Dagboka mandag 16. juli 2007

Det handler om spillere. Om albanere, brasilianere, kjelsåsinger(?), nordlendinger og østlendinger. Her og der, hit og dit. Silly season i god fart, gitt. Raufoss – Vålerenga: 0-2 Visstnok ikke helt imponerende, men seier. VPNs mann som var på stedet sier det sånn: – Vi tar en tidlig ledelse, og får (tidenes billigste) straffe. Laget spiller … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. juli 2007»

Det handler om spillere. Om albanere, brasilianere, kjelsåsinger(?), nordlendinger og østlendinger. Her og der, hit og dit. Silly season i god fart, gitt.

Raufoss – Vålerenga: 0-2
Visstnok ikke helt imponerende, men seier. VPNs mann som var på stedet sier det sånn:

– Vi tar en tidlig ledelse, og får (tidenes billigste) straffe. Laget spiller rett og slett grusomt fantastisk drittfotball. Sabino Plaku viste vilje, og mener vi bør signere han. God teknikk, grei avslutning og rask som faen. Dan Thomassen viste at vi ihverfall ikke har noe stopperproblem. Men Vålerenga suger særdeles hardt, og vi kommer til å få grisebank av Flora. Men det var et par fine tendenser. Storbæk har «røffa» seg litt og tar i litt mer i dueller. Fortsatt veik, men ikke så veldig som før. Roberts er tydelig spillesugen. Thomas Holm hadde en god avslutning (det er ikke hverdags). Og en del spillere viste vilje. Jørgen Jalland var så dårlig at jeg sa ifra til han personlig…

Med unntak av de første 20 minuttene var det småtamt ennå, virker det som.
– Da spilte vi med høyt tempo og god bevegelse. Så senker vi tempoet og pådrar oss unødig mange brudd i mot. I andre omgang kontrollerer vi greit, men klarer ikke «drepe» kampen slik vi bør, sier Petter Myhre til Dagsavisen.

Et skritt fram i alle fall, basert på dette. Men ikke langt nok.

Spiss
Som nevnt av vår mann også imponerte U-21-spissen til Albania, Sabino Plaku, brukbart mot Raufoss. Men Petter Myhre legger ikke opp til at han er spissen vi trenger nå.

– Plaku er nok ikke spilleren som går inn og redder oss fra dag én. Han er mer en spiller på sikt. Jeg ønsker mer en «killer»-type som kan gå inn og levere varene med en gang. En med dokumenterte kvaliteter, sier han til Dagsavisen.

For Dagbokas vedkommende er det helt ok å høre en trener si sånt. Vi har sett litt mange eksempler på spennende kjøp fra utlandet, sist var det Levan.

Killertypen kan ifølge Dagbladet finnes i Østerrike. En brasiliansk spiss som scoret 14 mål på 18 kamper i fjor. En kar som visstnok ligner på Daniel Nannskog, uten at verken Dagbladet eller Myhre forteller hva han heter. Myhre skal se på han kommende lørdag i Wien. Dagboka sjekka litt på hvem dette kunne være og fant tre brasilianske spisser i østerrisk bundesliga.

– Adi Rocha Sobrinho Filho. LASK Linz, født i 1985, 174 cm, 71 kilo.
– Fabiano. Rapid Wien, født 1985, 185 cm, 82 kilo
– Leonardo Da Silva, SC Rheindorf Altach født 1980, veier ingenting og syns ikke. (dvs ingen info på SCRA sine sider om det…)

SCRA spiller ikke før 29. juli, og da hjemme, Rapid spiller ikke før 25. juli borte mot Mattersburg, mens LASK Linz spiller fredag kveld borte mot SK Puntigamer Sturm Graz. Med andre ord ser det basert på den infoen ut som ingen brasiliansk spiss spiller i Wien lørdag. Men det kan være rekruttlag, ikke oppdaterte info etc som gjør at det ser slik ut. Og da er din gjetting like god som vår.

Og så var det den spissen vi faktisk har – som er en rendyrket spiss; Rune Lange. Som plutselig var til salgs?

– Det er ikke umulig. Vi har ikke lagt ut Rune for salg, men etter at Årst ble solgt fra Tromsø hadde jeg kanskje trodd at det skulle komme en henvendelse. Men det har ikke kommet, sier Aalbu til «Tromsø» onsdag ettermiddag.

Steinar Nilsen i TIL sa han likte Lange, men regnet med at det ble for vanskelig. Og Rune Lange selv kvitterte ut hele saken slik til Bladet Tips:

– Det er ikke aktuelt å dra fra Vålerenga nå.

Før han la til:

– Ingen har fortalt meg at jeg er til salgs, og jeg kommer ikke til å skifte klubb nå. Jeg trives i Vålerenga og vil bli her.

Skal vi igjen prøve oss på å lese mellom linjene her er det faktisk slik at Aalbu bare tar høyde for at han trodde TIL vil forespørre om Lange. Det han faktisk IKKE sa noe om er hvorvidt Vålerenga vil selge eller ikke. En vurdering som ikke er oppe siden man ikke har spurt. Det ser ut som Rune Lange blir litt til i Vålerenga. Og han sier forøvrig at han ikke plages i det hele tatt av at Vålerenga leter etter en ny spiss.

Så kan vi fortsette å lure på hvorfor mannen som var så bra borte mot Fredrikstad ikke får sjansen igjen.

Midtstoppere
På den andre siden av banen skjer det også ting. Andre Muri er utleid til Odd Grenland for resten av sesongen, melder klubbens egne sider.

– Slik vi ser det er et utlån det beste for begge parter. André Muri får spille på høyeste nivå, mens vi får tilbake en spiller med erfaring og kamper i beina etter sesongen dersom han velger å fullføre kontrakten med Vålerenga, sier Aalbu til vif.no.

Muris midlertidige avgang er nok direkte kobla med Dan Thomassens ankomst. Mot Raufoss virket han solid.

– Dan gjør det bra, og viser at han er en god spiller. Jeg er helt sikker på at vi har gjort et godt kjøp og at vi får mye glede av Dan fremover, sier Myhre til de offisielle sidene.

Ronny Johnsen fikk spille midtbane i treningskampen og da ser vi den mulige løsningen med Johnsen sentralt bak på midten mens Thomassen trer inn i tospann med Wæhler. Som ennå ikke har dratt til Trondheim selv om RBK ikke fikk Odds Pelle Nilsson, men heller Andre Muri. Fin tråd, la oss håpe den ryker ved Kjetils flybillett til barteland.

Ronny på midtbanen funka jo i fjor. Kanskje vi gjennom Thomassens ankomst da får den defensive tryggheten med Johnsen (og Holm) på midtbanen som gjør at Grindheim kan herje offensivt. Og mate spisser fra Albania, Brasil, Romsås og Tromsø med godsaker som blir mål. Vi kan håpe.

Keeper
Helt bakerst og nederst melder Kjelsåssjela.net at 19-årige Frode Larsen er utleid til Vålerenga for 4 måneder.

– Jeg blir tredjekeeper i Vålerenga bak Arason og Bolthof. Jeg håper at jeg kan presse disse gutta og være en positiv overraskelse gjennom høsten.

Larsen er visstnok egentlig Lyn-eiendom, forøvrig.

For oss virker dette som at sannsynligheten for at Arni blir har økt, for han her er på papiret ikke noe førstekeepermateriell. Bra det, amen.

Og trener?
Neida. Ingen nye meldinger med spekulasjoner om John T Hansson, Lars Tjernås, Frode Grodås eller Gaute Larsen. Så det ser ut som Myhre sitter.

Samtidig kommer det ikke klare og tydelige meldinger fra klubben om at Myhre har full tillitt for eksempel ut sesongen. Beslutningsvegring, helgardering eller dårlig kommunikasjon?

Sjappa oppdaterer
– Sjappa har fått tre ledige plasser på flyet til Tallin. Kr 2800,- i dobbeltrom og 3000 i enkeltrom. Førstemann til mølla på veie@online.no

– Billetter til kampen mot Tallin selges på Reval Park Hotel & Casino onsdag
og torsdag kl 12.00-14.00 enten i baren eller i resepsjonen. Pris 100 Kronos. Sjappa vil også stå utenforstadion og selge billetter fra kl 1810 til 1835
(dvs 10 minutter før kampstart) Vi oppfordrer flest mulig til og kjøpe billetter på hotellet.

– Billetter til cupkampen mot Nybergsund ble lagt ut idag kl 10.00

Vålerenga i dag
Finn en brasilianer og mail oss med navnet: infoATTvpn.no

Legg igjen en kommentar