– Det er masse folk som jobber med stadionplanene

Etter valgkampen kjentes det ut som at det ble helt stille. Hva skjedde? Døde hele stadionsaken helt hen? VPN tok en prat med styreleder Odd Skarheim. Og ble litt mer forventningsfulle igjen. Hva skjer nå, Odd Skarheim? – Vel, det skjer faktisk ganske mye. EBY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune) jobber for fullt. Både … Fortsett å lese «– Det er masse folk som jobber med stadionplanene»

Etter valgkampen kjentes det ut som at det ble helt stille. Hva skjedde? Døde hele stadionsaken helt hen? VPN tok en prat med styreleder Odd Skarheim. Og ble litt mer forventningsfulle igjen.

Hva skjer nå, Odd Skarheim?

– Vel, det skjer faktisk ganske mye. EBY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune) jobber for fullt. Både arkitekter og konsulenter ser på alternativer for hvordan Valle skal utformes. Både fotballmessig og med skøytestadionen. Det er tegninger som tar høyde for utnyttelse av tomten, næringseiendom, avkjøringer og mer. De ser på tomtebelastning, rett og slett hvor mye det er plass til. De går detaljert til verks. Det er allerede lagd skisser og det er masse folk som jobber med det.

Er Vålerenga involvert i dette?

– Ja, Vålerenga er med på alle prosjektmøtene. Det jobbes ut fra prinsippet om at det skal være selvfinansiert. Altså hva som må bygges for at stadion skal være gjeldfri. Arbeidet som EBY gjør offentliggjøres i slutten av november.

Noe som kan gi utfordringer?

– Akkurat spørsmålet om skøytestadion er uavklart. Man må vente til politiske myndigheter har bevilget penger til skøytebanen.

Og hva skjer når EBYs planer offentliggjøres?

– Da blir det spennende å se om politikerne står for det de sa i valgkampen. Politisk sett har det ikke skjedd noe ennå. Det blir avgjørende viktig at Frp holder de løftene de ga på Vallhallmøtet. Da sa de at om de går i byråd med Høyre så vil de i bystyret allikevel stemme med Arbeiderpartiet og de andre partiene som var for en sjølfinansiert stadion, konstaterer Skarheim.

VPN minner om de tingene partiene sa før valget. Om det tilsynelatende politiske flertallet som var for stadion står for sitt skal det være lys i tunnelen. Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og KrF var klarest for billig tomt og stadion med selvdrevet økonomi. Mens både RV, SV og Venstre var positive, om enn noe mer uklare på næringseiendom og prisen på tomta.

Dermed er det duket for at VPN spør partiene. Igjen…
Følg med videre.

Legg igjen en kommentar