Dagboka torsdag 4. oktober 2007

Mas mas mas. Løp ned i Sjappa og kjøp billett da vel. Kamp mot Austria Wien Vi har mast de to siste dagene, og sannelig skal vi ikke mase i dag også. Vålerenga trenger din støtte i dag om ikke kampen mot Austria Wien skal bli annet enn en kjedelig pliktøvelse. Det er det få … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 4. oktober 2007»

Mas mas mas. Løp ned i Sjappa og kjøp billett da vel.

Kamp mot Austria Wien

Vi har mast de to siste dagene, og sannelig skal vi ikke mase i dag også. Vålerenga trenger din støtte i dag om ikke kampen mot Austria Wien skal bli annet enn en kjedelig pliktøvelse. Det er det få som har skjønt, Frode Veie rapporterer om ganske så få billetter solgt i Sjappa.

– Det er skuffende. Vi trenger den støtten vi kan få i denne kampen. Utenom i Trondheim er det ikke blitt en kultur for europacup blant norske supportere ennå. Jeg tror at folk får dekket behovet for store stjerner flere ganger i uken på TV. Det fenger ikke. De som er til stede, tar det selvfølgelig alorlig. Og det skal leg love fansen at vi også gjør, sier Freddy dos Santos i dagens Aftenposten.

Det er rett og slett flaut synes vi, selv mot Ventspils trakk Rosenborg flerfoldige tusen i fjor (eller når det var). Da burde Austria Wien og sjansen til gruppespill i UEFA-cupen, uansett hvor liten den er, trekke atskillige fler.

Aabrekk følger opp Freddys kommentar.

– I slike kamper balanserer man ofte på en knivsegg, og da er det viktig å få frem hjemmebanefordelen. Det kan jo bli vanskelig nå, men det var vel rundt 3000 tilskuere mot Ekranas, og de klarte i alle fall å lage en god ramme rundt kampen. Dersom de samme kommer nå, skal det jo gå helt fint, sies det i Aftenposten.

Så får de av oss som drar håpe på at spillerene på banen og treneren gjør sitt ypperste for å overbevise oss om at sofaen bare har godt av å hvile seg akkurat i kveld. Offensiv, optimistisk fotball takk.

– Det som blir viktig om de legger seg bakpå er å komme rundt på kantene så mye som mulig. Vi må ha et bra trykk fremover, samtidig som vi ikke blottlegger oss. Dilemmaet i en kamp som denne er at vi må balansere hvor mye vi skal trykke på. Får vi en scoring i mot blir det fort veldig vanskelig, sier Gjermund Østby i et lengre intervju om kampen på vif.no.

Vi kan for egen del ikke skjønne at det ikke skal være mulig å score to, tre mål mot Austria Wien. Men går det ikke så går det ikke. Viktigst for oss er det at laget viser en bedre figur enn den vi så i bortemøtet. For det er ikke bare den jevne sofaelskende klansmanns skyld at oppkjøringen til denne kampen er noe tam.

En til

I tillegg til Jarl André Storbæk og Christian Grindheim på A-landslagslaget som møter Bosnia, ogJørgen Horn og Arnar Førsund på U21-laget som møter Sveits og Makedonia, er nå også Alexander Mathisen tatt ut etter forfall. VPN gratulerer igjen.

Vålerenga i dag

Ullevål Stadion er siste stopp i retning Europa

Legg igjen en kommentar