Dagboka torsdag 3. mai 2007

Bartene ser mot Oslo – såvidt. Og vi ser mot fremtiden med Ullevaal. Som forhåpentligvis er kort…. Dagboka er klar. Før VIF – RBK Rosenborgs egne sider har lagt ut sin omtale i forkant av kampen, og ser vi mot VM i selvfølgeligheter må vi si at dette sitatet fra omtalen er en klar gullkandidat: … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. mai 2007»

Bartene ser mot Oslo – såvidt. Og vi ser mot fremtiden med Ullevaal. Som forhåpentligvis er kort….
Dagboka er klar.

Før VIF – RBK
Rosenborgs egne sider har lagt ut sin omtale i forkant av kampen, og ser vi mot VM i selvfølgeligheter må vi si at dette sitatet fra omtalen er en klar gullkandidat:

”I år har det startet dårlig for Osloklubben som nok er villige til å strekke seg ekstra langt for poeng på søndag. Laget ligger på nest sisteplass med kun to poeng på fire kamper. Rosenborg på sin side er på vei opp etter den sterke 3-0-seieren mot Brann, så publikumsfesten på Ullevaal blir trolig like spennende og engasjerende som det har blitt tradisjon for. ”

Ka-boom.

Ellers vil vi si at det ville være artig å synge ”Rosenborg er ræva” på søndag. Kanskje Ivers stemmer i. Men det er ingen selvfølgelighet.

Stadion-saken
I dag forteller VG at Olav Thon skal sammen med NFF og Vital bygge ut Ullevaal Stadion. Et hotell, næringseiendom og ikke minst: utbygging av den siste tribunedelen (må vel være Cola?) slik at stadion rommer 31 500. Og kunstgress fortsatt. Det hele skal være klart sensommeren 2009.

Man skulle tro dette kommer til å ha noe, om ikke mye å si for Vålerenga. For det første: selv om vi har brukbart med tilskuere vil det med dette antagligvis ikke være noen kamper med oss som blir utsolgte. Dermed: mindre rift om billettene, og mindre blest om sesongkort. En stadion som blir dauere med mange tomme plasser? Og hva med prisen vi betaler for å leie? Disse pengene som ryker ut av vinduet. Blir det enda dyrere å være på Ullevaal?

Men i 2009 er vi kanskje endelig på vei bort fra dette fengselet vi må være i?

”Det er 44 fotballarrangementer på Ullevaal stadion i løpet av et år. Det er nok å ta av”, sier fotballforbundets Karen Espelund til VG.

Interessant at hun slik jeg forstår det tar med i beregningen at Vålerenga (og Lyn for den saks skyld) fortsetter å være på Ullevaal. Hvis forbundet baserer slike planer på at klubber som ikke eier sin egen stadion blir på Ullevaal i fremtiden virker det ikke som budsjettstyringen i NFF er helt på G.

Spør du meg er vi borte så fort som mulig. Det er ikke bra for Vålerenga å være på Ullevaal, og det ser ikke ut til å bli bedre slik Dagboka ser det, ihvert fall ikke med dagens oppslag.

Så var det dette med kunstgress da. Vår klubb planlegger sin nye stadion med kunstgress, og det er for mange, inkl meg, litt rart. Og skulle vi bare spilt seriekamper der ville det være nesten uforståelig.

Men Vålerengas nye stadion, om den skulle for alle Vålerenga-guders skyld snart komme, vil være en storstue for Oslo øst og Vålerengas bredde også. Skal vi ha en stadion med økonomi og fornuft må den brukes mye. Skikkelig mye. Og da kan man nesten ikke tenke på gress, det innser til og med en grinebiter som jeg. Med sånn bruk vil man også så vidt jeg skjønner ha argumentasjon for å imøtegå EØS-regler og kunne få tomta billig. I tillegg kommer bonusargumentene med prisen på vedlikehold, mulighet til å leie ut stadion til andre eventer etc.

Vanlig gress er vakkert, men når man ser hvordan Start sliter med sitt naturgress(VG melder at de må legge nytt gress allerede i banens begge 16-metere), og tenker rasjonelt gjennom argumentene som handler om å i det hele tatt å FÅ sin egen stadion er det bare å innrømme det: kanskje kunstgress er det eneste lure vi kan få.

At NFF skal ha kunstgress på Ullevaal er litt mer underlig, når man tenker på at de fort sitter igjen med en bane som har ingen faste kamper, evt bare Lyn, og ingen breddeaktiviteter. Men da har de i alle fall 31500 plasser til landskamper der de fleste billettene koster en haug med hundrelapper og
Selv om vi skulle få kunstgress på egen stadion så er kunstgress på Ullevaal bare enda en grunn til å komme seg vekk så snart vi kan.

Og med en egen storstue kan vi fra supporterståsted ane muligheten for at Vålerenga gir NFF en aldri så liten kilevink ved å ha den mest brukte og beste stadion i Oslo..? Vi har vært utnyttet nok, og nå vet politikere som er til valg denne høsten at de kan gi Vålerenga en hjelpende hånd.

Vålerenga i dag
`Allo `allo: – med tredvetusen tomme seter blir knekkebrød og brunost til alle Lyn-barn fra den gamle, rike mannen

Legg igjen en kommentar