VPN på tekster’n med Andre Muri

VPN sendte noen smser til Andre Muri, for vi lurte litt på hva som skjer der i Skien. Andre svarte høflig. Andre Muri eies av Vålerenga, men spiller i morgen for Odd Grenland. Denne skribenten i VPN skulle på de Lillos fredag kveld, så i stedet for å ringe, sendte vi flere tekstmeldinger. Og fikk … Fortsett å lese «VPN på tekster’n med Andre Muri»

VPN sendte noen smser til Andre Muri, for vi lurte litt på hva som skjer der i Skien. Andre svarte høflig.

Andre Muri eies av Vålerenga, men spiller i morgen for Odd Grenland. Denne skribenten i VPN skulle på de Lillos fredag kveld, så i stedet for å ringe, sendte vi flere tekstmeldinger. Og fikk svar.

Litt opptatt

Når jeg våkner opp ser jeg på pc-en at Odd Grenland har fått ny trener. Og da skjønner jeg også bedre hvorfor det faktisk tok litt tid fredag kveld før Andre Muri svarte meg på sms:

«Hei! Vært litt opptatt, sorry at jeg ikke har svart før».

Tekstmeldingen fikk jeg klokka 20.38, og når jeg nå ser at Arne Sandstø ble informert om trenerskifte en time tidligere, og Odd Grenland holdt pressekonferanse kl 21, trenger man ikke å være VPN-redaktør og rakettforsker for å skjønne hva Muri var opptatt med.

Spesielt og rart

Vel, jeg spurte Andre Muri bare enkelt og greit om det blir spesielt å spille mot Enga, hvem han frykter og hvem han har mest kontakt med. Vanlige før-kampen-spørsmål. Og Andre svarte:

«Det blir veldig spesielt og rart! Frykter ingen, men kjenner jo alle godt, men prater mest med romkompis Bolt. Vil du ha flere sildesvar er det bare å ringe….»

Jeg kjenner ikke Andre Muri. Jeg bare leita opp nummeret på nettet og sendte en melding, men utfra svaret synes jeg han virker litt kul. Og faktisk fornuftig. Samtidig lurte jeg på: Måtte han stave sildesvar, eller lå det inne som et lagret ord i mobilen hans? Jeg spurte ikke, kanskje burde jeg gjort det. Og hva betyr det, sånn egentlig, altså, jeg tror jeg skjønner hva han mener?

Født i 1981

Så leita jeg fram fakta om han, ja, da går jeg på VG Nett, desidert de beste sidene til den slags. Han har spilt åtte hele kamper for Odd siden sommeren, og før sommeren spilte han seks hele og to kamper som
innbytter for Enga. Og jeg ser at han er født i 1981. Han er altså født den sommeren jeg fylte 13 år, den sommeren jeg var på fylla for første gang og klina med ei jente som smakte Colgate (der oppe, altså, jeg smakte Bacardi og cola). Den sommeren jeg gikk på Tjæreborgs fotballskole i Bournemouth og ble trent av Harry Redknapp i tre uker. Ja, den Redknapp. Alan Ball og Chris Nicholl var innom på hver sin gjestetrening.

Uansett, siden jeg er født i 1968 bruker jeg ikke ord som sildesvar, men på morgenmøtet mandag skal jeg gjøre det: Jeg godtar ikke den type sildesvar, skal jeg si.

To «onder»

Vel, klokka nærmet seg ni og jeg var på vei til Rockefeller og hadde en billett ekstra som jeg skulle selge, som jeg aldri fikk solgt. Så jeg valgte å tekste fra trikken:

«Ikke noe problem. Jeg er på vei til de Lillos-konsert. Men: Merker du forskjell på nivået på treningene der og her? Bedre å spille i ‘bunnen’ enn benken i Enga?»

Og da kom svaret kjapt:

«Formen på treningene er ganske forskjellig, men er masse gode spillere her og, så merker liten forskjell. Tja, det er alltid veldig viktig å få spille, men kjedelig å være i bunn, selvfølgelig. Blir å velge mellom to «onder». Ingen spillere som liker hverken benk eller bunn. Kos deg på konsert!»

Siste melding

Så var jeg egentlig ferdig, og veldig klar for øl. Rart hvor tørst man blir av en liten trikketur fra Storo, og rart hvor lett det egentlig er å være journalist. Jeg veit nemlig at dette er sportsjournalistikk like godt som noe annet, jeg driter jo langt i hvem som trener Odd. Så jeg sendte en siste melding for å vise at jeg er høflig:

«Takk. Lykke til søndag. Håper du, ikke Odd, gjør det bra».

Han svarte «tusen takk for det!» Med utropstegn.

Deg eller meg

Flere øl senere kom jeg til å tenke på Andre Muri igjen, under konserten. de Lillos dro i gang «La la la» fra Suser avgårde-albumet, vanligvis tenker jeg på damer når den synges, men i går tenkte jeg på deg, Andre:

«Jeg klarer ikke bestemme meg, skal jeg velge meg eller deg, og hvem skal jeg ta hensyn til, la la la la la…
Hva er best for deg, hva er best for meg, kanskje ikke at vi to er sammen?»

Vel, vel. Jeg er trøtt, sliten og orket ikke lenger ligge i senga sammen med unga med Jubalong på full guffe. Forstå symbolikken den som kan.

Legg igjen en kommentar