Dagboka torsdag 30. august 2007

Det er kamp i dag. En svært iktig en også. Klarer vi å slå Ekranas eller spille alt annet enn 1-1 mot laget fra de Baltiske skoger er vi videre i UEFA-cupen. Da møter vi sannsynligvis et lag som noen andre har hørt om. Slår vi dette laget er vi UEFA-cupens gruppespill. Kommer vi videre … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. august 2007»

Det er kamp i dag. En svært iktig en også. Klarer vi å slå Ekranas eller spille alt annet enn 1-1 mot laget fra de Baltiske skoger er vi videre i UEFA-cupen. Da møter vi sannsynligvis et lag som noen andre har hørt om. Slår vi dette laget er vi UEFA-cupens gruppespill. Kommer vi videre fra pulja vår, kommer vi til sluttspillet.

Drømmen lever
Vi skal møte Ekranas til fotballkamp klokka 19.00 i kveld. Forrige oppgjør (og hvor ræva vi spilte) ble overskygget av det faktum at en del av Ekranas’ supportere kom med rasistiske tilrop mot flere av våre spillere. Fokus for det som skjer på tribunene i dag handler om Vålerengas avstand mot rasisme. Alle inntektene fra kampen skal gå uavkortet (bortsett fra det NFF skal ha i leie for stadion) til Vålerenga mot rasisme.

Fokus for det som skjer på banen er fotball. Vi skal spille ball-i-hatt med dette laget. De er like gode som et norsk andredivisjonslag i følge de som var der borte for fjorten dager siden.

Det lover godt. For vi har jo vist at vi har taket på de dårlige laga i årets sesong. Jeg kan ikke annet enn å sitere The Wolfman (I Harvey Keitels skikkelse) fra Pulp Fiction:

«So Pretty Please, With Sugar On Top»… kan dere heve dere de nødvendige hakkene slik at vi slipper å DRITE oss ut igjen?

Freddy er ute etter smellen han fikk mot RBK. Wæhler er friskmeldt. Gunnar Heidar Thorvaldsson er ikke påmeldt i UEFA-cupen for VIF, men kan spille 1.runde om det blir avansement mot Ekranas.

Bojan Zajic har spilt for Partizan Beograd i UEFA-cupen denne sesongen, og kan dermed ikke bidra for Vålerenga i samme turnering denne sesogen.

Dan «The red card man» Thomassen er ute fordi han fikk rødt kort i forrige møte med Ekranas.

You are my Solskjaer…
Vålerengas nye trener kommer ikke til å hete Ole Gunnar Solskjær. Dette kan Dagsavisen melde.

I en lengre artikkel har de snakket med båd Aalbu og Aabrekk om «The Baby Face Assassin» og hans muligheter som fremtidig trener.

Ole Gunnar Solskjær som trener i Vålerenga? Det kunne jeg faktisk tenke meg. En fyr som har scora så mange mål, må vel kunne gjøre noe med det grelle faktum at vi ikke klarer å score mål. Men nå er det å score mål en ting, en annen ting er å lære andre å gjøre det samme. Med Aabrekks ord:

– Han har jo all verdens tid og et fantastisk utgangspunkt. Nå kan han få seg en egen trenerutdannelse i Manchester og så tilegne seg faget gradvis. At han har kvalitetene til å takle det fotballfaglige er det ingen tvil om. Men hvordan man takler presset som hovedtrener vet man ikke før man har prøvd.

Nei, og det er jo faktisk sant. Men vi så jo hvordan Rekdals defensive spillestil sakte men sikkert krøyp inn i ryggmargen på våre spillere. Så kanskje det er håp, det kan jo ikke være dumt å prøve. Tipper at den første Facebookgruppa som blir oppretta etter at dette er skrevet er: Solskjær til Vålerenga…

Hva med å begynne her Ole Gunnar?
Klubben er på jakt etter deg som ønsker å være trener i klubbens breddelag. Vi sakser fra klubbens sider:

Vålerenga Fotball er en stor breddeklubb i Oslo. Breddeavdelingen setter i tillegg til spillerutvikling, fokus på holdninger, trivsel, trygghet og kameratskap.

Våre forskjellige lag spiller i kretsseriens 1. 2. og 3. divisjon.

Klubbens treningsfasiliteter er gode med to moderne kunstgressbaner, gressbaner til kamp og treningsarbeide i tillegg til Vallhall vinterstid.

Som trener i VIF sin breddeavdeling får du en unik mulighet til å bli kjent med klubben fra innsiden. Breddeavdelingen består i dag av ni guttelag fra alderstrinnet 13 år til Senior 3. og syv jente/damelag fra alderstrinnet 13 år til damer A-lag. Vi starter nå rekrutteringen av hoved- og hjelpetrenere for 2008 sesongen.

.Hypp på jobben? Sjekk hele saken her.

Og ellers da?
Vi noterer at RBK er i Champions League etter at de slo finske Tampere 2-0 i det radiosportens Arve Fuglum omtalte som en fotballkamp i rusletempo. Målene til RBK ble scoret av trønderne Sappara og Konan Ya. Vi gratulerer RBK med plassen i Champions League.

Stikkordet i forhold til hva pengene skal brukes til: Nødaggregat.

Vålerenga i dag
Kamp mot Ekranas og kamp mot rasisme. Be there or be square

Legg igjen en kommentar