Dagboka fredag 29. juni 2007

Dagboka er klar. Sent, men godt. Det skjer ting. Trekning i UEFA-cupen idag. Sesongens viktigste kamp imorgen. Og fremtiden kommer, enten du liker det eller ikke. Hilsen Siv Stubveen. Vålerenga – Viking Bare en dag igjen. Rogalands avis mesker seg i noen statistikken rundt Vålerengas møter med Viking, da mer presist mot Uwe Røsler. Røsler … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. juni 2007»

Dagboka er klar. Sent, men godt. Det skjer ting. Trekning i UEFA-cupen idag. Sesongens viktigste kamp imorgen. Og fremtiden kommer, enten du liker det eller ikke. Hilsen Siv Stubveen.

Vålerenga – Viking
Bare en dag igjen. Rogalands avis mesker seg i noen statistikken rundt Vålerengas møter med Viking, da mer presist mot Uwe Røsler.
Røsler har nemlig aldri tapt mot Vålerenga (i sin tid i LSK). På fem møter.

– Vi har en god sjanse til å slå dem, med tanke på situasjonen i klubbene, sier den sympatiske tyskeren selv i avisen.

Viking er jo i støtet, mens vi ligger nede med nesten brukket rygg. Alt tyder på at vi kommer til å slite, men det er jo i sånne kamper at Vålerenga reiser seg. Jeg tviler faktisk ikke et sekund på at våre spillere endelig skjønner alvoret og kommer til å gi alt de kan. Jeg er bare redd at fotball-laget Vålerenga ikke er gode nok og at vi ikke klarer å få til vårt eget spill. Røsler og Viking vet nok at vi er presset, da kan det hende de satser på å ligge lavt siden det er vi som ”må” score mål. Og vi er ikke spesielt gode mot lag som er etablert i forsvar, for å si det pent. Jeg bare håper noen av våre har nøkkelen inn bakdøra til Viking-forsvaret. Kanskje Petter kan finne på noe lurt som spillerne faktiske klarer å gjennomføre?

Alle VikingHordene kommer til Oslo i morgen. Vi siterer deres egne sider:
”Vi møtes på puben Tut og Kjør rett over Oslo S. De åpner tidlig og har bra priser på varene. Dette er iallfall et utgangspunkt før vi kanskje vandrer videre. Det er meldt om at de kan spilles Viking sanger der og at de tåler litt skrik og skrål. Biljard er det også.”

Seierssikre og drita blir de med andre ord.

En ting som forøvrig er et kuriosa er at siden vi og Viking spiller i dag kan ikke de bruke Thomas Myhre, mens vi ikke kan bruke Dan Thomassen. Mens andre lag kan bruke sine forsterkninger når de spiller i morgen. Og selv om både vi og Viking rammes når vi møtes – så kan du spørre deg selv: Er det fair?

For å ta noen facts til slutt:
Viking er på fjerdeplass i ligaen med 21 poeng, fire bak Stabæk på toppen. De har scora 20 og sluppet inn 16. Vi er på 13 poeng med 8 scoringer og 11 sluppet inn. Bare Stabæk har sluppet inn like lite som oss, mens ingen lag ellers har scora mindre enn 12 mål.

Mao: Hvis vi skulle lykkes i morgen blir det seier 1-0. Til slutt spesielt til dere som spiller for Vålerenga: regner med at dere skjønner alvoret. Dersom dere feiler i morgen blir det debatt om trenernes framtid. Dersom trenerne ryker vet dere vel ikke hva som kommer. Kanskje det kommer en kar som ikke er grei, kanskje han er en bikkje som sender dere på rekruttskole. Kanskje dere da fortjener det og kanskje det er det som kreves. Eller dere kan motbevise det ved at vi får se et fotball-lag som kan spille bra sammen. Og at det fortsatt går an i moderne fotball med gulrøtter fremfor pisk.

Stor dag
I dag skal det trekkes motstandere i UEFA-cupen. Det skjer kl 1330. Og dette er lagene vi kan trekke:

Saint Patrick’s Athletic FC (Irland)
Keflavik (Island)
KR Reykjavik (Island)
Dinamo Brest (Hviterussland)
Dinamo Minsk (Hviterussland)
JK Trans Narva (Estland)
FC Flora (Estland)
Glentoran (Nord-Irland)
Dungannon Swifts (Nord-Irland)
Rhyl FC (Wales)
B36 Tórshavn (Færøyene)
EB/Streymur (Færøyene)
FC Etzella Ettelbrück (Luxemburg)
UN Kaerjeng 97 (Luxemburg)
SP Libertas (San Marino)

Vi har stålkontroll på de fleste klubbene her – da i forhold til kunnskap om dem, ikke sportslig. Og vi kommer med fyldig info etter trekningen om reisemål og motstander. Men allerede nå tar vi med dette for deg som måtte lure:

SP Libertas er den eldste klubben i verdens eldste republikk, San Marino.
Det er første gang laget er med i europeisk turnering. Og i år er det første gang SMR har lag med i Europa. Neste år satser vi på at nasjonen VPN har med lag samme sted…eh.

Kan vi håpe på tur til San Marino?

Direktør i magasinet
Ikke bladet, men Rønsen og VIF-TV.

Ganske bra, langt og interessant intervju. Jeg festet meg litt ved det Breen sier om de økonomiske konsekvensene ved samme tabellplass i november som nå. Han tallfester det til rundt 7 millioner kroner tapt på bånnlinja, rett og slett. Ca det en spiss koster, kommer Breen og Rønsen til. Det er jo en måte til å se det. Og det forklarer nok at man har midler til en spiss dersom man finner en.

Ellers konstaterer Breen at trøkket som følge av de svake resultater har vært mindre enn han hadde forventet. Dagboka er nok enig der. Men det tror jeg handler mye om to ting: at selv i Vålerenga har folk etter hvert blitt tålmodige nok til ikke å kaste trenere etter litt motgang, men gi dem litt tid – i alle fall et halvt år om ikke annet. Dessuten er det vel også slik at mange av de som var kritiske mot Rekdal på slutten er blant de som ville ha Myhre inn som konsekvens av at Rekdal ble borte. Og det sitter nok litt inne for dem å innrømme det dersom Myhre var en feil.

Men, og som Breen selv sier også: det blir nok mer trøkk dersom den sportslige motgangen fortsetter. Han har rett.

En liten parantes til Rønsen: Det gir meg ikke fordelaktige assosiasjoner koblet med å snakke om lyn-nedslag og rikt fugleliv…

Bolthof er med igjen
Øyvind Bolthof har forlenget med Vålerenga igjen. Han har signert kontrakt ut 2010.

– I dag er han andrekeeper i klubben, den beste i ligaen, men Øyvind utvikler seg hele tiden og kan fort kapre førstekeeper-plassen igjen, sier Jan Erik Aalbu diplomatisk på de offisielle sidene.

Vålerenga i dag
UEFA-Cuptrekning kl 1330. Vi bringer deg resultatet så snart vi har det.
Sommerquiz på Bohemen kl.18.02

Legg igjen en kommentar