Dagboka onsdag 27. juni 2007

Videre i cupen. Men var det overlegent eller med et nødskrik? Eller kanskje et overlegent nødskrik? Gårsdagens kamp samt den offisielle starten på spissjakten er dagens hovedsaker. Vålerenga – Mo: 4-1 Det gikk greit, men hvor greit? Slik ser noen overskrifter på nettmediene ut: – VIF videre på krabbegir (VG) – Blekt Vålerenga avanserte (ANB-NTB) … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. juni 2007»

Videre i cupen. Men var det overlegent eller med et nødskrik? Eller kanskje et overlegent nødskrik? Gårsdagens kamp samt den offisielle starten på spissjakten er dagens hovedsaker.

Vålerenga – Mo: 4-1
Det gikk greit, men hvor greit? Slik ser noen overskrifter på nettmediene ut:

– VIF videre på krabbegir (VG)
– Blekt Vålerenga avanserte (ANB-NTB)
– Vålerenga enkelt videre (Fotballmagasinet)

Mest riktig blir det kanskje på Dagbladet.no: ”Mo ga VIF kamp i cupen”.

Etter en noe famlende førsteomgang løsnet det og Vålerenga fikk faktisk putta 4 goaller. Deilig. ”Vi hevet oss litt i 2.omgang og det er viktig å score mål”, konstaterer Petter Myhre (ufrivillig?) tørt i samme medie. Mens Dagbladet på papir faktisk har kjørt terningkast på midtbane og angrep på Vålerenga i denne kampen, over to sider. Berre er godkjent med en firer, mens Brix er eneste på femmern.

Det sier kanskje det meste om hvor fokus ligger på Vålerenga om dagen. Å score mål. Media ser jo her sjansen til å melke denne kua videre, men å bruke to sider på en cup-kamp mot Mo? Hyggelig at Vålerenga får såpass oppmerksomhet da.

For vår del er vi ikke sånn kjempeimponert vi heller, men vi er videre i cupen, og kanskje spilte laget på seg litt selvtillit i andre omgang. Amen.

Det er offisielt: spissjakten er i gang
Fra en særdeles nølende start har Vålerenga nå offisielt lansert spissjakten. Rent Vålerenga-politisk må man jo vise handlingskraft nå, og rent sportslig scorer vi ikke nok i serien. En spiss som scorer vil langt på vei redde Myhre og andre ledere i Vålerenga, rett og slett.

– Nå skal vi bruke de neste dagene til å sette oss ned og gjøre prioriteringer. Finner vi den riktige spilleren, finner vi også midler, sier Aalbu i VG.

I Dagsavisen forteller Myhre at de ser på DVDer og kartlegger. På de DVDene er det nok fotballspillere, ikke kreative unge kvinner. En kenyansk landslagspiller ved navn Jamal Mohammed har visstnok vært på Vålerenga-trening, uten at avisen kan fortelle hvordan det forløp. Det blir utenlandsk om det blir noe, forteller Petter. ”Ingen norske klubber vil slippe en målfarlig spiss nå. I dette overgangsvinduet må vi nok se utenlands”.

Så lanserer Dagbladet i dag RBKs Yossouf Kone som aktuell for Vålerenga. Ifølge ”kilder” er det kontakt mellom Vålerenga og RBK. Og Kone er villig til å flytte på seg et eller annet sted: ”Jeg har mistet motivasjonen for å spille for RBK. Laget trenger meg ikke, og nå vil jeg bare finne en annen klubb.”

Vi kan jo håpe at man treffer blink på noen måte. Men vi minner om alle de spissnavnene som ikke har fungert i Vålerenga, spesielt de som var en slags gamblinger. Vi blir lissom ikke betrygget av jakten på en spiss utenlands. Og innenlands, men utenlandsk spiller: Er Kone mannen, OM Vålerenga er interessert? Er ikke sikker gitt. Og ikke høres han ut som mannen som gir alt for klubben sin heller.

Uansett spiss eller ikke håper jeg laget ellers også hever seg de nødvendige hakk.

Godt sagt
Finnes det ei smertegrense hvor mye du tåler? (Dagsavisen til Petter Myhre)
– Nei, den er i alle fall ikke nådd.

Grensa finnes altså ikke, og den er heller ikke nådd.

– Vi lever i et fritt land, og alle har rett til å ha en mening. Om ikke alle er enig med meg, har jeg rett til å hevde det jeg mener. Morgan Andersen til Fredrikstads Blad.

Neida, Morgan. Det er bare å si hva du vil. Så kan vi andre fortsette å le.

Vålerenga i dag
Vi minnes spissenes tid i Vålerenga: Viikmäe, M`Baye og Melkadze.

Legg igjen en kommentar