Dagboka torsdag 21. juni 2007

Ett bunnsolid forsvar sørget for at Lyn gikk mål- og faktisk nærmest sjanse-løs av banen. Dessverre så sliter Vålerenga fortsatt med store angrepsproblemer – to, tre avslutninger på mål uten noen 100% sjanser i det hele tatt er for lite på hjemmebane. Selv mot mektige Lyn. 0-0 Vålerenga var strået vassere i nattens kamp, men … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. juni 2007»

Ett bunnsolid forsvar sørget for at Lyn gikk mål- og faktisk nærmest sjanse-løs av banen. Dessverre så sliter Vålerenga fortsatt med store angrepsproblemer – to, tre avslutninger på mål uten noen 100% sjanser i det hele tatt er for lite på hjemmebane. Selv mot mektige Lyn.

0-0

Vålerenga var strået vassere i nattens kamp, men i og med at begge lagene gikk målløse av banen, hjelper så alt for lite når status gjøres opp i november.

– Forsvarerne var bedre enn angriperne i dag. Det behøver ikke at bety at angrepsspillerne var så veldig dårlige. Denne gangen betydde det at forsvarerne var veldig bra, sier Henning Berg i VG.

– Vi møtte god motstand i dag. Men skaper for lite. Vi er heller ikke kliniske nok i avslutningene, sier Petter Myhre i samme avis.

– Det var en skikkelig drittkamp. Vi spiller en ok førsteomgang, men etter pause ble det mest tut og kjør, er Christian Grindheims syn på saken slik den presenteres i VG.

Før vi hengir oss til den deppingen som tross alt burde følge av nok en forspilt mulighet må vi skyte litt. Eller rettere og bedre, la andre skryte for oss. For Vålerengas midtstopperpar fortjener nemllig skryt etter gårsdagens kamp. Det fryktede Lyn-angrepet med Edu i spissen var en skygge som knapt nok kom til en eneste avslutning i går. Bertil Valderhaug i Aftenposten går så langt at han anbefaler 38årige Ronny Johnsen som landslagsstopper «Han er myk i bevegelsene, reagerer lynraskt, er råsterk i kroppen, lur, farlig på dødballer, flink til å lese spillet og fortsatt en av dem som er aller kjappest til beins i norsk fotball.» Man kan liksom ikke legge til alt for mye. Og hør bare hva Henning Berg sier om Wæhler:

– Kjetil Wæhler er vel langt fremme i køen nå som Erik Hagen er ute, ytrer Berg overfor VG Nett.

– Det er hyggelig at folk setter pris på innsatsen min. Målet mitt får bare være å holde seg skadefri og holde seg i form, så får vi håpe at jeg får muligheten, svarer Kjetil Wæhler til antydningen om landslagsklasse. (At vi for vår del får angst av hva som vanligvis skjer når Kjetil Wæhler nærmer seg landslaget får være en annen sak.)
OK, det var skrytet. Vi lar Wæhler fortsette diskusjonen om kampen.

– Jeg ville selvsagt helst ha byttet null baklengs med tre poeng. Men når vi ikke scorer mål så er det selvsagt viktig at vi holder nullen. Vi jobber bra defensivt hele laget, så alle honnør til spillerne for den jobben. Det er positivt. Vi får bare sørge for å skape flere sjanser i neste kamp så kanskje det blir noen mål fremme også, til VG-nett ja.

Freddy har analysen klar.

– Vi skyter utenfor, i nettveggen, rett på keeperen. Vi er for stresset i avslutningsøyeblikket, og må bli mer kjølige, sier han til VG Nett.

I Dagbladet får Daniel svar for seg. Og da på spørsmål om hvorfor han ikke omsatte de to-tre halvsjansene han kom til til mer enn dribleraid ut mot dødlina. Med andre ord: Løft blikket og skyt!.

– Jeg scorer ikke nok mål, enkelt og greit, sier Fredheim Holm til Dagbladet.no.

Vi får la det bli med det. Det ser ut som om Petter Myhre har bedt backene holde litt igjen i når laget går framover. Det, sammen med storspill fra midtstopperene, har gjort Vålerengas forsvar til et av landets beste, men angrepspillet lider. Det er ikke bare spissenes skyld at Vålerenga ikke scorer mål – for de får ikke mange baller å jobbe med. Vi synes nok en gang at Sebastian Mila gjorde godt inntrykk på venstrekanten når han kom inn – han holdt godt på ballen og gjorde kloke valg, med litt mer bevegelse rundt ham, og kanskje en god Rune Lange på topp så har man noe å bygge videre på. Men, som tallenes tale vitner sterkt om, vi savner fortsatt et angrepsmønster

Legg igjen en kommentar