Dagboka onsdag 21. november 2007

Dagboka er her igjen. Like spekket med innhold som ei julepølse. Vi dementerer, diskuterer, induserer og deduserer. Dagboka – synsernes mekka. Så kom snøen, køen og stans i T-banen ved Frøen. Det er fire uker til jul og jeg har kjøpt meg en pakke med små lys som jeg tenkte jeg skulle pælme ut på … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 21. november 2007»

Dagboka er her igjen. Like spekket med innhold som ei julepølse. Vi dementerer, diskuterer, induserer og deduserer. Dagboka – synsernes mekka.

Så kom snøen, køen og stans i T-banen ved Frøen. Det er fire uker til jul og jeg har kjøpt meg en pakke med små lys som jeg tenkte jeg skulle pælme ut på en busk i hagen. Så setter jeg meg i kjelleren og venter på våren.

Stadionsaken
Dagboka i går ga inntrykk av at det nå er bestemt at Vålerenga skal få kjøpe tomta på Valle for ei krone. Gårsdagens dagbokskribent tok nok gledene litt på forskudd – sikkert for å veie opp for ”parkeringsboten” han fikk dagen i forveien.

Vi fikk i alle fall en mail fra Andreas Halse som sitter i bystyret for AP. Han kan fortelle oss at bystyret ikke har bestemt seg for noenting. Vi klipper inn hele mailen hans her:

”Holstad har fremma et privat forslag. Vanlig prosedyre er da at man først bestemmer hvilken komité som skal behandle saken. Det var det som skjedde på bystyremøtet 17.10.

Nå skal finanskomiteen jobbe med saken. Siden dette er en ganske stor sak er det vanlig at man ber om en vurdering fra den byråden som har ansvaret. Jeg tipper det kommer til å skje i denne saken og. Når man føler at man har alt faktagrunnlaget som man trenger, så kommer saken til å bli behandlet på et møte i finanskomitéen. Når det blir vet jeg ikke, men det blir hvertfall ikke på møtet 21.11.

På møtet skal da finanskomiteen komme med en innstilling, før saken endelig vedtas på et bystyremøte. Bystyremøtene er vanligvis to uker etter komitémøtene.

Det var det formelle i saksbehandlingen. Så må jeg si et par ord om det politiske:
Det er et flertall av partier som er for at klubben skal få kjøpe tomta til en krone. Det er likevel ikke sikkert at dette er den beste måten å gjøre det på. Pga. EØS-reglene som forbyr subsidiering, kan vi bare selge tomta for en krone hvis vi kan vise at det har en større verdi for samfunnet. Og nei, det holder ikke at vi syns Enga er utrolig viktig for byen. Det må være et større prosjekt for eksempel med noen tiltak for barn/lokalsamfunnet eller lignende.

I det lange løp er ikke det noe problem, fordi det er jo akkurat den tankegangen klubben har med stadionprosjekt. De ønsker jo at det skal være noe mer enn «bare» en fotballbane. Men, det kan hende det kan være lurt å vente med å vedta salget til vi behandler hele pakka i bystyret. Da kan vi unngå hele problemet med EØS.

Konklusjonen er at jeg ikke er sikker på hva som er smartest for å få til det vi alle ønsker, men at vi som er politikere er nødt til å finne ut av det før det bestemmes i bystyret.”

Jaja. Så lenge var altså Adam i Eva… (Hvis vi forutsetter at Eva kan sammenliknes med Paradis.) Vi skjønner jo at det er mange brikker som skal falle på plass. Den største utfordringen er uansett dette som handler om EØS og subsidering. Vi kan jo forstå at andre klubber, eller personer eller hvem det nå enn er gjerne kunne tenke seg ei tomt til ei krone. Og det kan jo fort bli konsekvensen – noe en del politikere har trukket fram.

Det må med andre ord en konkret plan på bordet som sørger for at vår nye stadion ikke bare blir en bedriftsøkonomisk suksess for oss, men at den også bidrar på en samfunnsøkonomisk måte slik at andre (kall dem nøytrale brukere) får glede av at kommunen ”investerer” i dette prosjektet ved å selge tomta for ei krone. Og det realiserer jo faktisk dette ordtaket:

Ei krone her og ei krone der – det blir penger av slikt.

Landslaget – exit Europa…
Norge møter Malta i kveld. Tyrkia tar i mot Bosnia hjemme i Istanbul. Vinner Tyrkia er de i EM og vi er nok en gang henvist til sidelinja når et stort mesterskap går av stabelen. Som påpekt tidligere denne uka: Ikke optimalt for Vålerenga med tanke på utenlandske benkeslitere som vil hjem til førstellver og plass på landslaget.

Vi ber derfor til høyere makter om at Bosnia kjemper som løver og sikrer uavgjort i istanbul.

Da må vi vinne mot Malta – og det er det jo ikke sikkert at vi gjør. Vi som holder med Vålerenga vet at det ikke er plankekjøring å spille mot antatt svakere motstand. Vi kan vel nevne Bærum, Nybergsund og Sogndal som relativt tragiske bevis på dette faktum.

Vålerenga i dag
Sett deg ned og pugg EØS-reglene. Hvis du har ett år til rådighet vel og merke.

Legg igjen en kommentar