Dagboka onsdag 28. november 2007

Ny dag. Gammelt nytt. Vi har pakket opp den første julegaven. Vi har sett mot stjernene. Og vi har gitt opp voksenopplæringskurset i praktisk regning. Planlagt sommerferien. Ja, stort sett kjedet oss. Men det trenger ikke du. Du får jo Dagboka ! Medianissen har vært her Alle veit hva vi får til jul. Mamma får … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. november 2007»

Ny dag. Gammelt nytt. Vi har pakket opp den første julegaven. Vi har sett mot stjernene. Og vi har gitt opp voksenopplæringskurset i praktisk regning. Planlagt sommerferien. Ja, stort sett kjedet oss. Men det trenger ikke du. Du får jo Dagboka !

Medianissen har vært her
Alle veit hva vi får til jul. Mamma får snille barn. Pappa får tøfler og slips. Mens bestefaren hans i sin tid alltid fikk en halv appelsinbåt som han måtte dele med søstrene sine. Same procedure as every year. Ingen direkte overraskelse for tippeligalagene heller. Det velter alltid inn millioner noen uker før jul. Den lukrative medieavtalen sikrer klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen omtrent 200 millioner kroner. 50 prosent fordeles likt på alle klubbene, 20 prosent etter tabellplassering og 30 prosent etter antall tv-kamper, forteller Boye Skistad i Norsk Toppfotball. Vålerenga kan pakke opp 13,6 millioner kroner. Nesten fire mill mere for sjuende plass i år enn for bronsen i fjor. Noe å ha i bakhue om neste sesong kludrer seg til utpå høsten? VPN føler seg litt på gyngende grunn når det gjelder høyere fotballmatematikk, og henviser derfor til Nettavisens fotballsider for utdyping av regnestykket:
I oversikten nedenfor er momsen trukket fra. Men hva betyr det for julepresangen at utgifter til treningsopphold på La Manga og annet som Norsk Toppfotball dekker, også skal trekkes. Ta fram kalkulatoren og regn sjæl!

Her er utgangspunktet:
Brann: 19,5 mill
Stabæk: 14,5
Lillestrøm: 14,5
Viking: 14,4
Vålerenga: 13,6
Rosenborg: 12,8
Lyn: 10,1
Fredrikstad: 9,9
Start: 9,7
Tromsø: 9,5
Aalesund: 8,9
Strømsgodset: 8,5
Odd Grenland: 7,7
Sandefjord: 7,5
Molde: 5,1
HamKam: 4,1
Bodø/Glimt: 3,2

Stjerner i sikte?
VPN holder kjeft om trenerkabal og spillerstall til ting er i boks. Ryktebørsen overlater vi til folk som får lønn for å skrive pisset. Men når det gjelder alle dere potensielle Vålerenga-spillere der ute: Nå må dere dæven døtte snart bestemme dere! Ellers er vi bare nødt til å plapre og lekke ut de sikre ryktene vi sitter på!
Men ett rykte, som faktisk er sant, slipper vi ut selv om det ikke er ferskvare: Glenn Roberts har begynt å trene! Rønsen-bloggen nevner ikke noe om resultatet, men forsikrer at han har gjennomført et tungt egentreningsprogram, fortreffelig coucha (eh?) av trenerteamet i junioravdelinga.
Sånne meldinger liker vi. Da gjør det liksom ikke noe at Freddy Boy bare holdt til en usikker søttende plass i Elle’s kåring av årets sexyman.

Mars i sikte
Det er en kjedelig tid uten action. Du subber avgårde med senket blikk i novembernatta. Av og til løfter du haka og uler mot en synkende måne for å fylle verdensrommet med noe bedre enn det mørke fotballvakumet som synes å vare evig. Og mens du står der med nesa mot månen denne onsdagskvelden, får du sikkert øye på en passe stor og rød julestjerne rett i nærheten. Planeten Mars. Den skal du følge. Den fører deg ikke til noen stall i juletida, men til tribuner etter påske. Seriestart i mars.
Den rekordtidlige seriestarten og den rekordseine serieavslutninga neste år, blir ikke stående som langvarige beste-noteringer. Når serien utvides til 16 lag må det hentes enda mere tid. Nå prater vi ikke lenger om andre påskedag. Vi snakker Fastelaven. Boller og krempasninger. VPN lurer på hvor lenge adventstida vil stå urørt.

Hovedterminlista fra NFF for neste år har vært klar en stund, detaljene er rett rundt hjørnet. Det eneste bombesikre er at vi ikke skal til Hamar i åpningskampen. Og at det ikke er fotballferie i juli.

Planlegg eller avlys sommerferien i tide
Landslaget vårt døde for halvannen uke siden. Resten av norsk elitefotball legges død tre uker i juni. Ikke cup og ikke serie. Bare tonnevis av hermetisk fotball fra 8. til 29. juni. Så der har du muligheten, din jævla stakkar som lever i et merkelig forhold der ingen rundt deg er spesielt interessert i fotball generelt eller er glade i Vålerenga spesielt! Reis på ferie uke 24, 25 og 26. Men sjekk opp mulighetene for å finne TV2 og Canal+ på reiseruta. Eller gjør som oss: Investér i århundrets pakkeorgie under juletreet i år. Da har du litt å gå på når du utpå nyåret avslører for dine nærmeste at sommerferien er avlyst. Felles ferie med fotballens ufrelste, kan først komme på tale i 2009.

Juleferie? Vinterferie?
De mest aktive av oss – ihvertfall burde de være det, det er A-laget vi tenker på – lar advent være hva advent er, ventetid. Det er ikke lagt opp til fellestreninger før jul. I går offentliggjorde Nettavisa vinterplanene til toppklubbene i landet. For Vålerengas del ser det sånn ut: Spillerne møtes 3. januar for tester, deretter vil det gå slag i slag frem til seriestart. Hm? VPN syns det er på sin plass å sitere fra The Julekalender: Wasn’t that plan a little bit undetaljert?
Vi fant flere detaljer på Nettavisa:
Gran Canaria 21. januar til 4. februar. Og så er vi på La Manga fra 20. februar til påskeaften, bortsett fra første uka i mars. Så det må være da eller midt i februar at Vålerengas planlagte treningskamper i Norge mot Lyn og Stabæk spilles.

Alle tippeligalagene skal til La Manga, Malaga eller Gran Canari. I tillegg ferie-trener Viking og Stabæk i Brasil. Bodø-Glimt drar på Thai-tur, mens Lillestrøm satser på litt forskjellige aktiviteter på Skeikampen. Akkurat nå har Bøfla (fremdeles i følge Nettavisa) kun fysiske tøffe treninger med fokus på å ha det gøy.
Ja, da høres det ut som at LSK blir like gøyale som de alltid har vært. Vi gruer oss.

Vålerenga i dag
Legg kveldsturen om Ensjø. Ville du likt å ha VIF-stadion her? En sjø – ett lag. He?
Se mot månen. Drøm

Legg igjen en kommentar