Dagboka torsdag 27. desember 2007

Den første romjulsdagboka byr ikke på noe som helst. Vil du ha noe, flyr du heller til Sjappa før klokka fire. Du som har fått nok, nyter restene av julefreden her. Et lite kampreferat og et enda mindre treningsopplegg får du på kjøpet. Stille i stallen Sakte og sikkert ble det julefred med himmelsk skodde … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. desember 2007»

Den første romjulsdagboka byr ikke på noe som helst. Vil du ha noe, flyr du heller til Sjappa før klokka fire. Du som har fått nok, nyter restene av julefreden her. Et lite kampreferat og et enda mindre treningsopplegg får du på kjøpet.

Stille i stallen
Sakte og sikkert ble det julefred med himmelsk skodde over fly- og arbeidsplasser og de tusen hjem. Like sikkert sniker støyen seg inn i dag. Støyere og støyere, høyere og høyere, time for time dag for dag. Støy som ender i et crescendo av lys og lyd nyttårsaften før alt glir tilbake til det normale. Adventstida er over for lenge sida. Ventetida ennå ikke halvveis. Men snart blir det mere action. Overganger. Treningskamper. Lysere tider.

Vi fikk servert sju kokker på et brett i forrige uke. Noe av det siste som skjedde før klokkene kimte, var å vinke farvel til et talent og til en veteran. Sistnevnte venter vi med for å ha noe å skrive om i morgen. Førstnevnte, Alexander Mathisen, vår julegave til Ålesund, reiser tilbake dit han skåra sitt første tippeligamål i 2005. Vi håper som deg, Alex, at du får mye mere spilletid der du kommer enn du fikk hos oss. Og skulle du en gang komme i en situasjon der du er nødt til å redde AaFK: Vær så snill, Alex, ikke gjør det mot oss! Såpass må du love! Vi har ihvertfall ikke vanskeligheter med å love at du blir tatt veldig godt i mot i serieåpninga på Ullevål i mars. For dere som vil ha mere facts om Alexander Mathisen: Søk på vif-fotball.no.

Vi har vært på søking vi også. Men det er forferdelig langt mellom Vålerenga-relaterte godbiter i denne mørketida. Det nærmeste juleknasket vi fant etter å ha leita i sju lange og sju brede, var et eventyr og en cowboyfilm. Vi er temmelig overbevist om at det var sånne saker Martin ble flaska opp med i førskolealder: Bygging av arbeidslag med spesial-kompetanse lærte han i eventyret om Askeladden og de sju gode hjelperne. Nådeløs rå vinnervilje fant han i «De Sju Uovervinnelige». The Magnificent Seven. Seven ele…. hm…hrk…host… Nei. Ingen Eleven. Ingen startellever. Det er stille i stallen.

The Sound Of Silence
Så stille er det at vi var på nippet til å rasere julefreden for Jan-Erik Aalbu med et kjapt spørsmål i forgårs: Hva skjer’a? Men lot det være. Lot ham feire 44-årsdagen – eller første juledag som vi andre kaller det – uten mas. Og uansett ville han holdt kjeft. Ikke fordi han har har sklidd inn på RBK’s ville veier med livsvarig taushetsplikt og sånn. Det har noe med skinn og bjørn og skyteferdighet å gjøre. Taushet er gull. Gull er gult. Høstens farge. Målet vårt er klart som høsten: Gull! Med den mye omtalte satsinga, kan ikke dette ende opp med et lunkent «kjempe i toppen». Dette blir det sikkert prata mere om når skodda av taushet letter og Martin byr på seg sjæl på Bohemen 3. januar klokka 18. Klikk deg videre til klanen.no om du vil vite mer. Og der finner du også alt om Det Store Sjappesalget: Fotballdrakt til 200 spenn er bare en av godbitene. Ingen aldersgrense, selv om spesialartikkelen vår i dag om emnet tyder på at det er lurt å være fire år, men også de som fylte fir-og-førr i romjul’n finner størrelsen som passer, og vel så det. Ikke sant Jan-Erik?

Kampen mot juleribba og annen egentrening
Svina ble feid av banen. Klar seier til oss. Trodde vi. Bivirkningene ble såpass tunge at vi føler oss som klare tapere der vi henger i ribbeveggen og prøver å få pumpa griseriet ut av den kollektive kroppen. Ut på tur – jævla sur. Egentrening er ikke julas greie. Men inn mot årsskiftet kommer det seg. Nippe litt først. Smatte. Slurpe. Før vi til slutt bøtter innpå. Sjampis. Det gjelder ikke bare oss, det gjelder spesielt dere spellere også. Tren dere opp til gullsmak i bøtter og spann. Sjampisen som kommer sildrende med høstregnet neste november skal ikke sprutes. Den skal selvfølgelig drekkes. Øv på det, gutta!

Vålerenga i dag
Sjappesalg 12 – 16. Når sjappa stenger åpner Bohemen: Julepynten Dart. Åpent for alle. Påmelding innen klokka 17

Vålerenga i morgen
Ny sjanse for deg som absolutt skulle vente et døgn på å tømme Sjappa. Og som ikke får den trøya du kunne fått i går.
Vålerenga – Trondheim på Jordal kl 1830.
Men da får du sannsynligvis ikke med deg Romjulsquiz på Bohemen klokka 1804.

Legg igjen en kommentar