Dagboka mandag 19. november 2007

Martin inn. Lars Iver inn. Doffen, Riseth og Panzer der ute. Grindheim sitter fast. Thomas drar. Vålerenga: en klubb i endring. Kjapt. Dagboka, en tekst i undring. Litt tregere… Tidenes sillyseason Å dæven som det går unna. Etter at Martin kom på plass virker det som om en ny spiller er i avgang og en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. november 2007»

Martin inn. Lars Iver inn. Doffen, Riseth og Panzer der ute. Grindheim sitter fast. Thomas drar. Vålerenga: en klubb i endring. Kjapt. Dagboka, en tekst i undring. Litt tregere…

Tidenes sillyseason
Å dæven som det går unna. Etter at Martin kom på plass virker det som om en ny spiller er i avgang og en ny en er på vei inn hver uke.

Lars Iver Strand kom omtrent før liket var kaldt, (dårlig metafor denne gangen), og nå koker ryktene om Hæstad, (med det sjarmerende kallenavnet Doffen).
Men skal man tro Fædrelandsvennen kan det gå mot at han sjanser på utlandet nå. Han vil helst dit, men tenkte på norsk klubb pga spilletid og sånn fram mot EM. Men med EM i en temmelig tynn sytråd kan det være at utlandet frister mer igjen. I mine øyne er han god. God nok. Men ikke så god at jeg depper hysterisk om han ikke kommer. Eller med andre ord: oppskrytt. Men motbevis meg gjerne. Og tror Martin på han skal jeg vel også tro på han. Doffen, altså. Martin tror jeg jo på allerede, som den servile supporteren jeg er.

Det er mye med EM som lager kludder i de mulige innkjøpsplanene til Vålerenga. Med EM i dass sier Panzer også at sjansen øker for at han blir i Russland. Og med EM i dass, og Panzer i Russland litt til må vi konstatere at det er noe dritt. Bokstavlig talt.

Kanskje slår EM-drømmen som brast positivt ut på noe da:
«Et EM-sluttspill ville vært et enormt bra utstillingsvindu», sier Grindheim til Haugesunds avis. Mulig Vålerenga kunne tjent noen kroner på Christian, men samtidig er han vel ennå en viktig del av laget. Så kanskje det er ok for oss, selv om det i denne fotballspillerens selvsentrerte verden handler mer om seg selv enn klubben. Men det er han ikke alene om i dagens fotball. Leiesoldater. Horer. Egoister. Eller bare vanlige arbeidstakere, kanskje? Klubbfølelse er det andre som står for.

Apropos klubbfølelse: Enda en mann som er lansert som mulig er den hittil sjarmerende Vidar Riseth. Klubbhelt for trøndere.
Men Vidar vil ikke kommentere Vålerenga-ryktene: – Nei, det der har jeg ikke lyst til å kommentere. Jeg vet at noen norske klubber er interessert, men du får ikke noen navn av meg, sier han til Aftenposten.

På den andre siden er det spillere på vei ut. Nå melder Aftenposten at Thomas Holm er sannsynligvis klar for Molde. Muntlig avtale er klar. Thomas selv sier intet, men Aftenposten «erfarer». Fredrikstad var visstnok interessert også. Avklaring følger i løpet av noen dager, sier Moldesjef Nordstrand Jacobsen til NRK.no.

Og da er vi inne i dagens oppsummering. At Thomas skal dra kjennes dritt ut for meg. Om det stemmer. Han er en tøffing, han er østkant og han er Vålerenga. Tror jeg. Men ser jeg kynisk på det, omtrent som en fotballspiller ser på ting er det ikke så rart om Vålerenga slipper han. Ikke mye spilletid, og som sin bror ikke noe briljans i år. Selv om man vet de kan.

Med Martin ved feiekosten, og lomma tilsynelatende stinn av daler blir det nok rydda godt i garderoben. Og da møter vi supportere oss sjøl i døra. For vi vil jo at klubben skal bestå av «våre» spillere, folk som er fra vårt område og som elsker klubben. Men mer enn det ønsker vi resultater. Og da kan det hende at «våre» må ryke til fordel for «større» spillere. Og bedre. Selv om det er spillere vi i utgangspunktet liker mindre.

For meg er det tungt å svelge at Arni drar. Og om Thomas drar. Men det er den delen av medaljen som kalles baksia, dersom man ønsker å vinne selve medaljen. Rått og kynisk.

Kanskje dette er forklaringen på at Vålerenga denne sesongen kommer til å ha masse suksess, og være stemplet som et «kjøpelag», slik som bergenserne var forrige sesong. Og her ligger nok også forklaringen på at spillerne er egoister, og at klubbfølelsen dør. Men hvem var det som begynte denne spiralen da…?

Trener til Martin
Sogn Avis lørdag: Anders Giske kandidat til jobb i Vålerenga. Det var overskriften. Så følger en hel side pjatt med folk som svarer «nei, da må du snakke med han eller han». Og til slutt koker artikkelen bort med svaret fra den eneste som veit noe sikkert, Yngve Hallén, dagleg leiar i Sogndal: – Dette er bare et rykte. Anders Giske blir sittende som sportslig leiar i Sogndal.

Morten Lie årets juniorspiller
Melder klubbens sider. Gjennom avstemning blant spillerne vant midtstopperen med det uoriginale, men særdeles beskrivende kallenavnet «Klippen». Det er altså ikke en frisørgreie, men noe med å være et ubevegelig objekt som det tilnavnet spiller på, i fall du lurer. VPN gratulerer med en fin sesong. Og vi oppsummerer de unge selv med en artikkel som publiseres senere i dag. Håper vi. For VPNs kallenavn nå i disse steinaldertider er jo «luremusa».

Ellers…
..lager Dagbladet sak på Jarl Andre Storbæk som landslagsmann. Han som ikke er i fokus er lissom greia. JAS selv sier det slik: – Det du gjør på banen er viktigst.

Nok sagt, da.

Vålerenga i dag
Hold på hatten, det blåser fort og fra alle kanter

Legg igjen en kommentar