Vålerenga – Austria Wien 2-2

At vi skulle ryke ut av UEFA cupen idag, var vel nesten tatt høyde for. Men jeg syntes gutta hadde minst hadde fortjent ekstraomganger og evt straffespark. Kampen fikk en halvtidlig scoring som ødela all spenning. Men Vålerenga var klart best mot Austria Wien idag. Vålerenga – Austria Wien 2-2 (0-1) 2-4 Sammenlagt UEFA-cupens 1.runde, … Fortsett å lese «Vålerenga – Austria Wien 2-2»

At vi skulle ryke ut av UEFA cupen idag, var vel nesten tatt høyde for. Men jeg syntes gutta hadde minst hadde fortjent ekstraomganger og evt straffespark. Kampen fikk en halvtidlig scoring som ødela all spenning. Men Vålerenga var klart best mot Austria Wien idag.

Vålerenga – Austria Wien 2-2 (0-1)
2-4 Sammenlagt
UEFA-cupens 1.runde, 2.kamp, Ullevaal Stadion, 3.806 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Vålerenga startet litt nervøst, og det så ikke helt som om gutta på matta hadde tro på at det var en smule sjanse for å gå videre til gruppespillet. Men det løste seg snart opp.

Austria Wien la seg bakpå og spilte et grusomt skuespill som ikke er en Brasilianer verdig engang. Vi som stod på tribunen turde ikke å kjøre i gang hoppesanger engang, for da hadde garantert hele Austria Wien lagt seg ned og holdt seg ubønnhørlig på et sted de ikke egentlig hadde vondt.

Vålerenga begynte å danne et mønster med gode pasninger, opprulling av angrep og etter hvert noe som liknet på avslutninger. Men det var en liten forsvarstabbe som ødela all spenning for videre avansement. Austria Wien klarer å fikle til seg et mål, etter at våre forsvarsspillere står å ser på hverandre i stedet for å avklare. Ingen tok på seg skylda, og det eneste som kunne redde denne kvelden var vel egentlig godt spill fra Vålerengas side og kanskje et mål eller to.

Austria Wien scoret på sin ene sjanse i første omgang, men Vålerengaspillerne gav ikke opp av den grunn. Det ble selvsagt et skudd i baugen, men etter å ha ristet av seg den verste skuffelsen, så kom de tilbake. Og at høstformen er inne, er det ingen tvil om. Selv om pinglegutta fra Østerrike så ut til å være lagd av papir, og en dommer som tydelig hadde store problemer med å se hvor dårlig skuespillere disse søplefolka var, så var det ikke lett å lage en fotballkamp ut av dette.

Men som sagt, St Halvards menn gav ikke opp. Og det gav resultater. Et dribleraid av Daniel ender på fotbladet til Freddy, som utlikner sikkert fra 5 meter. Og det gav oss på tribunen et håp om at vi skulle få oppleve noe i løpet av kvelden i hvert fall.

Og selv om alle var unektelige klar over at avansement var så og si utelukket, så klarte både vi på tribunen og våre gutter på matta og holde temperaturen oppe. Vålerenga styrte alt som hadde med fotball der ute, og det gav tilslutt nok et mål. Jeg velger å gi det til Thomas Holm, som kom inn for Grindheim etter drøyt 65 minutters spill. Thomas drar seg inn i 16 meter’n og fyrer av et skudd som går via en Austria Wien forsvarer og i mål.

Kampen var nå så perfekt som den kunne bli, hvis resultatet stod seg. Austria Wien hadde ikke en dritt å komme med, da hadde ingen sjanser, og det var mindre odds på at Vålerenga skulle score en gang til, enn på Austria Wien.

Men jeg egner meg garantert ikke som oddsgiver. For det var drittgjengen fra Østerrike som faktisk scoret kampens siste mål, og fastsatte sluttresultatet til 2-2. Dette på deres 3 sjanse i kampen, OG i det 90. minuttet.

Utrolig surt utfall på kampen. Men offisielt betød ikke resultatet noe som helst, men det hadde vært deilig å vinne denne kampen.

Jeg syntes gutta gjorde en hederlig innsats, hvis jeg sletter foranledningene til målene som Austria Wien fikk billig av oss.

Nå er det Håndballklubben sLeSK som står for tur, og vi er godt rustet til den kampen. De ligger nede, og vi står oppreist. SPARK DEM!!!

Legg igjen en kommentar