Dagboka onsdag 29. august 2007

Er det en islending på vei til Vålerenga? Eller er det også spolert nå? Vålerenga er på landsen igjen, og stadionsaken er ikke glemt idag heller. Dagboka er klar: En islandsk toppscorer? Det er i alle fall det Nettavisen som har lest tyske Bild kaller Gunnar Heidar Thorvaldsson. Han er visstnok nesten klar for Vålerenga. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 29. august 2007»

Er det en islending på vei til Vålerenga? Eller er det også spolert nå? Vålerenga er på landsen igjen, og stadionsaken er ikke glemt idag heller. Dagboka er klar:

En islandsk toppscorer?
Det er i alle fall det Nettavisen som har lest tyske Bild kaller Gunnar Heidar Thorvaldsson. Han er visstnok nesten klar for Vålerenga. Fra IBV på Island der han goalla 33 på 55 kamper dro han til Halmstad og satte16 på 31 kamper. Nå i Tyskland der det går litt trått i Hannover 96. 25-åring som har ”slitt mye” med skader i Tyskland, men er skadefri nå.

Aalbu bekrefter til Nettavisen at han er på reise, at han tipper Vålerenga har på plass en spiller før overgangsvinduet stenger, men han vil ikke si noe om enkeltspillere.

En islending på 25 år høres mye bedre ut for meg enn mye annet, for å si det på en pen måte. Selvfølgelig gnager det litt i skrukkemuskulaturen dersom han har ”slitt mye” med skader, men kan vi igjen sette vår lit til Schwabes magiske medisinske apparat som har brakt Bohinen, Iversen og flere på banen igjen? Om det er noe, mener jeg. 16 på 31 kamper i Sverige er noe som pirrer min interesse i alle fall.

Og så er det helt forståelig at Aalbu ikke sier mer. Som seg hør og bør ønsker man ikke torpedere mulige avtaler med omtale. Slik som tystern i Vålerenga sannsynligvis har torpedert noe tidligere. I dette tilfellet er nok ikke tysteren i aksjon siden kilden er et tysk blad. Uansett om det er islendingen eller noen annen er det bare å krysse fingra og håpe at det blir en overgang som er verdt pengene.

Tjeneste for Norge
I det som er en temmelig fast spalte i Dagboka, tydligvis uansett hvordan det går i sesongen ellers, bringer vi i dag dagens landslagsspillere fra Vålerenga:
Til VMkval-kampene mot Moldova og Hellas er Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler og Jarl Andre Storbæk tatt ut. Skal vi tro Dagsavisens måte å lese Hareides kommentarer spiller nok Ronny fra start mot Moldova, mens Wæhler er reserve. Vi leser videre ut av det at Storbæk også spiller fra start.

Mens på U21 er Jørgen Horn og Arnar Førsund tatt med til EMkval-kampen mot Nederland på Fredrikstad Stadion 7. sept.

Stadion
Hovedstyrets leder Odd Skarheim har skrevet et brev til lederne av de politiske partiene i Oslo. Brevet er publisert på de offisielle sidene, og vi anbefaler at du leser brevet slik at også du forstår og kan bruke de gode argumentene om du skal ut å misjonere for stadion selv. Gjerne til dine lokalpolitikere. Vi tar med de vesentligste sitater fra Skarheims brev:

– Foruten den sportslige gevinsten dette vil ha for Vålerenga Fotball, vil et stadion med den foreslåtte beliggenhet innebære åpenbare fordeler for Oslos befolkning. Stadionet vil bidra til å skape en sårt tiltrengt møteplass med åpne plasser og torg i et område som mangler slikt og vil således være et viktig bidrag til positiv byutvikling i Oslo.

– En ny Vålerenga Stadion vil gi næring til drømmer og mål for unge håpefulle rundt om i byen. Slik vi ser det er en sterk og inkluderende idrettsarena uvurderlig i et samfunnsøkonomisk perspektiv.

– Vålerenga og hovedsamarbeidspartner Hafslund kommer til å legge mye vekt på at det nye stadionanlegget blir et miljøprosjekt.

– Med et stadion med plass til 22.000 tilskuere, og med mulighet for utvidelse til 30.000, har Oslo også fått en stadion som er kvalifisert i en eventuell Norsk-Svensk søknad om å arrangere Fotball-EM.

Skarheim ber heller ikke politikerne om penger. Han og Vålerenga ber om at vi skal få tomta billig. Og at man skal kunne finansiere driften selv ved næringseiendom. Er det ikke bare gevinster for Oslo her da? Vi spør politikerne. Og de svarene vi får tar vi med oss til valgurnene. I alle fall gjør jeg det.

Les hele brevet til Skarheim på klubbens sider.

Ikke så stille?
Helt utenom Vålerenga registrerer vi at 10 av 16 sider i VGs sportsbilag handler om Solskjær som gir seg. Om han ikke er en helt skal han i alle fall bli et ikon, enten vi liker det eller ikke.

Salg i Sjappa
Sjappa melder:

Fra onsdag er det salg i Sjappa. De selger ut:

– endel 1913 gensre + piquer til kr 100,- pr stk (kun små strl dvs xs og small).
– Kalveskinnjakker før pris kr 3000,- Selges nå til kr 500,- pr stk- kun 30 stk igjen (alle strl).
– Barnejakke 18 mnd, 3 år og 5 år Normal pris kr 350,- Denne uken kun kr 100,- ( ca 100 jakker igjen)
– Blå vindjakke (alle strl) Kun kr 100,-

Vedr båttur til Sandefjord:
– Båten vil ha avgang fra OSLO kl 1000, båten vil ta oss til Tønsberg og buss fra Tønsberg til Sandefjord. Båten kan ta opptil 8 timer til sandefjord. Derfor lander vi istedet i Tønsberg og tar busser derifra. Mindre enn 30 billetter igjen.

Vålerenga i dag
Mas på en politiker

Legg igjen en kommentar