Dagboka tirsdag 26. juni 2007

Kamp igjen, uten sutring om at det spilles for mange. Vi møter mektige Mo, en hump i veien som vi kan snørre i. Jakten på en målmaskin er nå desperat og vi tapte mot Bærum. Hei hvor det går på cupkampdagen. Mighty Mo Så er det duket for et kjærkomment (!) gjensyn med mektige Mo. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. juni 2007»

Kamp igjen, uten sutring om at det spilles for mange. Vi møter mektige Mo, en hump i veien som vi kan snørre i. Jakten på en målmaskin er nå desperat og vi tapte mot Bærum. Hei hvor det går på cupkampdagen.

Mighty Mo
Så er det duket for et kjærkomment (!) gjensyn med mektige Mo. I alle henseender ellers en hump i veien for Vålerenga slik vi skrev etter at vi trakk laget. Noe som forøvrig Mo ILs sider har fått med seg og siterer oss på. Vi er beæret, ikke ofte noen offisielle klubber vil ta det illesmakende og bitre navnet VPN i munnen. Vi siterer deres kommentar om vårt sitat (ey, det er sånn mediene jobber for å ha noe å skrive om!):

”Det er hyggelig å registrere at Vålerenga-supportere har en offensiv holdning før cup-kampen, det er det viktig å ha. Vålerenga bør jo, som eliteserielag, være soleklare favoritter til cup-oppgjøret. Men store overraskelser har skjedd i cup-kamper tidligere, og overraskelser kan skje igjen.”

Oh yes. Etter ”trekningen” vil vi kanskje tro at pipa har en annen lyd hos oss også. Det er ikke den klansmann som ikke frykter at særdeles ustabile Vålerenga ryker på en cupmine i dag. Vi har til og med grunn til å frykte det, sånn som laget vårt spiller mot antatt svakere motstandere, for eksempel mot Mjøndalen.

Vålerenga melder på sine sider at Rohhnny Johnsen er usikker til dagens kamp pga ryggen sin, hvilket blir slått opp med utropstegn på Mo sine sider. Der tenker jeg de fikk det de trengte for avansement, ja. På Rana Blad sine sider er det nedtelling til kampen, og Rananett (kabelTV?) sender kampen live. Det er vilt.

Mo er i 2. div, avdeling 4 der de ligger på femteplass. Bare husk på det, kjære Vålerenga. Heldigvis er ikke to-målsscorer Devig Andersen fra forrige kamp med til Oslo, grunnet jobbsituasjon. En sak som vel har skapt litt frustrasjon hos Mo mot NFF som setter dem opp mot oss på Ullevaal, vår ”kjære hjemmebane”.
Jeg vet ikke hvem som har fordelen av hjemmebane jeg.

Dette er en kamp vi må vinne. Sagt før, sagt igjen. Ikke for å avansere i cupen, det er en bonus. Vi må vinne for å vise at Vålerenga kan vinne. Overlegent, og slik at vi får selvtillit til at vi kan. Helst må innleggene sitte og Lange må få banke inn 5 stk eller sånn. Slik at vi har tro på at vi kan klare brasene mot Viking lørdag. Etter det er det sommerferie, og det er nok ganske innlysende for de fleste at hva som skjer i disse to kampene denne uka bestemmer hva som skjer til høsten, og hvem som skal ta ansvaret for hva som skjer. Og da snakker vi ikke bare om trenere.

Desperat jakt etter målmaskin
Det er i alle fall det ABCNyheter kaller det. ”Ja, du trenger vel ikke være ingeniørutdanna for å skjønne at vi må gjøre noe?” sier Aalbu til publikasjonen. Som forøvrig ikke er Teknisk Ukeblad, Jan Erik.

Aalbu bekrefter der at man skal faktisk gjøre noe i løpet av overgangsvinduet. Vi har altså gått fra ”nei, vi kan ikke” via ”kanskje vi kan spørre” til ”Ja, vi skal handle”. Interessant, og det betyr da at noen har lagt noe penger på bordet. Ikke masse spillere, som vi leser det, men en spiss egentlig. Evt en midtbanespiller dekker Aalbu seg opp med. Han har kandidater i kikkerten, sier han. I så fall kan vi allerede nå melde at det vil være ganske heftige forventninger til den mannen. Og vi håper at Aalbu og co ser etter en kar som har selvtilliten til å tåle sånne forventninger.

Tap mot Bærum
Vålerenga 2 tapte 1-3 borte mot Bærum. De ledet, Roberts utlignet, men de goalla to på de siste 20 minuttene. Gardin.

Vålerenga i dag
Selv om vi ikke har det på neste kamp: Vålerenga – Mo IL.
Ullevaal stadion kl1800

Legg igjen en kommentar