Dagboka onsdag 14. november 2007

Tyskerne kaller onsdag for Mittwoch. Midt i uka altså. Vi titter litt rundt i vår avsidesliggende krok av verden. Tyrkerne kommer til helga, de skal møte flere av våre spillere (og kommende spillere), men sannsynligvis ikke vår spillende manager. Landskamp/MPN (Martin på Nett) – Jeg regner med at Martin ikke blir plassert på rom med … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 14. november 2007»

Tyskerne kaller onsdag for Mittwoch. Midt i uka altså. Vi titter litt rundt i vår avsidesliggende krok av verden. Tyrkerne kommer til helga, de skal møte flere av våre spillere (og kommende spillere), men sannsynligvis ikke vår spillende manager.

Landskamp/MPN (Martin på Nett)
– Jeg regner med at Martin ikke blir plassert på rom med Kristofer Hæstad. Dette uttaler Ståle Solbakken til ANB.

Saken som egentlig handler om Solbakkens tips til hvordan Martin skal klare jobben spillende trener har tydeligvis blitt enda en sak om at Martin kan klare å overtale Doffen – eller andre spillere – til å gå til Vålerenga.

Dette er i ferd med å spore av.

Hva er det for slags ”gudegave” folk der ute tror at Martin er i besittelse av? At han kan snakke hvem som helst inn i den blå drakta? At andre mennesker ikke besitter egen fri vilje? Dersom Doffen vil spille for Vålerenga er jo det toppen, men det er ikke dermed sagt at det er på grunn av Martins talegaver at han kanskje velger det.

Vålerenga er en av de ”store” i norsk fotball. Javel, vi er til tider et usannsynlig ræva fotballag, og årets sesong er allerede glemt. Men i Vålerenga bygger man sakte og langsiktig for en gangs skyld. Det brukes ikke penger man ikke har, og det kan se ut som om det er en slags ”blå tråd” (kan ikke skrive rød) i det vi driver med.

Dersom Doffen er keen på Vålerenga så er han velkommen. Vår midtbane rakner ikke selv om han går til en annen klubb. Men det hadde vært fett, og det tror jeg også at Doffen er klar over sjøl. Og det er vel dette som kan få han til å signere. Summen av alle faktorene som taler for Vålerenga – ikke noen hyggelige ord eller et par klaps på stumpen/ryggen fra vår spillende kjekkas fra Kråkstad.

Ståle Solbakken ble uansett kåret til årets trener i Danmark tidligere i år og han er faktisk inne på noe når han sier:

– Skal han være spillende trener, kan han ikke overlate mye av det praktiske arbeidet på treningsfeltet til andre. Det er han som må være sjef på treningene og når det nærmer seg kamp er det hans ord, hans metoder og hans øvelser han må benyttes.

Skulle nesten tro at Ståle var keen på jobben sjøl.

Tyrkia
Det er ikke sikkert at Martin spiller mot Tyrkia. Åge Hareide satser på Tettey og han med sveisen fra RBKs midtbane. Ingen skal beskylde Åge for å være en pyse.

Jarstein
Er ønsket av Vålerenga. Eller er han det? Eller er det noen som ønsker seg Jarstein til Vålerenga fordi Arni skal bestemme seg. Vi syns det er fint at Jarstein er i kikkerten, men vi liker Arni bedre, rett og slett fordi han er en bedre keeper.

Morten Stokstad
Har vært på fest med Kanarifansen. Han var halvdrita og stod halvnaken og sang. Dagen etterpå var han reporter for NRK under cupfinalen.

Dette syns er Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund at er problematisk.

Vi klipper, limer og kommenterer:

– Det var ment som et morsomt og uhøytidelig stunt, men jeg burde skjønt der og da at jeg ikke hadde noe på den scenen å gjøre, sier Morten Stokstad til VG.

VPN: Når det er snakk om halvnaken. Var det da snakk om at Stokstad stod i bar overkropp, eller stod han der med buksa på knærne og hadde en gyselig gul og sort drakt på overkroppen? Ingen av oss kan skjønne hva som får folk til å ta av seg på overkroppen og vise sin bleikfeite overkropp til en haug med imbesile og tungt tilbakestående rånere fra stasjonshølet på Romerike. Nå skal det sies at Stokstad så svært så brun ut på 4-4-2 på NRK i går så det var kanskje brunfargen han ville vise frem?

– Det ville undre meg mye om hans arbeidsgiver vil finne at dette er i overensstemmelse med de regler som gjelder for NRK-medarbeidere. […] Det er tvert imot problematisk. Det står ettertrykkelig i Vær Varsom-plakaten at den enkelte må verne om sin egen integritet og uavhengighet. Det gjør man ikke ved å lede en heiagjeng, hverken før eller etter en cupfinale, sier Kokkvold til VG.

VPN: Vi er ikke sikre på reglementet til NRKs medarbeidere, men vi ser ikke helt problemet med at de ansatte flagger sine fotballsympatier. Skal alle som hører på FK Fotball bli sinte fordi Alexander Schau holder med Vålerenga og Tottenham? Eller hva med Knut Nesbø? Han holder jo med Molde. Arne Scheie har vel også en sympati for LSK og han værmelderen sto jo fram som LSK-supporter forleden.

Fotball engasjerer. Fotball er kultur. Noen holder med det ene laget, andre holder med det andre. Hva er problemet egentlig?

– Tenk deg en politisk journalist som applauderer en partileder under et politisk arrangement. Det går heller ikke, sier Per Edgar Kokkvold til VG.

Neivel. Det er vel ingen stor hemmelighet at Arbeiderpartiet har brukt sin makt for å få innsatt tidligere partifolk som Kringkastingssjefer gjennom en mannsalder. De borgerlige partiene svarte med Bernander, og Carl I. Hagen kalte NRK for ARK. Mener virkelig Kokkvold at journalister kun skal være mikrofonstativer som fomidler det som skjer der og da? Vil vi ha CNN eller Dagsnytt Atten? Dagens journalister skal plukke opp strømingene i samfunnet, gjøre seg opp en mening om disse og formdile dem videre. Partipolitsk nøytrale, eller ikke, holder med Lillestrøm, eller ikke – er egentlig nokså uvesentlig.
Har ikke Kokkvold andre ting å bruke tida si på?

Og en ting må vi bare legge til om Stokstads opptreden. Den kom etter at Ole Ivars hadde gått av scenen. Ole Ivars + Lillestrøm = Forza Fugla Ole-Ole-Ole-Ivars…

LSK hærverk
Kanarifansen har ødelagt for 50.000 på Ullevaal. Lederen for Bøfla mener at det får man tåle. LSK-administrasjonen er litt mer ydmyk og skal se på saken.

Vi aner ikke om dette er en reaksjon på ”bombingen” av LSK-veggen på Lillestrøm. Mulig at noen av rakettforskerne der oppe tenkte at de skulle hevne seg på Vålerenga ved å herpe Ullevaal.

Smart. Jævlig smart

Legg igjen en kommentar