Dagboka tirsdag 25. september 2007

Deilig med Vålerenga. Hadde vi bare vært litt bedre i våres og så. Men vi er glade nå. Panserskipet Vålerenga på stø kurs Det var bløtt som Bergen, og kanskje bidro det til en ”kjedelig” kamp dersom du er en av dem som syns at fotball handler om underholdning. For mitt vedkommende skal jeg juble … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. september 2007»

Deilig med Vålerenga. Hadde vi bare vært litt bedre i våres og så. Men vi er glade nå.

Panserskipet Vålerenga på stø kurs
Det var bløtt som Bergen, og kanskje bidro det til en ”kjedelig” kamp dersom du er en av dem som syns at fotball handler om underholdning. For mitt vedkommende skal jeg juble dersom jeg ser Vålerenga score 2 mål på 12 minutter før de bare tar kampen i mål. Hver gang.
På en måte var det ganske rart å gå til matchen i går. Siden jeg var ganske trygg på at det ville gå godt. Men sånt kan man jo ikke si høyt, da blir man jo jinxa. Og man ryker på en smell. Men da goallene gikk inn var jeg lissom ikke overrasket.
På tross av problemene vi så mot Austria Wien var det ikke særlig usikkerhet å spore i det Vålerenga-laget vi så i går. Selv om Fredrikstad hadde sine sjanser slapp aldri følelsen av trygghet meg. Ganske deilig, og kanskje litt skummelt.
Bojan var litt tammere i går, og det kan hende han trenger litt mer kondis. Men nydelig lagt opp i forkant av det ene målet a gitt! PS! VG Nett, han heter Bojan, ikke Nojan. Jepsen var størst av alle, Freddy og Gunnar løp enormt (og grattis med pent mål, Gunnar!) mens Thomassen hadde kontroll bakerst.

VG skryter også av Dan den danske, som de mener er ”poenggarantisten” til Vålerenga:
– Jeg har blitt tatt perfekt imot av klubben, og har trivdes fra dag én.
Akkurat hvordan Dan og Jørgen har fylt inn hullet etter Kjetil og Ronny i midtforsvaret har vært imponerende, rett og slett.

2 poeng opp til RBK på femte, 6 til LSK på fjerde. 5 kamper igjen. Odd, LSK, Lyn, Aalesund og Viking. Med tanke på at vi har LSK hjemme er ikke det det verste kampoppsettet man kan ha igjen.

Ellers tar vi med at Dagbladet faktisk ikke skriver noe særlig om kampen, bare om forholdet mellom Morgan og spillerne i Fredrikstad. Og gårsdagens klansklassiker var da Shaaban måtte ut med strekk – og sangen runget: ”Morgan i buret, vi vil se Morgan i buret.”

Nok kødd
Spillerne sier det sjøl i VG: Nå må det være slutt på å kødde det til på våren. (Vel, de sier det ikke med de bokstavene, men om du stokker det riktig får du omtrent det resultatet. Eller så får du Slutt å kødde nå til våren..) Sesongen starter ikke etter sommern. Godt sagt, håper spillerne husker det når vi er i april igjen.

Norges beste talenter
Jepp, det vil vi faktisk påstå. De er fra Vålerenga og Oslo. Og de spiller semifinale i junior-NM. Vi tar med følgende kommentar fra Andreas Holter på klubbens sider:

– Jeg håper at vi aldri blir en klubb som importerer talentene våre fra utlandet. Målsettingen vår er å utvikle Oslo-talentene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne utvikle like gode spillere som for eksempel Elfenbenskysten gjør, men det krever beinhardt arbeid fra alle involverte. Jeg liker ikke utviklinga vi ser med at klubber tenker kortsiktig profitt og henter unge spillere fra utlandet. Det er en dårlig trend som forbundet heldigvis har tatt tak i.

Et dårlig skjult stikk til en viss annen klubb og deres såkalte ungdomssatsing der. Me like.

Kampen spilles kl 1600 lørdag på Voldsløkka. Motstander er Bodø Glimt og det er gratis inngang.
– Vi har bestemt oss for å gå til finalen og skal vinne uansett hvem vi møter. Med Klanens støtte skal vi nå finalen for første gang siden 1968, sier Vålerenga-trener Andreas Holter.

Oppfordringen er gitt, og bryr du deg om klubben vet du hvor mye det gleder gutta om du stiller.

Jan Derek gir seg ikke
Han var nær, så nær å score i går. Dessverre gikk ballen over. Men han gir seg ikke, verken til neste kamp eller til sesongslutt.

– Jeg innser at tiden begynner å ta meg igjen. Men jeg har ikke lyst til å gi meg ennå. Jeg er jo glad i å spille fotball.

Han er visstnok bortimot enig med klubben om en ett-års kontrakt. Og han går ”definitivt ikke” tilbake til Lyn.
Bra mann, bra innstilling og antagligvis enda et godt år i seg.

Oddrane kommer!
O skrekk og gru. Først ble det meldt at Odd-supporterne som er i harnisk over trenerjævlene sine skulle boikotte kampen mot oss. Nå melder TA.no at de kommer allikevel. Da tenker jeg vi ser forskjell.

For mitt vedkommende ser jeg helst at trenerne er de samme som nå. Så skal Vålerenga ordne resten.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 – Kristiansund kl 16.30. Voldsløkka, om vi ikke tar feil

Legg igjen en kommentar