant. VPN er i mild julemodus, og har allerede ett nyttårsforsett klart. Det handler om deg, hoveddommer: Vi har ropt dommerjævel for siste gang – om du lar være å mobbe kammeraten vår!
Linjemannen syns vi alvorlig synd på. En yrkesskadet skapning med verdens smaleste arbeidsplass: En krittstrek. Eller er det noe annet enn kritt han sniffer i seg? Det virker av og til sånn der han veiver og vaver med flagg i ørska. Han trenger hjelp.Vi gir ham en romslig romjulsgave: Et line-dance kurs. Kall det gjerne rehab.
Nå tror du kanskje at vi har flere forsinka julegaver på lur, for eksempel til sjefen, NFF. Forsåvidt fortjener forbundet litt også, men vi nøyer oss med det vanlige pepperet. Det dreier seg om stormannsgalskap. Nøff er så sikre på at boomen i fotballen bare vil øke på. Men intet tre vokser inn i himmelen samme hvor mye det genmanipuleres eller pyntes. En dag er festen over. Tomme tribuner på altfor dyre og store stadion som forbundet omtrent krevde måtte bygges. Når den tida kommer er det kanskje plass for mindre klubber å være med på leiken. Fy-fy stygge NFF som ikke lar fattige klubber som Raufoss få være med i det gode selskap når de er sportslig kvalifisert.

Dyre gaver
Nevnte vi stormannsgalskap? Da fortsetter vi mere galskap. Veldig enkelt å finne. Se Gule Sider, spillermarkedet. Jarstein verdsettes til 18 digre, mens keeperkollega Shaaban som er jevngod men ikke så gal, går til Bajen for 5. Hva er det som går av Odd og Start. En psyko burvokter og en liten ilter hund blir pressa til å ødelegge karrierene sine i Adecco på grunn av vanvittig prissetting. You ARE Odd.
Nå syns du vel Vålerenga-relasjonen blir noe tynn, men den er der. Vi har vært med i kampen om de to juvelene Jarstein og Doffen. Sistnevnte vil til oss og årets spiller Martin Andresen. Gratulerer med kåringa, sjef! Dagbla’ har kanskje mer peil på fotball enn vi liker å tro.

Billige gaver
Vi skal fylle en Dagbok. Sjappesjefern skal tømme en Sjappe:
Masse salgsvarer igjen. Åpent til klokka 16 i dag, og fra klokka 10 til 14 i morgen. Stengt nyttårsaften.
Kun 15 hockeydrakter igjen på tilbud og rundt 50 fotball-drakter igjen til kr 200.
Det selges ikke fyrverkeri i Sjappa i år. Under tvil bringer vi videre forslaget om å bruke opp de blussa du brant inne med på kampene i år. Selv fant vi ikke igjen julestjerna vår, og var dumme nok til å tenne bluss i toppen av grana. Så var det gjort. Hvorfor vente på å svi av kåken til nyttårsaften?

Takk for i år
Vi er tilbake til hverdagen to dager ut i neste måned. Takk for at du gadd å bla i Dagboka dette året også! Godt Nytt År til venner og fiender, spillere og dommere, klansmenn- og kvinner, alle motstandere, ja selv bergensere og kanarifugler unner vi litt godt.

Vålerenga i dag
Vålerenga – Trondheim på Jordal kl 1830
Romjuls-quiz på Bohemen kl 1804

Vålerenga resten av året
Hockey: Sparta – Vålerenga kl 17 i Sparta Amfi søndag 30.12
Bohemen har stengt nyttårsaften, men åpner dørene kl 1330 første nyttårsdag. Tonnevis av Engelsk fotball til kl 2030 og VM-finale i Dart klokka 21

Legg igjen en kommentar