Dagboka onsdag 13. juni 2007

Ojsann. Den ble lang. Derfor tok det så lang tid å få den opp, kjære. Men nå kan du nyte den. Dagboka altså. Ut av sumpa Som siste kapittel i surmulinga etter den bedritne Odd-kampen henviser vi til litt mer sammenbitte tenner i Dagsavisen i går. Avisen forteller om Jan Derek og Andre Muri som … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. juni 2007»

Ojsann. Den ble lang. Derfor tok det så lang tid å få den opp, kjære. Men nå kan du nyte den. Dagboka altså.

Ut av sumpa
Som siste kapittel i surmulinga etter den bedritne Odd-kampen henviser vi til litt mer sammenbitte tenner i Dagsavisen i går. Avisen forteller om Jan Derek og Andre Muri som kjørte ”ei knallhard treningsøkt” på Valle mens resten av laget bada og grilla på Sognsvann. Dog virker det som de to rakk grillinga da… Men:

– Vi spurte faktisk om å få gjøre dette. For vi må jo gjøre litt ekstra vi som ikke er så gode som de andre, fleiper visstnok Sørensen til avisa.

Sånn som dette liker jeg å høre fra våre spillere. At man tar seg selv i nakken uten å syte og synes synd på seg selv. Respekt til JDS og Muri for dette. Forøvrig er Sørensen klar på hva som er oppskriften ut av sumpa:

– Vi må for all del ikke begynne med noe nytt. Vi må ha tro på det vi driver med, og vi må fortsette på den måten vi trener nå. Jeg er overbevist om at dette vil snu. Men det kommer ikke av seg sjøl, sier veteranen.

Bra mann, utrolig at han var i Lyn.

Mjøndalen – Vålerenga
Cupmoro i dag. Denne gangen er det en gammel storhet som skal opp mot Vålerenga. Deres keeper var på benken på 90-tallet da klubbene sist møttes:

– Nå får jeg endelig sjansen til å spille mot Vålerenga. Det at jeg valgte å komme tilbake til MIF for noen år siden var for om mulig å kunne oppleve å spille litt toppfotball igjen. Cupkampen mot VIF er utvilsomt et slikt øyeblikk, sier Thor Christian Nilsen, (37) til Drammens Tidende.

Sånt kaller jeg et dårlig omen, dessverre. Og Nilsen tror selvfølgelig de kan slå oss. Jeg vil gjerne tro at Vålerenga etter den pinlige kampen mot Odd slår grusomt tilbake mot stakkars Mjøndalen. Og ikke tar lett på oppgaven.

Petter Myhre virker i alle fall innstilt på å knuse Mjøndalen tidlig:
– Alt handler om å opptre profesjonelt. Vi må gå ut å kvele kampen så tidlig som mulig, og det er målsetningen vår mot Mjøndalen, forklarer han til klubbens offisielle sider.

Ronny er ikke med grunnet hjernerystelsen han dro på seg mot Odd. Mens Roberts og Fellah slipper siden de har spilt flere G19-kamper pluss rekruttkamp i går, melder Myhre på www.vif-fotball.no

VPN har forøvrig mottatt litt praktisk info fra arrangørbygda og siterer den i sin helhet:

”Billettprisene er standard NFF priser, 100kr for voksen og 50kr for barn. Det er parkeringsmuligheter for privatpersoner rett i nærheten av stadion. Bussene skal parkeres ved samfunnshuset. Fint om bussjåførene ringer 99 23 18 45 for nærmere beskrivelse. Mjøndalen Fotball søkte også om disp til bruk av bluss i denne kampen. Men dette fikk vi blankt nei på av NFF. Bruk av bluss vil derfor bli slått ned på. NFF har gitt beskjed om at bruk av bluss vil påføre laget til supporterene som evt fyrer opp dette bøter.”

Tipper alle noterer flittig. Og for en gangs skyld finner vi ikke noe å drite dem ut på i infoen.

Bluss, bot og gisler
Og da er det naturlig å fortsette på dette med blussing: NFF har smekka ut en bot til Vålerenga på 15 000 spenn for blussing forrige cupkamp (mot FK Toten). Egentlig var det 25 000, men etter redegjørelse fra Vålerenga ble det satt ned med ti laken. Både klubb og klan er irritert over boten fra NFF.

– Klanen hadde tatt kontakt med arrangøren der oppe, de hadde ordna med brannbiler, bøtter og de passet på at ingen unger stod i nærheten. Det var viktig for Klanen at det skulle være trygt og godt, forteller administrasjonssjef Elin Horn til klubbens sider

Det ble ryddet opp også. Mangelen var at man ikke hadde søkt om tillatelsen via arrangøren.

Klanstalsmann Nordtug formulerer det slik på samme nettsted:
– Vi synes dette er så urimelig at vi nesten ikke har ord, og jeg ønsker at folk skal se urimeligheten av dette, sier han.

Det er to aspekter ved denne saken: For det først, og sett mot denne saken i seg selv har både Horn og Nordtug har rett i at dette er urimelig. Dessuten kan man se dette opp at Brann og Godset også fikk bøter for bluss og pyro, men så vidt vi vet var det ingen forvarsling til arrangør om det, ingen brannbiler til stede, og ingen bøtter med vann tilgjengelig. Klanen snakket faktisk med politi, brannvesen og klubbene før kampen, og avtalte at blusserne skulle stå fremst på tribunen, på trygg plass og hvor det ikke var unger i nærheten. Likevel får Vålerenga tre ganger så stor bot som Godset og 5.000 kroner mer i bot enn Brann?

En ting er altså å ta hensyn, en annen ting er å ikke melde saken inn til NFF. Her synes det utvilsomt som rapporteringsplikten til NFF er viktigere enn sunn fornuft.

På et helt annet nivå kan man også diskutere policyen som gjelder både i norsk og internasjonal fotball om å straffe en slags tredjepart for ”lovbrudd” som skjer uten at tredjeparten er delaktig egentlig. Blussinga på Toten er nok ikke det gode eksemplet, men det er nå slik at at dersom noen folk drar av bluss på Vålerenga-kamp så straffes klubben for det. Er ikke det egentlig å ta gisler, framfor å straffe de som faktisk bryter loven? Opp til flere diktaturer har hatt det som fremgangsmåte gjennom historien: Dersom folk fra din landsby ikke følger våre lover vil vi skyte hver tiende person i landsbyen, uansett om de er de kriminelle eller ikke. Vi snakker heldigvis ikke om skyting av folk her, men kanskje det er et poeng i ytterste konsekvens her?

Der vi som ”vanlige” supportere møter oss sjøl i døra på denne er når vi sier at de og de folka skader klubben ved sin oppførsel. Da er det plutselig vi som bruker klubne som gissel for å styre folks oppførsel. Selv er jeg for TIFO og bluss så lenge det taes hensyn siden det bidrar til stemningen, samtidig som jeg er imot fotballrelatert vold – siden jeg mener den er truende for økonomien til Vålerenga på sikt. Men jeg ser problemet med å mene de to tingene samtidig. Hvor går grensene for hvem som skal holdes ansvarlig for hva, og hvem som kan ”skytes” for å kødde det til, eller kanskje hvem som egentlig burde skytes? Jeg vet ikke jeg, men kanskje nøkkelordet er hensyn til andre.

Og det virker som om Klanen tok hensyn på Toten iallefall.

Kjipe Lyn?
Lyn er ikke så glade for Hafslund og Vålerenga Mot Rasismes fastmonterte plakat på Ullevaal. Da med tanke på når Lyn selv spiller kamp. Som vi skjønner det ønsker ikke vestkantsvina at Vålerengas logo synes på Ullevaal under deres kamper. Både Hafslunds infodirektør Geitvik og VMRs Torhild Strand er lite imponerte, fortelles det i VG og på klubbens sider. Mens NFFs markedsdirektør Aasland sier at plakaten naturligvis tildekkes på Lyns kamper, men kan vises på landskamper.

Anti-rasisme er en god sak. Men selv om Lyns markedsdirektør Woods er en nisse som er sjef for skokk andre nisser blir det faktisk feil å bruke anti-rasisme som et gissel (heisann, der kom den igjen) for å mene at Vålerengas logo skal synes på Ullevaal under Lyns kamper. Jeg vet selv hvor irritert jeg hadde vært dersom Lyns logo skulle synes når Vålerenga spilte hjemmekamp. Jeg er provosert nok allerede nå av at NFFs flagg vaier over stadion når vi spiller, for å si det sånn. For ikke å snakke om at den elektroniske plakaten over Cola forteller når neste kamp spilles på Ullevaal, selv om det er Lyn-kamp. Det sier forøvrig alt om hvordan vi trenger et eget hjem. Men det var en avsporing. Dagboka ser ikke problemet med dette, så lenge det er snakk om at man bare tildekker Vålerengas logo når Lyn spiller. I retur kan man fjerne NFF-flagget og droppe å reklamere for andre klubbers hjemmekamper når vi er på besøk på vår hjemmebane.

Sykkel i salg
Og det er den berømte Vålerenga-sykkelen. Kun 50 stk, til 2600,- kroner stykket. Sjappesjefen har lett frenetisk etter et bilde vi kunne legge ut. Og han fant alle mulige andre bilder, bla annet ting vi ikke visste gikk an. Men ikke noe bilde av sykkelen. Men ta deg en tur ned og sjekk den ut når du allikevel skal hente billetter til neste kamp.

Vålerenga i dag
Mjøndalen – Vålerenga. Andre runde i cupen. Nedre Eiker Stadion kl.1800.
Det er fordi vi elsker alt det brune….

Legg igjen en kommentar