Dagboka mandag 3. desember 2007

Vi koker suppe på en spiker. Prøver å få en trenerkabal til å gå opp. Produserer egne rykter. Mandagsboka er ikke bare klar, den er i tillegg ganske uklar. Hva skjer ‘a ? Ingenting. Null, niks, zero. Trenerkabalen ikke i nærheten av å gå opp. Det begynner å haste litt, syns nå vi. Nå er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. desember 2007»

Vi koker suppe på en spiker. Prøver å få en trenerkabal til å gå opp. Produserer egne rykter. Mandagsboka er ikke bare klar, den er i tillegg ganske uklar.

Hva skjer ‘a ?
Ingenting. Null, niks, zero. Trenerkabalen ikke i nærheten av å gå opp. Det begynner å haste litt, syns nå vi. Nå er det snart julekvelden på kjerringa. Plutselig står spillerne der og forventer trening. Og team Martin har ikke fått klemt inn en eneste planleggingsdag! Det kaller vi å være forberedt! Men Jan-Erik Aalbu virker langt fra nervøs der han står fram på vif.no:
– Det jobbes intenst med dette, og vi ønsker å få på plass neste års trenerteam i løpet av ikke så altfor lang tid. Men pr dags dato er det ingen som har mottatt noe jobbtilbud fra klubben, med unntak av en fysisk trener.

Da har det ihvertfall materialisert seg én trener, sånn fysisk. Aalbu sier at mange er intervjuet i forhold til hvilke trenertyper klubben trenger og Martin ønsker seg. VPN kan ikke dy seg. Vi vil også ha et ord med i laget. Siden vi har en fysisk trener, bør vi i aller høyste grad også skaffe oss en psycho-trener. Men de vokser ikke på trær. Den ene vi kjenner har langtidskontrakt i en annen klubb. Men vi har hørt at Norman Bates ønsker seg tilbake i jobb igjen.

Ville spekulasjoner
– Vi får med oss at det er mange rykter og at det spekuleres mye om hvem som skal bli nye trenere i Vålerenga. Det er mange gode navn det spekuleres i, sier Aalbu videre til vif.no
VPN har også fått med seg at det går et og annet rykte. Og at spekulasjonene også går mye på hvordan treneroppgavene blir. For mange, mange dagbøker siden ble det listet opp en del forslag. Siden da er det klart corner-treneren ikke skal ha ansvaret for innkast som først planlagt. Der erfarer VPN at det ryktes at Freddy blir foretrukket. Usikkerheten ligger i om han blir spillende innkasttrener. Og når vi først vil spekulere vilt, så gjør vi det:

Sprinttrener
Noe av det første vi har spekulert på, er hva vi skal med egen sprint-trener. Dreier det seg om en enkel, dyslektisk misforståelse? En type som møtte opp på Valle, mens han egentlig skulle på jobbintervju i Tjalve? Han har trent et titalls norske klubber de siste 10-15 åra. Blant annet Voss, Sogndal, Sprint-Jel…hei! Der har vi det. Vi skumma for raskt og lettvint gjennom CV’n hans. Han har vært, skal ikke bli, Sprint-trener. I tillegg til å ha vært innom haugevis av klubber, har han en variert fartstid på treningsfeltene: Hovedtrener, assistenttrener, spillerutvikler, og faktisk også en kort periode som keepertrener da Tromsø hadde målvaktproblemer i fjor. Det ryktes at han blir offensiv trener hos oss. Med keepertrenerbakgrunnen kan han sikkert gi spissene nyttige tips om adferdsmønsteret til burvokterne.

Spillegalskap
Det er ikke lenge siden Dagboka kunne avsløre at Anders Giske ikke kom til å forlate jobben som sportsleg leiar i Sogndal. Men nå er ryktene ute og går igjen, på et eller annet text-TV i helga. Før vi kommenterer videre, la det være sagt at om han kommer, vil det ihvertfall være en berikelse for veteranlaget vårt i innedørs fem-mannsfotball. Lasse Eriksen, Rune Hansen og Erik Foss(!) trenger å styrke laget til uoffisielt NM for veteraner i Lærdalsturneringen utpå vinteren.
Nok om det. Ingen røyk uten ild. VPN erfarer at Giske med sikkerhet er på vei til klubben. Men ikke han Giske. Nei, vi snakker kulturminister! Trond. Norsk Tippings løpegutt i kampen mot spillegalskap. Eller er det for? Samma faen. Vi trenger helt opplagt en som kan koordinere spillergalskapen. Her er det snakk om både å forbedre skuespill-fakter og om å få en dæsj Vinnie Jones’ adferd inn i spillergruppa. I tillegg er spillegalskap en fortreffelig egenskap om vi ønsker å bli som de store gutta på kontinentet. Nå nærmer vi oss helgens store avsløring i europeisk fotball:

Kampfiksing
VPN har studert den konfidensielle lista over 15 lag mistenkt for kampfiksing som UEFA overleverte til politiet lørdag. Her er det kamper fra EM-kvaliken, Champiaons League, Uefa- og Intertotocup. Det er ingen norske cup-kamper på lista. Vi puster lettet ut. Vi har jo tenkt vårt om Nybergsund og Bærum. Helt trygge er vi likevel ikke. VPN syntes å skimte et eller annet Mlada Bolesl.. på lista. Nei, dette ser vi ikke. Vi lukker øynene og ørene og går ut fra at alle de ferske millionene våre er ærlig fortjent.

Blåmanda’
Fredagsboka oppfordret til skitur. Det rådet fulgte vi. Men vi måtte nesten til Valdres før vi traff på skiføret. Vi nynna Vålerenga Kjerke, og jaggu fant vi ikke et skispor vi dro kjensel på. Karakteristiske trekk: Bra trøkk og god rytme. Vi fulgte sporet til Trond Ingebretsen over skog og hei. De endte langt borte i nynorskland ved Enga-vannets kilder. Han hadde satt fra seg skia utafor det lokale lokkalet, og stemte gitar når vi traff ham. Dessverre hadde vi forsynt oss av ild-versjonen av Enga-vannet, så intervjuet med mannen bak nasjonalsangen vår ble ikke svært fyldig. Men her er ting du kanskje ikke visste: Han har 18 merker i Birken. Altså en solid representant for VIF-ski. Alle veit vel at verdens første Birkebeinervinner, bortsett fra kong Sverre, var fra Vålerenga. Men neste år tar ikke Valsemøllas far sitt nittende merke. Da er han i Statene, følger sønnen i World Cup. Poden er 4 ganger norgesmester i Telemarkkjøring. Da veit vi det. Og så prøver vi å glemme at Storhamar rundspelte oss i hockey. Mere vintersport er det ikke plass til på disse sidene. Heldigvis.

Men det er plass for drømmer
Marmor gulner.
Fjorden er svart.
Nasjonens bitte lille Café Opera – iferd med å bli et bøffel-fjøs?
Er det sant det som synges? Vi er alle fra Sørenga, fra Sørenga, fra Sørenga!
På tide å stå opp?

Legg igjen en kommentar