– Det er ikke mange igjen

VPN har tatt en prat med Daniel Fredheim Holm. Spilleren som begynte på landslaget da han var 15 år. Nå har han gått gradene og er med i troppen til A-laget. Daniel Fredheim Holm har spilt på alle landslagene han har hatt muligheten til å spille på. Som 15-åring ble han tatt ut til G16 … Fortsett å lese «– Det er ikke mange igjen»

VPN har tatt en prat med Daniel Fredheim Holm. Spilleren som begynte på landslaget da han var 15 år. Nå har han gått gradene og er med i troppen til A-laget.

Daniel Fredheim Holm har spilt på alle landslagene han har hatt muligheten til å spille på. Som 15-åring ble han tatt ut til G16 og etter det har han gått gradene.

– Det har gått bra. Det er ikke mange igjen av dem jeg begynte å spille sammen med. Det har alltid vært et mål for meg å spille på landslaget, og det er moro å være med på A-landslaget.

Landslagstrener Åge Hareide uttalte at Daniel Fredheim Holm kunne ha spilte fotball i smoking og spilleren selv vet ikke helt hvordan han skal tolke trenerens utsagn.

– Jeg vet ikke helt hva han legger i det, men jeg velger å tolke det som noe positivt. Han har også sammenliknet meg med Solskjær, og det ser jeg på som et kompliment. Sånn jeg ser det er Ole Gunnar Solskjær Norges beste fotballspiller gjennom tidene. Det er dumt for landslaget at han måtte ha en ny operasjon. Solskjær har vært med på mye på fotballbanen og spiller på et av verdens beste klubblag, og jeg håper virkelig han kommer tilbake etter skaden, forteller Daniel Fredheim Holm.

Sannsynligheten for at Norge kommer til EM ble større etter helgas kvalifiseringskamper.

– Etter at vi vant og Tyrkia tapte, så ble mulighetene betydelig større for å komme til EM. Hvis vi vinner mot Ungarn og får litt hjelp av de andre lagene, så tror jeg vi kan greie der, forteller Daniel. Han ser på Tyrkia og Hellas som de to største utfordrerne til plassene i EM, men håper at det er Tyrkia og Norge som står igjen som de to beste når gruppespillet er ferdig til høsten.

I følge Fredheim Holm er det god stemning i landslagstroppen. Etter lørdagens seier mot Malta, var det nok noen skuldre som senket seg noen hakk i troppen. På spørsmål om taktikken mot Ungarn er unggutten litt mer tvilende.

– Vi har ikke fått vite laget enda og dermed er det litt vanskelig å si hva taktikken blir. Vi spiller på hjemmebane, så vi skal angripe. Med et tidlig mål fra vår side, må Ungarn angripe og da kan vi få flere sjanser.

På tribunen på forrige landskamp satt det flere utsendinger fra store internasjonale klubber, og flere har meldt sin ankomst til Norge – Ungarn. Daniel sier det er gøy hvis noen legger merke til han, men han bedyrer at han kun tenker på Vålerenga.

– Jeg har kontrakt med Vålerenga ut 2009-sesongen. Selvsagt er det en drøm for alle fotballspillere å få komme til utlandet, men det tenker jeg ikke på nå. Nå er det Vålerenga som gjelder.

Hvis Fredheim Holm kunne få velge på øverste hylle, ser han gjerne at han spiller i den spanske ligaen om noen år.

– Jeg tror den spanske ligaen hadde passet meg best, og hvis jeg fikk velge fritt, hadde valget vært Barcelona, innrømmer Daniel.

Det er fire nåværende Vålerengaspillere i landslagstroppen, og hvis man, med litt godvilje, inkluderer de forhenværende VIF-spillerne Steffen Iversen og Erik Hagen, forteller Fredheim Holm at det er nesten som stemningen i garderoben i Vallhall for noen år tilbake.

– Steffen og Erik finner på nye rart, så det er gøy. Vi får ta med noe av positiviteten i troppen tilbake til Vålerenga, sier Daniel.

De siste kampene til Vålerenga har ikke blitt som Daniel og de andre spillerne håpet.

– Vi er ikke fornøyde, men forhåpentligvis vinner vi flere kamper etter hvert. Alle kampene i Tippeligaen er tøffe, men vi bør ha med oss en del poeng nå før ferien for å få et bedre utgangspunkt til høsten. Spiller vi en like god høstsesong som i fjor, har vi fortsatt mulighet til å bli blant de tre beste lagene når siste runde er spilt, sier Daniel.

Han har ikke gitt opp håpet. Tippeligaen er ikke ferdig enda. Det er mange kamper igjen å vise det på.

Legg igjen en kommentar