Dagboka torsdag 27. september 2007

Litt dårlig karma om stadion. Juniorfinalen. Odd Grenland og Lyn. Fanziner, =Enga, Rekdal, Nordlie og selvinnsikt. Litt av en variert dagbok idag, a gitt. Vålerenga Stadion I en liten, men veldig viktig artikkel, holder Dagsavisen takk og pris et minimum av fokus, (hvem andre gjør det?) på stadionsaken. De har sett på budsjettforslaget for idretten … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. september 2007»

Litt dårlig karma om stadion. Juniorfinalen. Odd Grenland og Lyn. Fanziner, =Enga, Rekdal, Nordlie og selvinnsikt. Litt av en variert dagbok idag, a gitt.

Vålerenga Stadion
I en liten, men veldig viktig artikkel, holder Dagsavisen takk og pris et minimum av fokus, (hvem andre gjør det?) på stadionsaken. De har sett på budsjettforslaget for idretten i Oslo og konstaterer at Vålerengas stadionplaner ikke er nevnt med ett ord. (Ikke Lyns heller, for den saks skyld).

Det er vel bare et forslag, og det er ikke gitt at ikke det blir et tema fremover heller. Men alle signaler om progresjon i saken er etterlengtede. Hvis ikke politikerne tar tak i dette kommer frykten for brutte valgkampløfter til overflaten raskt.

Semifinale
Nei, ikke den utbetydelige mellom JuKS og Stabæk, men den viktige mellom Vålerengas juniorer og Bodø Glimt. Der har Vålerenga dårlige nordnorske minner etter at vi røk ut mot Tromsø i 2003. Da tapte gutta på straffer, selv om de spilte en god kamp. Med tribunehjelp skal ikke det skjer nå:

– Gutta setter stor pris på Klanens tilstedeværelse og løfter seg med støtten fra tribunen. Dette er en gyllen mulighet til å se to av Norges beste juniorlag i aksjon i en kamp som betyr veldig mye for Vålerenga. Vi har ikke vært i en NM-finale siden 1968, men har sjansen til å gå hele veien i år. Derfor bør folk kjenne sin besøkelsestid, sier Andreas Holter.

Lørdag kl. 1600, Voldsløkka. Gratis inngang.

Du leser mer på klubbens sider

Før Odd Grenland
Det er fortsatt noen dager igjen, men vi har allerede fokus mot Skagerak Arena. Som du sikkert vet ble Morten Fevangs anke (etter karantene som følge av grisetakling forkastet), dermed spiller han ikke mot oss.

Og så røk Odd for FKHaugesund i cupen i går. Sånn supporterfotballamatørpsykologisk sett var det ikke bra. Da har de bare serien å spille for igjen. Men vi klorer oss til håpet om at de ikke kicker trenerne sine før etter kampen. For sånn supporterfotballamatørpsykologisk vil det bety for trøbbel for oss om de har ny trener når vi møtes. Bare spør Harald Aabrekk.

Før byderbyet
FC Lyn(små bokstaver) OSLO sine sider viser hvem som skal hvor på derbyet. Dermed får Vålerenga halve nedre Postbanken, eller Vestbredden som vi kaller den, samt hele Cola, later det til. Smart med tanke på penger for vestkantklubben, vil jeg tro. Ikke så smart med tanke på trøkket som kommer fra øst til den kampen.

=Enga
Fanziner. En livsnødvendig del av supporterkultur. De døde nesten ut i Vålerenga, men fra hinsiden kommer det allikevel en blekke igjen. Den skal hete =Enga.

Dagboka tok en prat med en av motorene: Mikkel. Hvorfor comebacket?

– Enkelte sjeler syns det er flaut at fanziner holder på å dø ut i Klanen, og ikke minst i resten av supporter-Norge. Vi prøver å samle nye som gamle skribenter for å holde liv i fanzinelivet.

Hva betyr navnet på blekka?

– Navnet =Enga kommer av at vi blir sett på som søppel i resten av Norge. Med en glede skapt av sprøyter og annet moro. Ja, det bladet som selges i hovedstaden er navnebror.

Hva trenger dere for å komme i mål?
– Flere skribenter. Deadline er 20.oktober, jo flere som bidrar, jo bedre. Vi trenger også en som kan sette sammen blekka også. Ta kontakt på erlikenga@gmail.com. Hvis ikke sender vi pm til alle på forumet:-). Og blir responsen bra lager vi lydbok av fanzina som Arild Rønsen leser inn på polsk.
Tilslutt en bønn: Ikke la fanziner død ut, da får vi Einar Gelius i tale…..

Med sånne trusler og farer i sikte er det liten grunn til å be deg melde deg til tjeneste, det har du sikkert allerede gjort.

Rekdal På Nett (RPN) melder:
Dessverre sliter Kjetil litt om dagen. Nytt tap, denne gang mot Wehen Wiesbaden. Nest sist på tabellen, tre poeng på sju kamper.
Det er heldigvis nesten 27 kamper eller noe sånt igjen. Og vi håper Kjetil reiser kjerringa.

Selvinnsikt
Sundgot ikke bare handset, men førte ballen med hånda slik at han kunne goalle. LSK er med det i cupfinalen. Sånn er fotballen. Man kan jukse og komme videre. Selv om alle vet det, og det er NFFs problem. Men i løpet av en sesong jevner det hele seg ut, egentlig. Og vi skal ikke heve oss for høyt over bøfla, de taper jo finalen uansett igjen.

Men hvor vil vi med dette da? Etter kampen sier Tom Nordlie bare følgende da han konfronteres med jukset av TV2: ”Gratulerer med dagen, vi er i cupfinalen.”
Og med det er Nordlies manglende evne til selvinnsikt ettertrykkelig banket inn.
For hvem var det som var rasende over dommerurettferdigheten da Vålerenga vant seriegullet?
For ikke å snakke om at Start-laget til Tom juksa seg til seriefinaleposisjonen i forkant av sesongavslutning gjennom at Stefan Bärlin handset mot Bodø Glimt. En kamp som forøvrig sendte Glimt ned en divisjon.
Ta en bøtte salt, Tom. Ta gjerne en titt i speilet også.

Vålerenga i dag
Allo`Allo: Video killed the radiostar. But it missed the dirty bastard

Legg igjen en kommentar