Dagboka onsdag 20. juni 2007

Lynkamp, Kristian Brix, Daniel Braaten og en trollmann. Alt dette i Dagboka. Kamp mot Lyn Her går det unna, Vålerenga skal gjøre unna alle hatlagene i en feiende fart, i hvert fall de som begynner på «L». Lillestrøm borte ble jo en fornøyelig affære, der vi for bort i mot første gang i år så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. juni 2007»

Lynkamp, Kristian Brix, Daniel Braaten og en trollmann. Alt dette i Dagboka.

Kamp mot Lyn

Her går det unna, Vålerenga skal gjøre unna alle hatlagene i en feiende fart, i hvert fall de som begynner på «L». Lillestrøm borte ble jo en fornøyelig affære, der vi for bort i mot første gang i år så konturene av et fotballlag som står inne for det de holder på med: Godt organisert i forsvar og villig til å jobbe såpass at dueller og andreballer vinnes. Da er det ikke nøye om angrepsspillet er briljant. Selv om det selvsagt ikke hadde gjort noe det heller.

Det er ikke måte på hvor ofte man blir minnet om at det er bort i mot 100 år siden Vålerenga slo Lyn sist. Blant annet så har reklamefrie NRK kjører spesialpakke med gamle klipp og det hele. I forbindelse med kampen har NRKSport.no laget en liten sak om sist Vålerenga slo Lyn i seriekamp. Til og med video er lagt ut fra 3-0-seieren over Lyn i første serierunde i 1981. Til og med psykologer er innkalt, for eksemple i Aftenposten:

– Så lenge det blir en sak, tor jeg det påvirker. I sosialpsykologien snakker vi stereotypitrusler, som for eksempel at jenter er dårligere i matematikk enn gutter. Hvis jenter blir minnet på det, blir de også dårligere, sier Geir Jordet, hold dere fast, han er idrettspsykolog med fotball som spesialfelt. Og jeg som alltid har trodd at jenter er bedre i matematikk. Så feil kan man ta.

Godt at Jarl Andre Storbæk, i likhet med alle spillerene TV2 kjørte intervju med i går kveld, er edrulig

– Nei, vi har ikke gjort det [prata om historikken]. Jeg tor ikke historikken påvirker mer enn at man blir ekstra giret. Jeg tror det blir bra stemning., det er jo lokaloppgjør. Vi har slått både Rosenborg og Lillestrøm og bevist for oss selv at vi takler slike kamper, sier han i Aftenposten, og avslutter – Vi får håpe det er vår tid til å avgjøre, jeg tar straffen om jeg blir satt opp til det.Da er det bare å telle timene til kampen.

Billetter

Det vil si, telle timer kan du gjøre om du har billett. Er du blant dem som ikke har ordna det ennå blir dagen en helt annen. Sjappa opplyser at det nå er solgt bort i mot 19000, men at det fortsatt er ledige plasser på Vestbredden – så lenge det varer. Billetter finner man i Sjappa, eller for de med is i magen, i Luke 1 på Ullevaal.

Mere Kristian Brix og en liten rettelse

Kristian Brix, dere husker ham?, han er den unge mannen som debuterte på Vålerengas a-lag mot Lillestrøm på søndag kveld. Vi var litt redd han skulle bli skikkelig kjørt etter de første par minuttene, men han justerte seg inn til eliteserietempoet på en imponerende måte, og tok etter hvert kontroll over venstresiden sammen med Alan Jepsen. I gårsdagens Aften Aften blir han intervjuet over to sider. Vi klipper et par utsagn

– Jeg har et så utrolig stort hjerte for Vålerenga. Jeg begynte i Lille Tøyen da jeg var fire år. I en kamp mot Vålerenga var det en som spurte om jeg ville begynne der. Da var jeg åtte år, siden har jeg vært i Enga. Det er der jeg vili være, ambisjonene mine er å spille meg inn på laget og vinne noe med klubben. Noe utenlandsspill er ikke i planene.
– Jeg tror vi som har utenlands bakgrunn blir oppdratt til ikke å være fornøyde, selv om jeg har kamerater det både har gått bra med og noen det har gått dårlig med. I utlandet er det mange 17-åringer som slår til. De vet hva som må til for å lykkes. Her i Norge vet kanskje ikke alle det. Jeg må trene mer enn for eksempel Morten Berre på hver trening om jeg skal bli bedre enn ham.

– Det var tøft av Petter å bruke meg fra start mot Lillestrøm, og jeg håper jeg la inn en god søknad til å få være med igjen. […] På sikt er målet å få etablere seg på laget.

Sympatisk ung mann, får en si.

Men vi har gjort en liten feil i forbindelse med Kristian Brix. Vi utropte han nemlig til tidenes yngste Vålerenga-spiller. Det var feil, Kristian er nest yngst. Yngste Vålerenga spiller må vi gå så langt tilbake som til 1977 for å finne. Det er Sigurd Brynildsen som da debuterte 16 år og 4 mnd debuterte han mot Lillestrøm på Bislett i serieåpninga i 0-4 kamp. Et talent helt utenom det vanlige som desverre ikke nådde opp.

Listen over de yngste blir dermed seende slik ut:

Sigurd Andreas Brynildsen 16 år, 4 mnd, 19 dager. Født: 05.12.60 Debut: 24.04.77
Kristian Brix 17 år, 4 dager. Født: 13.06.90 Debut: 17.06.07
Roy Johansen 17 år, 1 mnd., 23 dager. Født: 27.04.60 Debut: 19.06.77
Mohammed Fellah 17 år, 3 mnd., 17 dager. Født: 24.05.89 Debut: 10.09.06
Henning Bjarnøy 17 år, 5 mnd., 11 dager. Født: 16.04.64 Debut: 27.09.81

Hvor vi igjen takker Jarle Teigøy samt andre informanter.

Daniel Braaten?

Det er vel ingen hemmlighet at flere kunne ønske seg Daniel Braaten til Vålerenga. Det er liksom her han hører hjemme. Via VG-nett, som siterer P4, hører vi at Vålerenga forbereder et bud til Rosenborg. Men hva slags bud det er er et annet s
Oslo-klubbens interesse for 25-åringen har vært kjent en stund, men Vålerenga skal nå, ifølge P4, være i ferd med å forberede et bud til Rosenborg.

– Hvis Daniel Braaten skal koste ti millioner, med bare måneder igjen av kontrakten, kommer ikke Vålerenga til å være med på det, sier Aalbu til VG Nett og fortsetter

– Daniel er for det første Oslo-gutt, med Vålerenga-profil. Vi ser ikke bort fra at VIF kan hive seg inn i den kampen, men om han ser på oss som et alternativ, det vet vi ikke godt nok.

Tolk dette best dere kan, jeg skjønner i hvert fall ikke om dette skal bety det ene eller det andre.
Trollmannen

Han påstår å være Vålerengamann og vi har derfor rekvirert hans tjenester som man kan lese annet steds på VPN.

– Mitt hovedlag i Norge er Vålerenga, og de kommer nå etter seieren mot LSK. Jeg tror seriegullet vil stå mellom Stabæk, VIF og Brann til slutt.

Det ække tvil

Legg igjen en kommentar