Dagboka torsdag 24. mai 2007

Vålerenga skal møte Mjøndalen i 2. runde i cupen. Og stadion saken holdes fortsatt varm. Kan tenkes til og med temperaturen øker? 2. runde in cupen Som det står i pressen i dag: 13/6 kl 18:00 Mjøndalen – Vålerenga. Mjøndalen ligger for tiden på 4. plass i 2. divisjon avd. 4 og spiller sine hjemmekamper … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. mai 2007»

Vålerenga skal møte Mjøndalen i 2. runde i cupen. Og stadion saken holdes fortsatt varm. Kan tenkes til og med temperaturen øker?

2. runde in cupen

Som det står i pressen i dag: 13/6 kl 18:00 Mjøndalen – Vålerenga. Mjøndalen ligger for tiden på 4. plass i 2. divisjon avd. 4 og spiller sine hjemmekamper på Nedre Eiker stadion. Og, nei, greier ikke helt opparbeide hverken noen spesiell interesse eller frykt for denne kampen. Mjøndalen, det lukter liksom litt mugg og middels 70-tall eller så. Eller for å sitere en kollega fra Drammen «…er Godset nede og Mjøndalen oppe så følger man litt med. Men ellers? Mjøndalen er liksom ikke storbyen, for å si det sånn.»

Og apropos 70-tall, så skal visst Vålerenga møte FFK til lørdag. En kamp som virker svært så utsolgt etter forum innlegg å dømme. Så det går faktisk an å våkne fra 70-tallshelvetet…. selv om jeg må beklage og si at jeg også har problemer med å ta laget fra Plankebyen helt alvorlig. Mao, godt ikke jeg skal spille eller sette opp laget, for da hadde Vålerenga tapt begge kampene.

Stadion

Kravet om eget stadion har putret lenge, egentlig helt siden Vålerenga flyttet fra Bislett sist, i 1999 eller hva det nå var. De siste årene har putringen vokst i styrke og synes å ha nådd de mer alvorlige spaltistene og, hvem vet, kanskje til og med politikerenes dagsorden.

Se bare hva Reidar Sollie skriver i Dagsavisen:

…bør Norges Fotballforbund og Oslo Fotballkrets ta samtalen: Hvordan skal anleggsbehovet for Osloklubbene løses. De siste årene har det vært en eventyrlig utbygging av kunstgressbaner i byen som flere etater har grunn til å være stolt over. Nå ønsker vi oss en lignende samkjøring om byens publikumsarenaer. Med Vålerenga på Valle, Lyn på Frogner og Ullevaal stadion som arena for de store anledninger, har vi havnet på London-modellen. Men er byen stor nok for det?

Mens Klanens Gjermund Nordtug dytter brystet fram i Aftenposten. Klanen har nemlig sendt ut brev til byens partier med krav om at de tar stilling i stadionsaken. Og varsler at de kommer til be supportere å gi sin stemme til partier som forplikter seg til å skaffe klubben stadion.

– Dette kan føre til overraskende stor valgdeltagelse. Jeg tror klubblojalitet langt overgår partilojalitet. Dette er en helt konkret sak, som kan bli avgjørende for byrådssammensetningen etter valget, sier Gjermund Nordtug til Aftenposten.

Vi tror Gjermund skyter litt over mål, er det virkelig så mange som vil velge parti utfra denne saken her? Men OK, trykk på politikerene er ingen dum ide, i hvert fall i tider hvor de kanskje lytter

Legg igjen en kommentar