Dagboka torsdag 29. november 2007

Kreasjon. Tribuneinnovasjon. Translasjon. Overproduksjon. Togstasjon. Værsågod. Dagens lapskaus er servert. Vi er på vei til Ullevål . . . Da er vi sånn bitte, bitte, bittelitt i gang med neste sesong. Sesongkortene 2008 legges ut for salg mandag 3. desember kl 10. Fersk info ligger på vif-fotball.no og på klanen.no . For klansmedlemmer blir det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29. november 2007»

Kreasjon. Tribuneinnovasjon. Translasjon. Overproduksjon. Togstasjon. Værsågod. Dagens lapskaus er servert.

Vi er på vei til Ullevål . . .
Da er vi sånn bitte, bitte, bittelitt i gang med neste sesong. Sesongkortene 2008 legges ut for salg mandag 3. desember kl 10. Fersk info ligger på vif-fotball.no og på klanen.no . For klansmedlemmer blir det noen nye ordninger. Endringene er til det bedre, spør du oss. Argumentene for dem likeså. Her er det viktigste:

– Fast felt istedet for fast sete på hele Vestbredden, ikke bare for midtfeltene. Vi siterer Klansstyret: «Ved å gjøre dette ønsker vi å løse opp og nærme oss det vi egentlig ønsker oss på en ny stadion: Frie plasser på ekte ståtribuner. Vi har en viktig tradisjon å ta våre på! Midtfeltene på Vestbredden må vi definere som sangfelt, om vi skal bevare en viss selvrespekt.»
– Familiekort. Feltene ytterst mot VG-svingen blir forsiktig definert som familieområde. Familier vil være en del av Klanstribunen uten å være midt i kjernen. Om de som har hatt plasser lengst mot VG-svingen i år flytter seg inn mot andre deler av langsida, håper Klanen atter å fylle hele bredden. Fremdeles mulig med enkelt-kort her til 2100 kroner, mens familiekortet for to voksne og to barn koster 4000
– Billettpakker. En annen nyhet i neste år er at du kan kjøpe billettpakke med adgang til fire kamper. Det blir billigere enn fire kampbilletter, men prisen er ikke fastsatt ennå. Det er derimot reglene om innholdet i pakkene. Ikke fullt så komplisert som vanlige EØS-direktiver, men vi henviser for sikkerhets skyld til klanssidene for korrekte opplysninger.
– Ungdomskort. Felt K Øvre Cola. 750 spenn for dem som har vokst fra Miniklanen, men ikke tar spranget til vanlig Klanstribune. De som står her får oppleve et bra trøkk, men foreldre kan føle seg trygge: feltet vies ekstra oppmerksomhet fra vakter for å unngå tullball.
Ingen endring av prisene fra i fjor

Familievål…
VPN synes Klanen har vært svært kreative, og kan ikke skjønne annet enn at dette vil bli godt mottat fra de fleste hold. Men vi er en gjeng gamle, grinete gubber. Så noe må vi sutre for: Hvor blir det av klagemuren vår? Den ligger jo i kjerneområdet nå øremerket for kjernefamilier. Vi håper på en fredelig løsning uten familievåll. Men klage skal vi, så det monner!

Sang uten tvang.
Sangkontrakter er et ikke-tema og Norge er ikke den siste sovjetstat. For dem som tror noe annet, siterer vi flere av gårsdagens kloke ord fra styret i Klanen:
– Vår lærdom fra de siste sesongene er at vi skal oppmuntre supportere til å synge, og vi skal legge til rette for det. Allikevel skal de som har lyst til å se en fotballkamp uten å åpne nebbet få lov til det, uten at vi står opp i trynet på dem for å mase om lyd. Vi skal ikke være en moralistisk streng frøken som til enhver tid retter pekefingeren mot de som ikke gir full gass hele tiden. Vårt mangfold gir rom for begge ytterpunkter, og begge ytterpunktene skal få den respekt de fortjener, så lenge vi husker på at vi er en supporterklubb.

Vi fylles allerede av julefred og englesang

Norge – midt i blinken
VPN har lesere over hele verden, i alle samfunnslag. For en stund siden fikk vi mail fra den norske ambassadøren i Beograd. Dessverre har dette blitt liggende, et offer for kaoset etter at serveren vår kræsja. Men bedre seint enn aldri. Og dessverre er bildet av Bojan i Beograd-avisa Sport vanskelig å gjengi her. Men bedre med litt enn uten. Avisartikkelen er trykket tre dager før vi møtte LSK på Ullevål. To tredeler handler om Bojans overgang til Enga. Resten er tippetips til serbisk publikum

«Norge – full klaff for meg» Sånn omtrent lyder overskriften. Den litt utydelige serbiske teksten blir omtrent som dette i norsk kortversjon:

Bojan er svært fornøyd med overgangen til Vålerenga. Han håper han får bli, og at laget skaffer noen flere spillere fra Balkan. Grunnen til det, sier han, er at han vil ha flere som spiller i hans stil. Han lærer seg norsk, men sier det er vanskelig. Han forteller om fem seire på rad og forteller litt om egne prestasjoner i kampene. Han håper han kommer til å sette spor etter seg her i Norge.

Her er Bojan’s eksperttips:

Rosenborg – Odd 1
Stabek – Alesund 1
Stromsgodset – Sandefjord 1
Tromso – Viking 2
Valerenga – Lillestrom 1
Brann – Lin 1
(En ekstra forklaring for de yngste: 1=H, 2=B, x=U. Om du ikke skjønte dette har du ikke noe her å gjøre.)

4 rette av 6. Two out of three ain’t bad. Men du spiller bedre enn du tipper, Bojan! Med sånn fotball du viste den første halvtimen mot LSK, skulle vi ha knekt bønda for snaut to måneder siden! Og da hadde du nesten fått fullt hus! Du blir en god tippe-ekspert, Bojan. Bare du får mer kondis!

A propos tippe-eksperter. I går ble det klart at Kent Bergersen valgte å bli andrefiolin i Lyn framfor å drukne i orkesteret rundt Martin. Noen fikk en drittstart på dagen da de hørte at Kent ikke kom tilbake til Enga. Mens andre fikk en knallstart! Det er som en kompis sa til oss: Etter at Kenta la opp duger han bare til å være tippekommisjonær.

Spillende manager eller motsatt..?
Årvåkne lesere biter seg merke i Bojan’s ønske om flere spillere fra Balkan, for da får vi flere som spiller som ham. Vi er langt fra uenige. Flere som Bojan er noe alle lag trenger. Men vi har en vag følelse av å ha gått glipp av noe. Er det gjemt små kyrilliske gåter mellom de serbiske linjene? Noe som peker i retning av for eksempel en slags managerende spiller, ..eh..? Sånn som Espen Hoff som vil bort fra Lyn om laget ikke forsterkes. Sånn managerende spiller som Martin prøvde å være i Brann en periode før han altså (sic) ble spillende manager i Vålerenga?
Vi gir oss der, med disse ordene: Om du ikke får oppfylt dine balkanske ønsker, Bojan, så tviler vi ikke på at du vil sette spor etter deg i norsk fotball.

Football factory
Vålerenga har satset bredt på aldersbestemte lag. Hvert år utvikles gode spillere som ikke når opp til A-laget. På vif-fotball.no leser vi at fem spillere står uten kontrakt etter endt juniorsesong. Dennis Obeng, Morten Lie, Jalal El-Garbi, Mathias Samuelsen og Robin Vikskjold må alle se seg om etter nye klubber. Vålerenga-trener Andreas Holter sier det er viktig at gutta ender opp i klubber der de utvikler seg videre, at det handler om å fortsette den harde treninga og bygge videre på arbeidet de har lagt ned i Vålerenga.
VPN ønsker alle fem lykke til videre. Kanskje ser vi noen av dere igjen i blått en vakker dag. Det er alltid litt vemodig når noen tar farvel. På den annen side håper vi at det alltid vil være sånn, at «overproduksjonen» i fotballfabrikken Vålerenga aldri tar slutt.

Og ellers…?
Kom du deg ikke på jobb i går? Gikk du glipp av måneskinnsturen? Ikke gi deg. Legg turen innom Oslo S. Se deg omkring. Løft blikket. Er det der du ville ha ny fotballbane? Jern-banen. Med et underlag der ikke alt går på skinner. Utsettelser, forsinkelser og uforklarlig tilleggstid. Drøm deg langt bort.

Legg igjen en kommentar