Dagboka fredag 16. november 2007

Nok en fredag i den gråeste av de grå månedene. Avisene serverer selvfølgelig landslaget til frokost, lunsj og middag. Samt det triste faktum at Arni forsvinner fra klubben vår. Arni drar Vi tar det med en gang. Arni pakker keeperbagen og drar fra klubben vår om 14 dager. – Vi har kommet frem til at … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. november 2007»

Nok en fredag i den gråeste av de grå månedene. Avisene serverer selvfølgelig landslaget til frokost, lunsj og middag. Samt det triste faktum at Arni forsvinner fra klubben vår.

Arni drar
Vi tar det med en gang. Arni pakker keeperbagen og drar fra klubben vår om 14 dager.

– Vi har kommet frem til at vi ønsker å se oss om etter en ny keeper. Vi har hatt tre og et halvt fantastiske år med Arni der han har vært en av klubbens mest stabile spillere. Arni har vært med på å holde oss i Norgestoppen siden 2004, men nå føler vi at det er riktig tid for å se etter en ny keeper.

Dette sier Aalbu til klubbens egne sider. (Og alle de andre avisene der ute har jo da selvfølgelig kopiert dette i god nett-journalstikkånd.) VPN derimot skal mene noe om dette.

Først og fremst vil vi gjerne få takke deg Arni for de fantastiske årene vi har hatt med deg. Du har vært en av de mest sentrale brikkene i oppturen etter 2003-sesongen, sølvet i 2004, gullet i 2005 og bronsen i 2006 hadde ikke hengt i klubbens ”skryteskap” uten deg.

All statistikk viser at vi er det beste defensive laget i Tippeligaen over de siste 4 sesongene.

Ingen lag har sluppet inn like få mål som oss de siste 4 sesongene:

  • I 2004 slapp vi inn 22 mål som var 9 mål mindre enn Lyn som slapp inn 31 og var nest-best på denne statistikken.
  • I 2005 slapp vi inn 27 mål som var 6 mer enn Lyn som slapp inn 21 som var best dette året, men som havnet langt under oss…
  • I 2006 slapp vi inn 28 mål som var 4 mer enn Rosenborg som slapp i 24
  • I 2007 slapp vi inn 34 mål og var igjen det laget som slapp inn færrest mål

Ikke alle disse tallen kan tilskrives deg, Arni, det er du sikkert klar over. Du har hatt Norges beste forsvar foran deg. Noe som skulle indikere at Vålerenga hadde vært Norges beste lag dersom angrepsspillet hadde vært i samme klasse som forsvaret.

Du har ”stengt buret” til tider og vært en formidalbel sisteskanse. Ingen, og da mener vi ingen, har noensinne kommet fram med kritikk av dine prestasjoner på banen. De som har forsøkt seg i vårt forum har rett og slett blitt slaktet etter alle kunstens regler, rett og slett fordi de ikke har hatt noe å fare med.

Tallenes tale er grunnen til det. Vi kan uansett ikke sitte her og sture. Vi håper du finner deg til rette i en annen klubb, om det er RBK som ønsker deg tilbake eller hjemlandet som kaller aner vi ikke.

Du vil alltid ha en sentral plass i Vålerengas historie. Takk Arni. Tusen takk skal du ha.

Landslaget/Martin på Nett
Martin ble intervjuet av Davy i går. Martin som er en kjekk kar svarte tydelig og konrket på Davys spørsmål. Han var rolig og fattet, tegnet og forklarte og så rett inn i kamera. Ja det var nesten så man skulle tro at Martin har gått på et kurs i hvordan man ter seg på TV dersom man er en person med en viss innflytelse og påvirkningskraft.

Og det er på det rene at Martin famstår som alt annet enn den rabiate fyren han er på banen. Og det er vel slik vi kommer til å se han. Nokså fokusert og fortsatt nokså rabiat på banen. Rolig og avbalansert i presseboksen etter kampen, hyggelig og imøtekommende i alle sammenhenger der Martin Andresen inngår i kraft av å være spillende manager for det som skal bli Nordens beste lag.

Joda, vi kan like dette (eller jeg som skriver dette liker det i alle fall).

Hva det var de snakket om? De snakket selvfølgeig om Åge Hareides valg av Alexander Tetteys inntreden som sentral midtbanespiller i morgendagens kamp mot Tyrkia. Jeg festet meg med følgende passiar i intervjuet:

  • Davy: Men hva med erfaringen til Tettey, er den god nok?
  • Martin: Erfaring får man jo av å spille kamper på dette nivået, om han ikke har erfaring nå vil han jo få det over tid.

Det er ikke rart at Martin Andresen er godt likt. Hva annet en ”svigermors drøm” kan man kalle sånne gutter?

Moa er på plass
I sommer sikret Vålerenga seg nok en spiller fra Skeid. Mohammed ”Moa” Abdellaoue har skrevet en treårskontrakt med klubben og nå er han på plass på Valle.

Moa puttet 9 mål på 19 kamper for Skeid i årets Adeccoliga, det utgjør litt over 25% av de 32 målene Skeid scora i år. Det holdt som kjent ikke til fornyet kontrakt og Skeid må ta nok en tur ned i 2. divisjon.

Moa blir ikke med på den turen. Han blir med på oppturen i Vålerenga.

Vålerenga og VPN i helgen
Flere spillere i landslagsdrakta. Quiz på Bohemen. Og Sjappa har en og annen varm jakke som kan holde gråværet ute. Dersom noen får ånden over seg blir det helgedagbok, hvis ikke så snakkes vi på mandag.

God helg!

Legg igjen en kommentar