Dagboka mandag 29. oktober 2007

2007 har ikke akkurat tegnet seg på det beste året i manns minne. I hvert fall ikke for en som følger Vålerenga, Spurs og, etter noen år i Colorado midt på 90-tallet, Rockies. Det skal innrømmes at de to sistnevnte følges med måtelig interesse og når det gjelder baseballaget, knapt nok det. Men allikevel, når … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. oktober 2007»

2007 har ikke akkurat tegnet seg på det beste året i manns minne. I hvert fall ikke for en som følger Vålerenga, Spurs og, etter noen år i Colorado midt på 90-tallet, Rockies.

Det skal innrømmes at de to sistnevnte følges med måtelig interesse og når det gjelder baseballaget, knapt nok det. Men allikevel, når man først greier å samle sammen det beste laget på lenge og er tippet som medaljekandidat, eller kommer seg til World Series for første gang, så går det vel an å gjøre noe mer ut av situasjonen enn det som er vist hittil. Men slik det ser ut fra en Best Western søndag kveld.

Rockies står med 0-3 i kamper og har ikke greid å få til noe som helst offensivt etter 6 innings, selv om forsvarspillet ser OK ut.

Seier med bismak?
Vålerenga lider av samme sykdom, og har underprestert like godt som noen i år, noe som gjør at selv med seier 2-1 mot Aalesund så er utalelsene svært så defensive. Hør bare her.

– Vi vinner denne kampen på fantastiske prestasjoner i forkant av scoringene. Vi vinner, og ting er selvfølgelig ikke helsvart, vi viser mye bra i dag. Men, det kunne vært så mye bedre med bedre nøyaktighet, sier Gjermund Østby på vif.no.

– Vi skal forsterke laget, så vi blir slagkraftige neste år. Uten å tråkke noe på tærne, må vi være såpass ærlige og si at det ikke har vært bra nok i år. Det er ikke bare trenerens feil at vi ikke har prestert som ønsket, er Aalbus bidrag på samme web side.

Aalbu fortsetter med å fortelle at man håper at en del av forstrekningene vil bestå av Bojan Zajic og Thorvaldsson, men at det selvsagt avhenger av den nye treneren.

– Bojan er meget aktuell å kjøpe, men vi håper at en ny trener kan være med på den avgjørelsen. Derfor håper vi det ikke tar for lang tid før vi har en ny trener på plass, selv om jeg ikke kan love når vi kan offentliggjøre et navn, avslutter Aalbu.

Ny trener ja, der er vi ved nøkkelspørsmålet. Ryktene svirrer om Martin Andresen i en eller annen rolle. Forsåvidt ikke meg i mot, men det er i så fall en råsjans å sette ham i den øverste sjefsstolen synes vi. Det gikk jo forsåvidt bra med Kjetil Rekdal med tilnærmet tilsvarende kvalifikasjoner, blant annet med fortid som landslagskaptein og høyt respektert midtbanestrateg. Men har Andresen samme pondus og nyter han samme respekt blant norges beste spillere som Rekdal gjorde? Vil han kunne trekke de beste til klubben? Gjøre Vålerenga til et lag som alle spillerene i Norge vil spille for?
Kunne håndtere eventuelle maktkamper på Valle? Det kan godt tenkes at svarene på noen eller alle av disse spørsmålene er «ja», men vi tviler, eller rettere sagt, «kanskje ikke ennå». Trenerjobben i Vålerenga er ikke akkurat en barneskole. Da heller Andresen som assistent mens hovedrollen går til noen med litt mer erfaring og tyngde til å kunne stå i mot det sirkuset enhver Vålerengatrener må kunne forholde seg til. Gjerne en utlending, i hvert fall dersom det har seg slik at Andresen kommer inn som assistent med de fantastiske innsiktene han har i Norges beste.

For noen år siden så husker jeg tydelig at jeg helt fint greide å lire av meg setninger av typen «Kjære Gud gi meg en sesong der vi ender på en udramatisk 7. plass». Tenkt at det går an å være så dum.
Vålerenga må ha mye høyere ambisjoner enn som så. Det gjør godt å lese at heller ikke Vålerengas lederskap har en entydig god smak i munnen, selv etter seier

Legg igjen en kommentar