Dagboka mandag 24. september 2007

Dagboka mandag. En blå mandag i ordets positive forstand. Med seier i dag går vi forbi motstanderen på tabellen og tangerer TIL på sjette.Og får heng på RBK. Kom igjen, Vålerenga. Planker, svindel og målteft I dag skal det ikke bli blåmandag. Vi minnes med gru bortekampen mot ”aristokratene”, der Rune Lange og Vålerenga herja … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. september 2007»

Dagboka mandag. En blå mandag i ordets positive forstand. Med seier i dag går vi forbi motstanderen på tabellen og tangerer TIL på sjette.Og får heng på RBK. Kom igjen, Vålerenga.

Planker, svindel og målteft
I dag skal det ikke bli blåmandag. Vi minnes med gru bortekampen mot ”aristokratene”, der Rune Lange og Vålerenga herja sjansemessig, men scora ikke. Derimot tredde FFK inn en og vant ”ufortjent” slik noen ville hevde. Hvilket selvfølgelig er det reneste amatørsprøyt, man vinner bare fortjent. Så lenge man ikke jukser. FFK hadde en sjanse og scora på den. Fasit: bedre enn oss.

Juksinga ser vi nok ikke på banen i dag, den er på kontoret med Morgan. Han vinner ikke noen popularitetskonkurranse noe sted, men jeg får meg ikke til å hate den stakkars fyren. Derimot får han meg til å riste på hodet og smile.
På den annen side må han jo ha noe for seg, han klarer jo å få hele den plankebygda til å backe han opp for noe han kan ha gjort mens han var i Lyn.
Ikke helt uten skadefryd håper vi hele saken får konsekvenser for flere enn den sjarmerende hockeyspilleren. Det er mange som har bæsj på henda i den saken.

Plankehaugen mobiliserer nok buss-divisjonen sin igjen og vi ser nok VG-svingen i mye gjestefarger i dag. Desto mer grunn til å heve stemmen sin sjøl.

Morten Berre har dessverre karantene og Fellah, Lange og Wæhler er langtidsskadde ennå. På FFKs sider finner vi at kun Raymond Kvisvik er usikker til dagens kamp. Per def er vi svekket, mens de har fullt lag. Men så spørs det hva forsterkningene Bojan og Gunnar kan bidra med. Noe sier meg at det kan være ganske mye. Mer forhånds finner du både i VPNs Før Avspark linket nederst, samt klubbens info her

– Vi møter FFK på en arena vi er godt kjent med og har en klar målsetning om å styre kampen fra starten av. Mot Fredrikstad skal vi heve oss, selv om vi fikk en i fleisen på torsdag, sier Aabrekk der.

Og da er vi over på neste sak.

Taktikk mot antatt bedre lag
Etter kampen mot østerrikerne ble noen av spillerne litt irriterte. Grindheim mest, men støttet av Ronny ifølge VG: – Vi gikk til denne kampen med en forestilling om at vi møtte et bedre lag enn de egentlig var. Og vi ligger utrolig bakpå. I de årene jeg har spilt i Vålerenga har vi alltid gjort samme feil når vi spiller ute i Europa. Vi tror at motstanderen er mye bedre enn oss.
Mens Aabrekk svarer med at det det handlet om var manglende press i ballvinningen, ikke en defensiv formasjon.

Aabrekk har antagligvis rett han. Tror jeg. Men Grindheim har et større poeng. Nemlig at vi synes faktisk å ha et lua i hånda-syndrom når vi møter europeiske lag som ikke er uendelig mye større enn oss. Vi presterer mot de virkelig gode når skuldrene er lave. Men når vi kunne sagt at vi er bedre enn motstanderen, helt objektivt sett, er vi forsiktige allikevel. Det handler ikke om formasjonen, det handler om manglende press fordi spillerne ikke tror nok på seg selv. Tror jeg.

Vålerenga nektet å få kjøpe ut NFF?
Det handler om antall Vålerengaspillere på aldersbestemte landslag, spesielt på G17. Landslag med små tropper, mange kamper i turneringene på få dager og mye spilletid. Og dermed slitne Vålerengaspillere. – Hvis det fortsetter slik, må vi vurdere om vi skal slippe spillerne på landslagssamlinger, sier Aalbu til TV2 Nettavisen. Han etterlyser mer samarbeid fra NFF, mens G17-trener Øyvind Nilsen legger skylda på internasjonale turneringsregler.

Vålerenga skal endog ha forsøkt å gi forbundet penger for å øke størrelsen på troppene, men NFF sa nei, visstnok.

Landslagsforbannelsen eller velsignelsen fortsetter å virke. Vi heller til velsignelse ennå. Men man kan ikke si Vålerenga ikke sliter med dette når man prøver å gi NFF penger. Og de sier nei! Jeg trodde NFF aldri sa nei til penger, jeg.

Orker ikke mase mye om det, men
Ølboksekasteren. 19 år gammel. Tre års utestengelse fra fotball og hockey, samt lovnad om at han må ”stå til ansvars” for en eventuell bot fra NFF til Vålerenga.

Joda, jeg ser det allmennpreventive perspektivet med dommen. Og ingen bestrider at det er helt dust å pælme noe på banen. Men det var ikke en ninjastjerne eller en håndgranat. Det var en ølboks uten særlig innhold.

Ærlig talt: dette er å skyte spurv med kanon. En veldig stor kanon som det blir skutt med fordi TV2 definerer hva som er virkelig store fotballnyheter. Er det det?

Vålerenga i dag
Vålerenga – Fredrikstad, Ullevaal Stadion kl 1900

Legg igjen en kommentar