Lillestrøm – Vålerenga 0-1

Noen av oss fotballsupportere er sånn at vi ikke ser skogen for bare trær. Årets kamp blir veldig fort dratt opp av hatten. Den fotballfaglige tyngden er ofte heller ikke helt på topp, men de av dere som har sagt årets kamp om kampen i går, har det fotballfaglige helt i orden. Det er rett … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 0-1»

Noen av oss fotballsupportere er sånn at vi ikke ser skogen for bare trær. Årets kamp blir veldig fort dratt opp av hatten. Den fotballfaglige tyngden er ofte heller ikke helt på topp, men de av dere som har sagt årets kamp om kampen i går, har det fotballfaglige helt i orden. Det er rett og slett det beste Vålerenga har prestert i år. Kort sagt!

Tippeligaens 10. runde
Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-1)

Åråsen stadion 17.juni 2007 – 11 437 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Jeg som referent føler et veldig ansvar for at dette skal bli riktig. Derfor skriver jeg en slags greie med en gang kampen er ferdig, før jeg ser den en gang til når jeg kommer hjem. Studerer situasjonene, får forskjellige vinkler osv. Denne gangen har jeg faktisk ikke gjort det.

Istedet for å begynne med det siste vil jeg skryte av Kristian Brix, debutant fra start i Tippeligaen, og gjør en veldig god figur. Et godt taktisk grep av Myhre, som viser at spillere ikke har klippekort på laget.

Freddy dos Santos hadde til manges fortvilelse akkurat dette klippekortet, nå forstår man hvorfor. Myhre hadde faktisk rett han, Freddy ble bedre av å drite seg ut. Freddy er tilbake slik han skal være, så får vi håpe han holder det nivået ihvertfall til ferien starter.

Jeg gidder ikke sitte her å ramse opp i det vide og det breie hvordan kampen gikk. Vålerenga slo Lillestrøm på Åråsen, og så langt undertegnede bryr seg kan vi bli degradert til femtedivisjon, dette kan ingen ta ifra meg. Morten Berre scoret kampens eneste mål etter et innkast som smålekkert ble stusset videre fra Daniel Fredheim Holm.

Når Lillestrøm utover i andreomgangen begynner å dundre lengre frem på banen, gjør Petter Myhre årets inngripen. Han setter på Rune Lange og Sebastian Mila. Et slikt bytte fører til at Lillestrøms taktikk med å rulle opp sia, får så å slå et innlegg på spissene som har albuet seg vei igjennom, totalt går i oppløsning. De tør ikke, for de blir så til de grader eid på fart av Vålerengas angrep. Det er sånne ting som viser at Vålerenga har en god trener, og det er slike kamper som viser at vi faktisk kan noe enda.

Vi skal likevel ikke begynne å snakke om seriegull, medaljer og Royal League og sånn helt enda. Det prøver de på hvert år i Bergen, og siden de vant serien sist har vi gjort det fem ganger. Men det er ikke helt utenfor rekkevidde for oss. – ”Hvis vi klarer og prestere slik også mot de antatt dårligere lagene kan dette bli veldig gøy etterhvert” sa kaptein Grindheim til TV2 i går kveld. Hvis vi kan spille som i går mot alle lagene så taper vi aldri kamper, sier vi.

På onsdag skal vi spille mot Lyn, som kommer eplekjekke med pappas kredittkort og en heldig 6-0 seier over Brann. Jeg er ikke redd, og for første gang i min livshistorie skal undertegnede få oppleve at man slår ”FC Lyn Oslo” (makan til jåleri) i en tellende kamp. Så er det Ålesund på lørdag, og det blir jo reine lekestua med tanke på dems prestasjoner i det siste.

Sånn helt på tampen må jeg få frem at Tom Nordlie for åpen mikrofon sa rett ut at Kanarifansen var dårlige. Det er bra han har forstått såpass.

Spillerbørs:

Arason 6
Jepsen 6
Wæhler 7 BB
Johnsen 6
Storbæk 5
Dos Santos 5
Grindheim 7
Jalland 5
Brix 5
Fredheim Holm 6
Berre 6
Innbyttere:
Mathisen 5
Lange For kort tid
Mila For kort tid

Legg igjen en kommentar