Dagboka tirsdag 19. juni 2007

Vi er langt fra ferdig med å skryte av spillerene etter seieren på søndag, men ny kamp venter, så vi får spare det – til i morgen? Nei, nå gjelder det å forberede kampen mot Lyn. Og så noterer vi en historisk begivenhet. Oppkjøring, del 1 En kan vel neppe si at karamellsugingen etter borteseieren … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. juni 2007»

Vi er langt fra ferdig med å skryte av spillerene etter seieren på søndag, men ny kamp venter, så vi får spare det – til i morgen? Nei, nå gjelder det å forberede kampen mot Lyn. Og så noterer vi en historisk begivenhet.

Oppkjøring, del 1

En kan vel neppe si at karamellsugingen etter borteseieren mot Lillestrøm er unnagjort, men det får ikke hjelpe, med derby mot Lyn allerede i morgen så er det intet valg. Heldigvis påstår spillerere og trenere at dette skal gå gret.

– Det er dette vi trener for hele vinteren, tre viktige kamper på en uke er bare bra for oss, sier en offensiv Petter Myhre til Dagbladet.no og Christian Grindheim kompletterer, samme sted.

– Jeg håper seieren her [mot LSK] betyr at vi skjønner hva som skal til: kriging, jobbing og spilleglede. I fjor ble vi bedre utover i sesongen, og vi håper selvfølgelig å repetere det i år.

En annen mann som nærmer seg stormformen og som gjerne vil bryte Lyn-forbannelsen er Kjetil Wæhler.

– Folk minner oss på det [hvis du lurer på hva «det» er, er du på feil side] hele tiden. Spesielt jeg får høre det , som er oslogutt og har spilt for dem [hvis du lurer på hvem «dem» er er du fortsatt på feil side] tidligere, sier han til Aftenposten.

Wæhler er ifølge vår ringe mening en av hovedgrunnene til at Lillestrøm tapte kampen på Åråsen, selv om han skal dele æren for et av tippeligaens beste forsvar med Ronny Johnsen og tidvis backene.

– Det var neppe tilfeldig at vi holdt nullen. Vi er solide defensivt, og slipper inn lite mål. Lillestrøm ble kjempet ut av stilen, fortsetter Wæhler.

VPN ble litt skremt etter å ha sett et par av målene Lyn scoret mot Brann – det var såpass fart inne i bildet at Branns forsvar så ut som, ja, rundingsbøyer. Da er det godt å høre at Espen Hoff beroliger

– Jeg så Vålerenga på TV mot LSK. De forsvarte seg godt og var giftige i angrep. Det blir ikke som Brann-kampen, der det var åpninger og mye rom og løpe i. VIF er mer kompakte og, har mer løpskraft og er mer aggresive, sier han i Aftenposten.

Se der, seiersoppskriften direkte fra mostanderen. Det er to lag med vind i seilene som møtes, dessuten er det eliteseriens messcorende angrep mot eliteseriens beste forsvar. Og samtidig, eliteseriens dårligste angrep mot eliteseriens dårligste forsvar. Spennende. Vi for vår del tror, som en i vår nære omgangskrets sa i går, at det laget som kommer seg ned på bakken etter siste seier først og grundigst er laget som går av med seieren.

Mer Vålerenga-Lyn statisktikk kommer sikkert i morgen, eller for den saks skyld, ta en titt på Jarle Teigøys oppsumeringsside over denne historisk begredelige begivenheten.

Historisk

Historisk ja. Jarle Teigøy ja. Vi fikk flere mail fra Jarle i dag tidlig. Ikke minst opplyser han at Kristian Brix skrev (vel, spilte) historie da han startet for Vålerenga mot Lillestrøm. Kristian Brix er nemlig tidenes yngste toppseriedebutant for Vålerenga. Kristian som er født 13. juni 1990 var bare 17 år og 4 dager da han debuterte for VIF i kampen mot LSK 17. juni 2007. Mohammed Fellah hadde den tidligere rekorden da han debuterte 10. september 2006, 17 år 3 mnd og 17 dager gammel. Henning Bjarnøy (født 16.04.64) var 17 år 5 måneder og 11 dager gammel da han debuterte 27. september 1981.

http://pic3.piczo.com/Jarlesvifstatistikk/?g=20772710

Legg igjen en kommentar