Dagboka fredag 25. mai 2007

Fredag, takk og pris, og fotballkamp allerede i morgen. Kan verden være bedre? Vel, en noe bedre tabellposisjon hadde ikke vært å forakte. Vålerenga har med andre ord sjanse til å gjøre verden et bedre sted å være og det alt i morgen lørdag. Og så får ikke vår nye midtstopper lov til å spille … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. mai 2007»

Fredag, takk og pris, og fotballkamp allerede i morgen. Kan verden være bedre? Vel, en noe bedre tabellposisjon hadde ikke vært å forakte. Vålerenga har med andre ord sjanse til å gjøre verden et bedre sted å være og det alt i morgen lørdag. Og så får ikke vår nye midtstopper lov til å spille mot Viking, han kompenserer ved å score mot Ståle Solbakkens FCK.

Kamp mot FFK

Vålerenga har ikke akkurat vist seg fra sin beste side i spill på bortebane i år. På lørdag kommer sjansen til å gjøre noe med det og samtidig gjøre et alvorlig byks oppover tabellen (eller rettere sagt bite seg fast blant dem som ikke står i umiddelbar fare for å rykke ned – kommer litt an på hvordan du har lyst å se på verden). I følge Aftenpostens oversikt i dag har Vålerenga i hvert fall en positiv statistikk borte mot Fredrikstad. Laget har vunnet seks av 14 bortekamper, spilt fire uavgjort og tapt fire.

Der får vi også vite at oppgjøret mot Fredrikstad er Vålerengas 750. eliteseriekamp. Det er vunnet 278, tapt 277 og spilt 194 uavgjorte kamper. Samtidig spiller Ronny Johnsen vil spille sin kamp nummer 100 i eliteserien dersom han spiller lørdag.

Og så er kampen utsolgt og vel så det. Jeg foreslår en repetisjon av kampen anno 2005 – den siste kampen Vålerenga spilte bra det året, selv om vi greide å raske med oss et seriegull når sluttstreken ble satt.

For de av oss som er utenlands, eller er for sløve til å ha greid å orge billett i tide er det bare å benke seg foran skjermen, live.vg.no eller lignende. En borteseier må da komme før eller siden?

Dan Thomassen og kampen mot Viking

Skjermen ja. Vålerenga har kjøpt ny midtstopper, Dan Thomassen, som var forventet å gå rett inn på laget i kampen mot Viking som skulle avholdes 1. juli. Nå viser det seg at kampen er flyttet fram en dag på grunn av den forbaskede skjermdingsen. Dermed vips, er hverken Dan Thomassen eller for den saks skyld Vikings kommende keeper Thomas Myhre klare for kamp lenger, av samme grunn. Vi tror dessverre Vålerenga taper mest på denne utviklingen.

Husket vi forresten å nevne at Dan Thomassen scoret første målet i Esbjergs seier over seriemester FCK i går?

Cup-etterdønninger

NFF liker fortsatt ikke Bengalske lys – den saken er vel rimelig klar – og gransker visst nok et par tre kamper fra 1. runde i cupen i den forbindelse. Blant dem selvsagt Toten – Vålerenga. I følge Dagbladet så ble «Skreia stadion ble forvandlet til et inferno da dommeren blåste i gang oppgjøret mellom FK Toten og Vålerenga på søndag. Tribunen på den ene langsida, som var forbeholdt Klanen, ble røyklagt av bengalske lys. Det var italienske tilstander.»

Godt jobba! Men det synes ikke NFFs Roger Ness

- Bengalske lys kan være farlige. De kan dette ned i hodet på folk, og tretribuner kan ta fyr, sier Ness og har sikkert et poeng. Vi tipper dette ender med en bot til Vålerega/Klanen.

Legg igjen en kommentar