Dagboka mandag 21. mai 2007

I følge Aftenposten så kjempet Toten «knallhardt i den første omgangen, om med et svært godt midtforsvar og en strålende opplagt keeper, holdt de Vålerenga til 0-1 helt frem til pause.» Eller med en annen floskel «Vålerenga satte mer fart […..] men de klarte ikke å score – til tross for et hav av sjanser.» … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. mai 2007»

I følge Aftenposten så kjempet Toten «knallhardt i den første omgangen, om med et svært godt midtforsvar og en strålende opplagt keeper, holdt de Vålerenga til 0-1 helt frem til pause.» Eller med en annen floskel «Vålerenga satte mer fart […..] men de klarte ikke å score – til tross for et hav av sjanser.» Men OK, Vålerenga vant og seieren var aldri truet, og da får det heller være at man ikke imponerte. Dagboka er klar med nok en hilsen fra byen med den gylne porten.

Skit i Toten, leve Vålerenga

Vålerenga stilte med et tilnærmet toppet lag mot presumptivt (og faktisk) svakere motstand og… greide seg «så der». Grunnen til at laguttaket ble som det ble fra kommer fra Petter Myhre:

– Tanken bak laguttaket var at noen av de som har vært på benken i det siste skulle få muligheten til å spille med stammen av laget som har spilt for oss i det siste. Samtidig har vi en viktig rekruttkamp mot Stabæk 2 i morgen, så vi har bevisst lagt opp to jevne lag til disse to kampene, så alle får muligheten til å vise seg fram, sakser vi fra vif.no. Myhre fortsetter mer spesifikt.
– Spillere som Thomas Holm og Ronny Johnsen, som har vært ute med skade, får prøve seg i morgen mot en bedre motstander enn dagens lag. Det er også grunnen til at Øyvind Bolthof ikke stod i dag, slik at han får bedre og mer reell matching. Vi tok også med i vurderingen at Arni har slitt litt med ryggen, og da er det bedre med en ekstra dags hvile før kampen mot Fredrikstad.

Og alt dette høres tiforlatelig ut, men vi mistenker også Myhre for å håpe på en viss ketchup-flaske effekt. Eller med andre ord at a-lags gutta kanskje kunne finne rytmen i spillet mot en enklere motstander og gå til lørdagens kamp mot FFK med desto mer selvtillit og samspill i kroppen. I så fall var muligens laguttaket «så der» mislykket, selv om det rapporteres at alle 3 målene var veldig pene. Myhre har en kommentar til det også:

– I kamper som i dag ønsker man gjerne det lille ekstra, som å spille seg inn i mål. Generelt må vi bli litt flinkere til å gjøre det enkelt og få noen enkle mål, og resultatet kunne blitt annerledes i dag om vi hadde gjort det, sier han, fortsatt klippet fra vif.no.

Forsåvidt kjente takter alt sammen. Vi har sett og hørt det alt sammen før og hadde Vålerenga vunnet 10-0 hadde vi sikkert funnet noe å være «så der» fornøyd med uansett. Det viktige er tross alt at at Vålerenga vant uten alt for store problemer, uten alt for mye energitap og og uten skader. Kampen på lørdag er sånn sett mye viktigere og en ny sjanse for Vålerenga å vise at de kan spille på bortebane og til å få kontakt med lagene foran på tabellen. Det er små avstander oppover så lenge laget sanker poeng regelmessig.

Kamprapport kommer nok med tid og stunder, men inntil den tid kan vi jo forsåvidt nevne at Vålerengas mål ble scoret slik: 0-1 Jan Derek Sørensen (15). 0-2 Alexander Mathisen (49), 0-3 Kjetil Wæhler (89). Toten? De scoret ingen.

Kjetil Rekdal

Som nevnt i helgedagboka så ser det ut som Kjetil Rekdal har greid det «umulige» – i hvert fall nesten, det skal spilles kvalik også – med LIerse, og sannelig har han ikke gode utsikter til å få jobb som trener for Kaiserslauteren også. VPN gratulerer vår gamle helt og ønsker lykke til videre der nede på kontinentet.

Legg igjen en kommentar