Helgedagboka lørdag 12. mai 2007

Vi ligger nede i sumpa, alt er for jævlig, men det kunne vært verre. Vi kunne ha vært bergensere eller kommet fra stasjonsbygda. De har ofte en kjempestart og når høsten kommer føler de at dem har mista gullet dem hadde i lomma i juni. Da er det bedre å komme bakfra og rappe det … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 12. mai 2007»

Vi ligger nede i sumpa, alt er for jævlig, men det kunne vært verre. Vi kunne ha vært bergensere eller kommet fra stasjonsbygda. De har ofte en kjempestart og når høsten kommer føler de at dem har mista gullet dem hadde i lomma i juni. Da er det bedre å komme bakfra og rappe det ut av fingra på dem. Håpet kan i hvert fall ingen ta i fra oss – enda.

For gode busser
Du har sikkert hørt om viktigheten av en fri og uavhengig presse, en presse som refererer og kommenterer det som skjer, en presse som ikke opptrer som partsrepresentant. Fedrelandsvennen har langt igjen å gå, vi må til Nord Korea for å finne tilsvarende integritet, Fedrelandsvennen er Start i alle saker om Start.
Vi så det i rasismesaken og vi ser det i saken med sabotasjemistanker, det er viktigere å vaske Starts hender, enn å se på de alvorlige bakteppene i sakene. Fedrelandsvennen er en skam for norsk presse og det er trist at presumptivt seriøse aviser som blant annet Aftenposten og Adresseavisen har felles sportssider med disse klovnene på 100% fotball.

En skjebneuke
Denne uka er den første av mange viktige uker fremover. Gjennom en slapp og nærmest uinspirert sesongstart har laget satt oss alle i en vanskelig situasjon. Vi snakker ikke lenger om at vi bør vinne, eller skal vinne, vi er kommet dit at det ikke er noen bønn, vi MÅ vinne. Ikke bare må vi vinne neste kamp, vi må begynne å vinne flere på rad, vi må begynne å ta det vi holder på med seriøst.
Det er i 2007 uinteressant at vi var like dårlige i innledningen i fjor, vi kan ikke kalkulere inn at vi skal ha en høstsesong hvor vi spiller over evne. Vi har tapt fire poeng i hjemmekampene mot Strømsgodset og Stabæk. Vi har også tapt til sammen fire poeng i bortekampene mot Tromsø og Start. Da sammenlignet med hva gullkandidaten Vålerenga bør si seg fornøyd med. På årets seks første kamper skulle vi altså stått med 13 poeng, vi står med 5 og har et problem. Alt annet enn 3 poeng mot Sandefjord er en helt uakseptabel skandale.

Noen appellerer til massene, andre til de få
Arbeiderpartiet vil gjøre stadionsaken til en valgkampsak. En stemme på AP er en stemme på at Vålerenga får Valle for en krone. Høyres byråd er mer opptatt av å fortelle pressen at hun er Lyn-tilhenger. Si hva du vil om Oslo Høyre, men populister er neppe det første som faller meg inn.
Vi i VPN vil følge partiene fremover, det er ikke nok å si at VIF skal få stadion. Vi vil høre at VIF får den tomta vi vil ha, og på de kriteriene vi vil ha den (altså med næringsdel).

Juniorlaget pissa på Hønefoss
Med smått imponerende 8-1 sendte vi Hønefoss ut av cupen og er klar for 3. runde av NM. Vi gleder oss til fortsettelsen og framtida. Mange av disse gutta er bare noen få år unna å bli benka i Tippeligaen.

Skitt i Norge leve Toten
Pottitbønda fra Toten hadde håpa på lokalderby mot LSK, men bygda vil nok aldri bli den samme etter at det ble kjent at hovedstadens stolthet kommer på besøk den 20. mai. Finn frem plastdunkene og fyr opp apparata deres bønder, her kommer gutter som veit å sette pris på god dram i godt selskap. Vi gleder oss til å treffe Roger Rud, Totens svar på Matti Nykänen, bortsett fra at Matti virkelig kunne hoppe.

Mens de andre laga møtes i helga, går våre tanker til Sandefjord og Toten. Kanskje får livet mening igjen etter denne uka? Kjøp deg noe fint, kjøp deg noe å drekke, sett på høydepunktene fra 2005 på DVD. Gjør det du må for å få litt lys inn i en grå hverdag.

Ha en etter forholdene fin weekend

Legg igjen en kommentar