Dagboka tirsdag 30. oktober 2007

Vi diskuterer hva vi kjemper for disse siste kampene denne sesongen. Det er utgangspunktet for neste sesong selvsagt. Og så snakker vi om juniorgutta og om Stabæks drømmevisjoner. Hva vi kjemper for Det var mange som mente sesongen var slutt etter tapene mot Lillestrøm og Lyn. Ikke kunne man nå europacupene, ikke kunne man ta … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. oktober 2007»

Vi diskuterer hva vi kjemper for disse siste kampene denne sesongen. Det er utgangspunktet for neste sesong selvsagt. Og så snakker vi om juniorgutta og om Stabæks drømmevisjoner.

Hva vi kjemper for
Det var mange som mente sesongen var slutt etter tapene mot Lillestrøm og Lyn. Ikke kunne man nå europacupene, ikke kunne man ta medalje, ikke kunne man rykke ned, ikke kunne man ha et par skrytepoeng ala «vi kom da foran LSK på tabellen» eller «vi slo endelig Lyn». Sukk. Men så viser deg seg at gutta hadde noe viktig å kjempe for allikevel. I og med seieren mot Aalesund så kan ikke Vålerenga med sine 36 poeng passeres av Lyn (he he) eller noen av de andre lagene på nedre halvdel av tabellen. Minst 8 plass er sikret og dermed så er Vålerenga garantert plass på La Manga i den feteste perioden neste år, dvs mellom 20. februar og 1. mars.

– Det ville ha betydd at vi måtte legge om planene, og at vi hadde fått en alt for lang periode hjemme på forhånd. Dessuiten vile det neste oppholdet vårt på grønt gress kommet alt for langt inn mot seriestarten 30. mars, forklarer Aalbu Aftenpostens mann.

Og med denne lille seiren i lomma så kan Aalbu til og med komme med (om enn ydmyke) krav.

– Vi håper inderlig på at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball greier å finne noen internasjonale lag, slik at vi slipper å spille mot de samme som vi gjør her hjemme.

Nemlig.

Unggutta
Vålerengas 2 lag fikk lett pryl av Stabæk 2 1-5 i går, men det er ingen som henger med hodet av den grunn. For det første så manglet Vålerenga 2 flere nøkkelspillere som Dennis Obeng, Adnan Haidar og Harmet Singh. Dessuten så er det søndagens juniorfinale som står fremst i sinnet hos de fleste.

– Vi bruker ikke mye energi på dette tapet. Vi har fem spillere i bakhånd som måtte stå over i dag på grunn av skader, karantener og landslagsspill som gjør at vi vil ha mer løpskraft i finalen, sier Andreas Holter på vif.no.

– Vi stilte reint juniorlag og manglet fem av de beste spillerne, mens Stabæk hadde med seniorspillere som kunne dra lasset. Det var den store forskjellen i denne kampen. Vi kommer til å vise oss fra en helt annen side på søndag, fortsetter han.

Men det er ikke bare unnskyldninger som kommer rennende fra 2.lagstreneren, takk og pris.

– Flere spillere må stå opp når det butter i mot. Vi kan ikke bare akseptere at målene renner inn. Vi må ha litt ærgjerrighet. Vi har sett det samme tidligere år når vi ikke har hatt de rette typene på banen og det er noe vi må jobbe med inn mot neste år, sies det på vif.no.

Det blir spennende å se hva juniorene får til i NM finalen mot Start på søndag.

Vest er best?
Dagsavisen har en merkelig liten artikkel der hovedpoenget syntes å være at i og med at Stabæk kom foran Lyn og Vålerenga i år så har fotballhegmoniet i Oslo også gått over til bærumsklubben.

– Rosenborg er Midt-Norges beste lag. Brann er Vest-Norges beste lag.
Og Stabæk er Øst-Norges beste lag. Det er en morsom posisjon å være i, og det skal vi ta med oss til Fornebu, sier Ingebrigt til Dagsavisen.

Hele greia virker latterlig spør du oss i VPN, kom tilbake når Stabæk har ligget i toppen i en 20 – 30 år og har bygd opp en ordentlig tilhengerskare, mens Vålerenga og Lyn samtidig kaver rundt nede i 3. divisjon, så skal vi vurdere slikt.

Ikke før.

Men det er faktisk et lite poeng man skal ta seg ad notam: Stabæk skal få eget stadium. Det kan ikke benektes. Og det er noe som før eller siden vil føre Stabæk forbi Vålerenga med mindre klubben i vår hjerte gjør tilsvarende. Vålerengas fortsatte og mulige eksistens er helt avhengig av at klubben tar det siste kraftaket for å sikre eget stadion.

Ikke så lite poeng, når man tenker seg om

Legg igjen en kommentar