Dagboka fredag 28. september 2007

Det nærmer seg helg. Vi ser mot Skien, Voldsløkka og byderbyet. Vi skryter av menn og damer. Og vi lukter på nesa. Dagboka er klar. Verdens fineste stadion Vi snakker selvfølgelig om Skagerak Arena, der Vålerenga spiller mot hjemmelaget Rar Verdens Største Øy på søndag. Til og med noe så sjelden som avspark kl 1800 … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. september 2007»

Det nærmer seg helg. Vi ser mot Skien, Voldsløkka og byderbyet. Vi skryter av menn og damer. Og vi lukter på nesa. Dagboka er klar.

Verdens fineste stadion
Vi snakker selvfølgelig om Skagerak Arena, der Vålerenga spiller mot hjemmelaget Rar Verdens Største Øy på søndag. Til og med noe så sjelden som avspark kl 1800 på en søndag. Arenaen het noe annet før, og var snudd den andre veien. Men den er fortsatt verdens fineste.

For der vant vi gull i 2005.

Jeg har en liten bit tørt gress på hylla hjemme, en bit som ble røska opp fra matta da banen ble stormet etter at gullet var sikra og Tom grein. Det er den fineste biten med gress jeg har.

Heldigvis ser vi ikke antydning til at et Odd Grenland som er i fritt fall klarer å bremse det fallet. Ikke sparker dem trenere, og ikke gjøres det andre grep. Da er det kun faren for at vi tror at vi kan bare hente 3 poeng som gjør at vi ikke skal være sikre. Skjønte du? Om du er fotballspiller i Vålerenga er det veldig viktig at du skjønner hva jeg mener. Ser du ordene som kommer ut av munnen min? Nei? Ok, sånn da: ikke undervurder Odd Grenland.

På Oddranes sider proklameres det at de har fått 135 gratis billetter til kampen. Kun til syngende og stående. Der har de også en Dagbok, noe de har funnet på av seg selv. Den er jaggu trist lesing om dagen, og det er ikke så rart: de sliter en smule. De Dagbøkene er sikkert ikke veldig ulike de VPN hadde i 2000-sesongen…

Vi derimot blir mange og glade. De 500 billettene Sjappa fikk tilsendt er solgt ut. Men fortvil ikke, det er bare å reise ned til Skien søndag, det er over 1000 billetter som selges der nede da (de har utvidet med ett felt).

Ronny er usikker sies det på de offisielle sidene. Også mangler vi selvfølgelig de langtidsskadde. Og så spiller Andre Muri for Odd nå, på utleie. Mistenker at han kommer til å spille en svært solid kamp – det ville jo være typisk. For mer forhånds kan du sjekke linken nederst.

Det er nesten så vi ikke tør si hva som kan skje på tabellen dersom vi vinner. Så vi gjør det ikke. Kom igjen, Enga!

Semifinale mot Bodø
Vi minner om at våre unge helter spiller semifinale lørdag kl 1600 på Voldsløkka. Og vi håper mange møter for å støtte dem.

– Det var bra oppmøte i kvartfinalen mot Lyn, langt flere enn i kvartfinalen for to år siden. Det er positivt, men jeg synes vi bør klare å mobilisere ytterligere til semifinalen. Vi får sannsynligvis ikke hjemmebane i en eventuell finale, så de som hadde tenkt å støtte oss i en finale får møte opp i semifinalen i stedet for. Vi lover god juniorfotball og topp underholdning, sier trener Holter.

Inngang er gratis. Og det er en fin oppvarming til søndagen.

Før byderbyet
Vedr billetter til Lynkampen: Coca Cola øvre er satt av til syngende supportere (dvs de som vanligvis står der) Kun voksen billetter på Coca Cola øvre.

På Cola nedre er det også mulighet for barnebilletter (dvs litt mer familievennelig) På Vestbredden er det kun voksen billetter til kr 150,- (beregnet på de som vanligvis bruker Vestbredden)

Ingen bot til Sandefjord
Etter ølboksen som spratt på hodet til Nhleko. Kun en irettesettelse, skal vi tro pressemeldingen. Skjenn og kjeft, mao. Er litt usikker på balansen i dette kontra straffen til ølbokskasteren. Men akkurat strafferammene til NFF er virkelig vanskelige å ha et fast forhold til uansett sak og presedens.

Damene på vei opp til 1. divisjon
Damelaget har sikret seg kvalifiseringsplass for opprykk til 1 divisjon.
Det er ikke klart hvem de møter enda, men vi kommer tilbake med det.
Mao er det ikke bare gutta som er i fremgang. Vi håper folk møter opp og støtter jentene i de viktige kampene.

Ikke helt Vålerenga
Satt sammen med frua i går kveld og så på TV. Hun ser på meg og sier:
– Du, den nesa di blir bare større og større.

Og det er jo sant. Neser og ører vokser visstnok hele livet. Jeg har miniører så der er jeg greit stilt. Men jeg sliter nok litt mer med snuta.
Så kom jeg på at snuta er jo ofte kategorisert til å stå i stil med visse andre deler av mannens anatomi. Og jeg må jo si meg enig der og. Sånn sett er det andre deler av meg som stadig blir større og større også da. Det er jo ganske imponerende.

Men så gikk tankene videre. Hva om nese og lem alltid var i dynamisk symbiose? At de alltid oppførte seg likt.
Så man fikk bitteliten nese når man bada i kaldt vann. Og etter sex hadde man en litt stor, slapp nese som det ikke er noe ålreit å ta t-banen med?
For ikke å snakke upassende ereksjoner. Eller om hvordan nesa lukta dersom man var ureinslig. Det hadde jo passet ekstremt dårlig med tanke på at man lukter med….ja, nesa.

Sånt kan man tenke på en torsdags kveld.

Legg igjen en kommentar