Dagboka fredag 5. oktober 2007

Det ble visst ikke gruppespill på Vålerenga i år heller. Tidlig bortemål og 2-2 mot Austria Wien var langt fra avensement. Men på søndag er det kamp som kan åpne for at klubben får lov til å prøve seg neste år også. UEFAcup exit Gårsdagen var ikke dagen for mirakler. Det vil si, det var … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. oktober 2007»

Det ble visst ikke gruppespill på Vålerenga i år heller. Tidlig bortemål og 2-2 mot Austria Wien var langt fra avensement. Men på søndag er det kamp som kan åpne for at klubben får lov til å prøve seg neste år også.

UEFAcup exit

Gårsdagen var ikke dagen for mirakler. Det vil si, det var det, men slettes ikke på Ullevaal. For mens Brann gjorde den oppsiktsvekkende bragden å slå Brugge borte, gjorde Vålerenga det forventede og greide ikke å motstå en tidlig scoring fra Austria Wien som allerede hadde 2-0 å flyte på. Og fire mål av Oslo bys stolthet var det ingen som trodde på.

For å være helt ærlig så tapte Vålerenga denne matchen allerede i første oppgjøret. Absolutt alle jeg har snakket med om kampen i Wien poengterer hvor utrolig defensivt og tannløst Vålerenga gikk ut mot et lag som i utgangspunktet ikke har noe spesielt å skryte av. Et unødvendig 2-0 tap, med tafatt spill og ingen bortemål, ingen synlig vilje til å ville gå videre eller å glede seg over utfordringen. Da gidder ikke folk komme til returoppgjøret.

– Austria var best og fortjente seieren. Lykke til i gruppespillet. Vi prøvde å jage mål fra start av, men det for tøft da de fikk det første målet, sier Aabrekk i Aftenposten. På radiosporten i P2 poengterte han at han mer eller mindre ga opp etter den første timen og tok spillere av banen for å spare dem til LSK matchen. Ikke at vi helt skjønner hvorfor. Eneste grunnen til å slå LSK er å komme såpass høyt at man kan spille UEFA-cup neste år. Men skal det å kunne spille UEFA-cup neste år prioriteres over det å faktisk spille UEFA-cup i år? Det kan virke slik.

Det var mange andre grunner til å bli småsur i går: Vålerengas mål etter snaue 2 minutter var visst onside, sier vår videoanalytiker, Austria Wiens mål etter drøye 20 var et grøvlemål uten like og drepte all spenning i kampen. Austrias spillere må være noen av de verste frøkenspillerene i universet, mens keeperen agerer IQ på ca 38 – «hvor kan nå ballen være denne gangen, jeg finner den ikke». Og at Jørgen Horn sparker ballen ut ukontrollert i akkurat den sonen og lar Wiens største skuespiller score utligningsmålet er utilgivelig.

OK, dette er det bare å riste av seg. Men vi kan vel oppsumere. Det er to regler som ikke tjener til annet enn å drepe fotballkamper:

– Bakerste mann feller motstander innafor 16. Straffe og rødt. Dobbeltstraff,altså og god mulighet til å kverke en kamp
– Bortemålsregelen. Et godt eksempel på hvordan en kamp kan miste nerve og mening allerede ved første skåring. (Vi sier det samme når det gjelder Brügge-Brann, der kunne en kjempekamp blitt enda større med ekstraomganger!)
Når det er sagt: Vålerenga gjorde i bunn og grunn en god kamp. At de orket å prestere som de gjorde i andre omgang selv om bortemålstullet gjorde kampen til en vits er, med litt ettertanke, impornerende. Som sagt over, lå det egentlig problemet i den håpløst defensive tankegangen som preget lagets opptreden i Wien.
Kamp mot LSK

Det er kun en måte Vålerenga kan vaske den dårlige smaken i munnen kampen mot Austria ga. Vi ses kl 20 på søndag kveld.

Stadionintervju med Skarheim

Vi har lagt ut et intervju med Odd P Skarheim i anledning stadionsaken. Link nederst på siden

Legg igjen en kommentar