– Vi skal kjempe inn seieren!

Arnar Førsund forteller om den kommende kampen mot Strømsgodset, det å bli utleid, videre planer og veddemålet med Berre. Vålerenga var favorittklubben til Arnar Førsund og da han som 18-åring hadde valget mellom Vålerenga og Sandefjord, var valget enkelt. Førsund mener han er best i duellspillet, og sier selv han ikke har noen klar svakheter. … Fortsett å lese «– Vi skal kjempe inn seieren!»

Arnar Førsund forteller om den kommende kampen mot Strømsgodset, det å bli utleid, videre planer og veddemålet med Berre.

Vålerenga var favorittklubben til Arnar Førsund og da han som 18-åring hadde valget mellom Vålerenga og Sandefjord, var valget enkelt.
Førsund mener han er best i duellspillet, og sier selv han ikke har noen klar svakheter.
– Det er mye jeg kan bli bedre på, sier han.

Harald Aabrekk uttalte etter kampen mot Brann at Førsund var supermann, men at han måtte trene mer så han ikke skulle få krampe i neste kamp.
– Jeg ble litt overivrig og gikk på noen dumme løp. Neste gang skal jeg passe mer på de første tjue minuttene, ler Førsund. Han synes det var behagelig å spille på kanten, og ikler seg gjerne rollen som den nye poteten på laget. Førsund mener selv at når han ikke spiller midtstopper er det ikke så store forventninger til han, og dermed tør han å satse mer. På spørsmål om hvordan en midtstopper kan ha en slik innleggsfot, begynner Førsund å le.
– Den er ikke så bra. Jeg prøver ikke så ofte, så da blir det heller ikke så mange dårlige innlegg. Når jeg skal slå et innlegg, lukker jeg øynene og bare satser, forteller krølltoppen.

På søndag skal Vålerenga til Drammen for å spille mot Strømsgodset. Taktikken er ikke klar, men Førsund tror publikum får se mye likt spill som mot Brann.
– Vi skal vise at søndagens kamp mot Brann ikke var et blaff. Vi skal kjempe inn seieren!

Lærer hver dag
Selv om Arnar gjør det bra om dagen, er han ikke den som mister bakkekontakten. På spørsmål om eventuell interesse fra utenlandske klubber eller hvor han kan tenke seg å spille hvis han kunne velge, er unggutten beskjeden.
– Jeg tenker ikke på det. Det får andre ta seg av. Det er klart at den engelske serien kanskje passer meg best spillemessig, men hvilken klubb – jeg tar det jeg får, ler Førsund. Av lagene i England er det West Ham som Førsund er supporter av, selv om han påpeker at han ikke er en hardcore fan.

Førsund, som nylig fylte 21 år, har tidligere uttalt at Kjetil Wæhler er landets beste midtstopper. Likevel ser han på den harde konkurransen som positivt.
– Jeg lærer noe på feltet hver eneste dag.

Neste uke er det nok en kvalifiseringskamp til UEFA-cupen, men det er lite Førsund og de andre vet om Ekranes.
– Jeg aner ingenting, bortsett fra at det ligger langt inni skauen.

– Ikke mer utleie
– Å gå fra saftblander og tribunevarmer til førsteelleveren er deilig, sa Førsund da han ble utleid fra Vålerenga til Sandefjord. Han synes det var greit å bli leid ut både til Sandefjord og Kongsvinger siden han trengte spilletid begge gangene, men i utgangspunktet ønsker han ikke å bli utleid igjen. Derfor vet han ikke helt hva han kommer til å gjøre når kontrakten med Vålerenga går ut om fire måneder, men han vet hva han aller mest ønsker.
– Hvis Vålerenga sier dem vil satse på meg, er det ingen annen klubb jeg vil spille for.

Sveisen til Førsund er et omdiskutert tema og er blitt et av midtstopperens kjennetegn. Den nåværende sveisen er et resultat av et tapt veddemål med Morten Berre. Veddemålet gikk ut på at hvis Førsund scoret for Sandefjord i cupfinalen mot Fredrikstad, skulle Berre skinne seg. Hvis Førsund ikke scoret, måtte han la håret gro frem til neste cupfinale. Siden Fredrikstad vant og Førsund gikk målløs av banen, har Førsund latt håret gro, men om han kommer til å klippe seg etter cupfinalen i år, er slettes ikke sikkert.
– Jeg prøvde jo å skinne meg i fjor, og da gikk det jo til helvete, ler Førsund. Førsund er ikke den eneste i klubben som har inngått veddemål med Morten Berre og tapt. Forklaringen fra Førsund er enkel og grei.
– Berre er en morsom fyr å vedde med, men han vet å plukke sine motstandere…

Legg igjen en kommentar