Dagboka fredag 23. november 2007

Siste dag i uka. Siste dagboka denne uka. Mest om stadion, litt om kjøp & salg (og horeri) og så en sak som ikke har noe med Vålerenga å gjøre i det hele tatt. Viktig likevel. Dette begynner å likne på noe er vår konservative kommentar til tegningene Multiconsult og Asplan Viak har laget av … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. november 2007»

Siste dag i uka. Siste dagboka denne uka. Mest om stadion, litt om kjøp & salg (og horeri) og så en sak som ikke har noe med Vålerenga å gjøre i det hele tatt. Viktig likevel.

Dette begynner å likne på noe er vår konservative kommentar til tegningene Multiconsult og Asplan Viak har laget av det nye anlegget på Valle.

Skulle vi klinke til med noen panegyriske vendinger så ville det vel låte slik:

– Gå ta banen for et anlegg vi kan få, er det mulig å komme nærmere himmelen enn dette? Her er det tatt høyde for absoultt alt. For alle som svreger til Vålerenga som religion – her er vårt Mekka.

Det er iOslo (som er en slags lokal forlengelse av Nettavisen) som legger fram tegninger og en beskrivelse av ”mulighetsstudien” som nå foreligger.

Denne studien (stuide i denne sammenhengen har ikke så mye med å studere, men mer om å utrede muligheter) viser oss tre mulige alternativer. Vi klipper ut det essensielle (og bildene):

1: «Gryta»
«VIF-gryta» eller «Dobbeldekkeren» legges direkte foran Vallhall slik det ligger nå. Stadionene er i utgangspunktet like, men sistnevnte suger opp en skøytebane, som da legges under fotballbanen.

2: Side-ved-side
Side-ved-side er også tegnet av Multiconsult. Her tegnes stadionet inn ved siden av den eksisterende skøytebanen, og Vålerenga får plass til 22.000 tilskuere.

3: Asplan Viak
Alternativ tre er en nytenkning, der Hovin skøytearena rives og bygges opp på ny. Selve stadion ligger oppmot Ring 3, parallelt med den nye skøytearenaen, som anlegges delvis nedgravd.

Vi får servert noen satan så fine karameller her, sprøsmålet er når vi kan begynne å suge på dem? Odd Skarheim sier det slik til NRK:

– Først må det fattes vedtak om at vi kan overta tomtene på gunstige vilkår, så må det fattes vedtak om en omregulering deretter må man se på det økonomiske.

Med tanke på sakene tidliger denne uka, så viser det seg vel bare at det jobbes som pokker i kulissene for å få oppfylt drømmen om eget gress. Anglų kalbos vaikų stovyklos Intellectus mokyloje čia.

Bi-tittelen på saken fra iOslo spør om VIF anno 2012 spiller på “Dobbeltdekkeren”.

Kall det hva man vil. Kall den “To-tette-og-ei-badehette”. “Gryta hennar mor”. Parallellt Univers, Sorte Hull, Hvite Dverg, Kosmos, Melkeveien.

Hva som helst. Bare den blir en realietet. Fort. Nå. Helst i går.

Kjøp & salg & horeri
Oddrane er ikke spesielt glade om dagen. Forståelig nok. Vi husker vel alle hvordan Tippeligaklubbene sirklet over Vålerengas spillere etter nedrykket med Tom Nordlie i 2000. Degraderingen førte vel egentlig ikke til de store forsvinningene fra laget vårt. (Så var vel ikke stallen så mye å skryte av kan vi vel i selvransakelsen føye til.)

Men nå er det motsatt. Vi skal ha en keeper. Vi skal ha han fra øverste hylle. Og Jarstein er i siktet. Det liker Oddrane dårlig. Vi klipper fra deres dagbok:

«Rune
Vi vet du elsker Odd, og vi elsker deg. Enn så lenge. For det er en ting å være utro med sjefen på julebordet. Noe helt annet er å ta med seg flyttelasset og flytte inn til en hore. Da elsker man ikke lenger, enkelt og greit. Og da blir det også veldig vanskelig, eller helt umulig for oss fortsette dette kjærlighetsforholdet. […] VIF eller RBK er egentlig samme dritten. For de er norske, de er gode og de er Odds motstandere i 2009. […]Og bare så det er sagt, Rune: En overgang i Norge gjør trolig ferden videre ut i Europa, der du fortjener å være, enda lenger. Vi kan ikke tro at du kan være så dum, Rune. Vi kan bare ikke skjønne det.»

Nesten så man føler med dem. Men det er vel slik at fotballen (slik den ble beskrevt tidligere denne uka) handler om å sette sammen en stall med spillere som presumptivt skal presetere i henhold til det som er lagets eller klubbens målsetting. Heter denne målsettingen “Opprykk til Tippeligaen i 2008”, er det vel liten tvil om at Jarstein ser som om etter andre lag med andre målsettinger.

“Best i Norden innen 2010” klinger rett og slett bedre i våre ører. Å spille på et engelsk lag i The Premiership, eller slite benken i Premier League kan vi ikke skjønne at skal være noe bedre enn å være fast målmann på Vålerenga og landslaget.

Noe helt annet
Jeg startet dagen med å lese Dagbladets dokumentar om Torbjørn Løkkens vei tilbake til livet etter 15 år med rus. Dette er rett og slett den mest gripende og beste saken jeg har lest i noen norsk avis på mange år. Satt rett og slett og grein så snørr og tårer rant på en kafe i morgentimene i dag. Les den du også, og sjekk om du har et hjerte av stål eller er like blaut som meg…

Vålerenga i dag og helga
Ta deg en tur opp til Valle, lukk øynene og visualiser… Best i Norden

Legg igjen en kommentar