Dagboka onsdag 16. mai 2007

Da er det matchdag. Det er ikke mer å gnåle om. Også har vi litt info om St.Hallvards dag, Carew og talentspeiding. Lykke til med Dagbok og kamp. Vålerenga – Sandefjord På wap.vif.no (klubben pusher en del på den, gitt) og klubbens egne sider forteller Petter at gutta er vel restituert, og særdeles revansjesugne foran … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. mai 2007»

Da er det matchdag. Det er ikke mer å gnåle om. Også har vi litt info om St.Hallvards dag, Carew og talentspeiding. Lykke til med Dagbok og kamp.

Vålerenga – Sandefjord
På wap.vif.no (klubben pusher en del på den, gitt) og klubbens egne sider forteller Petter at gutta er vel restituert, og særdeles revansjesugne foran kampen. Vi får se om det kan omsettes i tre poeng da. Thomas Holm er ute med en lårhøne. Og vi lurer på hvilken luring som delte ut den?

Du finner forøvrig nytt VIF-TV innslag på klubbens sider og, med og om ”Hengern”.

Vi finner ikke noe spes nytt om kampen på verken Sandefjords egne sider eller på Blåhvalanes sider. Mens Klanen faktisk har noe å melde på sine sider:
”Den lojaliteten vil man merke allerede på onsdag. Da vil mange møte opp på Ullevål Stadion for å vise at vi har tro på Petter Myhre og spillerne, til tross for en skuffende sesongstart. Vi så hva som bor i gutta mot Rosenborg, og vi vil se det igjen onsdag.”

Selv vil jeg gjerne tro jeg også. Jeg ønsker en sesong tilbake på skinner, en sesong der en seier på 5 kamper ikke er normalen, men unntaket. Jeg kunne babla med masse andre ord som bare ville blitt enda en gjentagelse, totalt blottet for nye argumenter og momenter. Så da stopper vi der. Bare vinn da, Vålerenga.

Musikk og sånn
En av våre VPNere flippet ut over spillernes musikkliste og laget en nesten feilfri skive for å preppe opp spillerne. Vi gjengir den med nikkende samtykke:

Du er den jeg vil ha – Øsekara
The Offspring – Mota
Backstreet Girls – Gypo (Sioux)
Kun mot Brann: Warlocks – Hater Bergen By / Andre matcher: Blodbank – Båndtvang
Black Sabbath – Paranoid
The Prodigy – Smack My Bitch Up
Motorhead – Ace of Spades
Metallica – Whiplash
Pantera – Fucking Hostile
Soulfly – Eye for an Eye -klipp
Turbonegro – Get It On
Whalers – Veien, Sannheten og Livet

Sånn skal det høres, spør du meg.

St.Hallvards Dag
Det var St. Hallvards dag på 15. mai. Sånn i tilfelle du var litt usikker på om vi var usikre. Våre lesere kom med detaljer:

”Hallvardsmesse, Hallvardsvaka, hallsok, merkedag 15. mai. Til minne om Hallvard Vebjørnsson fra Lier som iflg. legenden ble drept i 1043 og senket i Drammensfjorden med en møllestein rundt halsen. I kat. tid var dette en viktig helligdag i Norge og på Island. Primstavmerket var en møllestein eller prikker (såkorn), da man var i den beste såtiden i Sør-Norge. Buskapen kunne også slippes ut. St. Hallvard ble dyrket først og fremst på Østlandet, og han er Oslo bys skytshelgen”, som en av dem hadde klippet ut fra et eller annet sted.

Eller som en leser fant på Mytekalenderen til Aftenposten:
‘Hallvard Vebjørnsson, en ung storbondesønn og kjøpmann fra Lier, ofret sitt liv ved å verge en fremmed kvinne mot urett, og ble vernehelgen for byen Oslo.
Kvinnen var urettmessig beskylt for tyveri. 15. mai er Hallvards dag. St .Hallvards kirke sto ferdig i 1130. Da Oslo ble bispesete, ble St. Hallvard bispedømmets skytshelgen, og alltid siden har han stått i byens våpen.’

Du er herved bedre informert.

Ellers
– John Carew trener med Vålerenga for tiden. Nei, ingen overgang, dessverre. Ennå. Han bare trener for å holde formen ved like, melder Dagbladet.no fra Birmingham Mail.

– Tor Kristian Karlsen er ifølge VG skikkelig aktuell som talentspeider for Vålerenga. ”Det gjenstår fortsatt mye, men Vålerenga er den eneste norske klubben som er interessant for meg”, sier han. Mannen har jobba for Hannover 96, Bayer Leverkusen, Watford og Grasshoppers. Sistnevnte er en klubb i Sveits, i fall du er helt grønn.

Dette høres ikke så gærnt ut, vel? Vi avventer om det blir noe av dette før vi setter i gang spekulasjonene om det blir nigerianere, new zealendere, øst-europeere, latin-amerikanere eller endog noen sjukt gode talenter fra indre fjellheimen i Norge.

Men er det en talentspeider finner i konflikt med det klubben avler opp selv med sin egen satsing?

Vålerenga i dag
Vålerenga – Sandefjord kl1800 – Ullevaal Stadion (leiebane)

Legg igjen en kommentar