Dagboka mandag 18. juni 2007

Glad? Gjett da. Ikke bare slår Vålerenga Lillestrøm med sitt eget våpen. Laget viser også defensive takter som det står stor respekt av – får vi tilsvarende oppgradering av det offensive spillet kan det til og med tenkes vi kan begynne å se på annet enn bunnstriden om noen uker. En forsinket dagbok er klar. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. juni 2007»

Glad? Gjett da. Ikke bare slår Vålerenga Lillestrøm med sitt eget våpen. Laget viser også defensive takter som det står stor respekt av – får vi tilsvarende oppgradering av det offensive spillet kan det til og med tenkes vi kan begynne å se på annet enn bunnstriden om noen uker. En forsinket dagbok er klar.

Klisjeer

«By mot land.» «Topp mot bunn.» «Traktor og ljå mot øl og glad.» Og ikke minst: «Hatoppgjør.» Klisjene har haglet denne uka i forbindelse med kampen Lillestrøm – Vålerenga og for den saks skyld i forbindelse med serierunden generelt. Tildels grunnet i TV2s paniske angst for å selge produktet, tildels samme grunn for diverse sportsredaksjoner i den trykte pressen, og faktisk tildels forankret i virkeligheten selv. Jeg mener, ærlig talt, kan Brann være mer parodi av seg selv enn å tape 0-6 for Lyn borte når de endelig har sjansen til å rykke fra konkurrentene i toppstriden? Kan Lillestrøm – Vålerenga være mer parodi av seg selv enn å spille 0-1, 1-0 eller 1-1 etter en tøff kamp der finfotballen glimrer med sitt fravær? Eller kan Esten O. Sæther og Dagbladet være mer parodi av seg selv enn å skrive nekrolog over norsk fotballs kvalitet fordi topplagene ikke rykker fra de andre (og implisitt, fordi norsk fotballs topplag ikke lenger heter «Rosenborg»)?

Neppe.

Men hva så? Jeg fikk bekreftet et par kllisjeer selv i går: «Det er morsommere å vinne kamper enn å tape», «Det laget som vinner duellene og andreballene vinner også kampen», «Skal man vinne kamper må man ville vinne kamper». Og ikke minst «Scorer Morten Berre med hodet så vinner Vålerenga».

I det hele tatt var gårsdagen atskillig mer fornøyelig enn den kunne vært og skulle Vålerenga entre banen mot Lyn med samme innstilling som vi så i går så går vi muligens en hyggelig sommer i møte.

Dessverre så fikk vi ikke se en klisje jeg hadde/har gledet meg til – nemlig Tom Nordls tap av selvbeherskelse og likevekt etter et forsmedelig tap. Nei han tok det hele med tilsynelatende fatning.

– Vi hadde veldig lite å by på fremover i dag og skapte nesten ikke målsjanser. Vi dobler ikke og kommer ikke til innlegg fra kantene. Det var skuffende å se at kollektivet ikke fungerte. Vi sviktet fullstendig. Men VIF skal ha ros for meget god organisering, sier Tom Nordlie til Aftenposten og fortsetter.

– Det er bare å beklage. Jeg har ingen god unnskyldning. Vi sto og spilte i første omgang, og hadde ingen bevegelse. Da blir det vanskelig. En dårlig kamp av oss. Dette kan vi bare ikke være bekjent av, avslutter Nordlie i samme avis.

Med andre ord så har vi Nordlis berserkegang som avslutning av LSK karrieren fortsatt til gode. Vårt tips er i midten av neste sesong en gang.
Så vi får heller konsenterer oss om våre egne.

– Dette var ubeskrivelig godt. Vi trengte dette i dag. Innsatsen står øverst hos oss i dag og vi kjemper Lillestrøm i senk. Jeg håper vi ser at det er denne innsatsen og spillegleden som trengs for å vinne, sier Christian Grindheim til Aftenposten.

– Jeg synes de var litt tafatte. De skapte ingen hundreprosentsjanser og det er vel litt for dårlig på hjemmebane. Men jeg vil ikke disse Lillestrøm. Det er vanskelig å spille mot oss når vi ligger så kompakt bakover, fortsetter han i VG Nett.

– Jeg er først og fremst veldig glad. Vi vinner og slipper spørsmål om bortekompleks, Lillestrøm-kompleks, at vi scorer lite mål og alt det der. Det er greit å svare på andre ting også og det smaker godt å gi fansen seier i et lokaloppgjør. De har ikke akkurat vært bortskjemt med det i det siste, er Petter Myhres ord til VG Nett.

Og Petter Myhre som alt hadde begynt å antyde at grensen var nådd med uttalelser om «fire kamper til, så får vi vurdere» tidligere i uka, føler nok en stor byrde er løftet fra hans skuldre.

– Spillerne skal ha all ære for innsatsen. Lillestrøm har mye ball på slutten, noe som er helt naturlig, mener Myhre videre i VG-nett.

Innsats, et bunnsolid forsvar, og et mål eller to, det er det som trengs. Selv om det må sies at med den kvalitetsforskjellen det var mellom lagene i går burde Vålerenga ha ledet med flere mål gjennom store deler av kampen, spesielt med tanke på opplevelsen vi fikk i kampen mot Odd. Her er det fortsatt stort rom for forbedring.

Summa summarum så leser vi i Nettavisen at Vålerenga så godt som identiske resultater på sesongens ti første kamper som de ti første i fjor. På denne tida i fjor hadde Oslo-laget tolv poeng på ti kamper, og 9-10 i målforskjell. Slår vi Lyn i neste kamp skal jeg til og med ta fram håpet på denne sesongen jeg la fra meg etter den begredelige kampen mot Odd.

og atter klisjeer

Selv Klanens Gjermund Nordtug kaster seg på klisjetoget med «Spiller ingen rolle om Vålerenga ender midt på tabellen, så lenge vi slår Lillestrøm» i en eller annen avis, tror det var Aftenposten, før helgen. Reneste Tottenham – Arsenal med andre ord. Ikke vet jeg Gjermund, men personlig så hadde jeg ikke hatt noe i mot å bytte to sure tap mot LSK for et seriegull. Så kunne de skråle så mye de vil oppe på Åråsen, jeg hører ikke på det øret uansett.

Legg igjen en kommentar