Dagboka mandag 30. april 2007

VPN er oppe i knestående igjen. Kampen, håp, tro, kjærlighet, Arni, byderby og sang. Dagboka er klar: Vålerenga – Godset Egentlig skulle du lest noen ord om kampen i går på VPN. Men helgedagbokskribenten taklet ikke kombinasjonen uavgjort mot Godset og alkohol. Dermed kan vi edruelige snakke om den ikke helt vellykkede forestillingen i dag. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. april 2007»

VPN er oppe i knestående igjen. Kampen, håp, tro, kjærlighet, Arni, byderby og sang. Dagboka er klar:

Vålerenga – Godset
Egentlig skulle du lest noen ord om kampen i går på VPN. Men helgedagbokskribenten taklet ikke kombinasjonen uavgjort mot Godset og alkohol. Dermed kan vi edruelige snakke om den ikke helt vellykkede forestillingen i dag.

Både Dagsavisen og Dagbladet stiller spørsmålstegn ved spissene til Vålerenga. Dagsavisen ønsker en stor, sterk Petter Kovacs. Dagbladet generelt klager over spissene mens Petter Myhre sier han har full tillit til sine menn på topp. Og Aalbu sier: ”En klubb som Vålerenga må alltid se etter nye spillere”, hvilket Dagbladet tolker som at Vålerenga er bortimot på spissjakt.

To mål på fire kamper er den enkle forklaringen på dette fokuset. Og for hver kamp som ikke leverer det forventede resultatetet virker det som om Vålerengas løkke rundt sin egen hals strammes litt mer:

”Vålerenga virker så stresset med situasjonen at vi burde hatt sjans på tre poeng i denne kampen”, sier Godset-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Mens vår mann i førersetet sier det sånn på klubbens sider:
”Dessverre klarte vi ikke det i dag, vi stanger og stanger, og da begynner man å tenke konsekvenser. I dag er vi veldig misfornøyd med at vi taper to poeng”, sier Petter Myhre til VIF-TV.

Hva skal man lissom si da?
Det vi ønsker er ikke at noe hode skal rulle, at noen skal gråte seg i søvn eller at noen skal årelates fordi vi liker det. Vi ønsker bare at Vålerenga skal vinne. Etter tre år med medaljer ville det vært rart å senke ambisjonene. Men samtidig kunne det vært en vei å gå, rett og slett fordi det kan være at det er mer i tråd med hva vi kan faktisk forvente av dagens lag. Eller er de egentlig mye bedre?
Skal man svinge slakterøksa og tro at drittslenging hjelper på prestasjonene, eller skal man klappe laget pent på ryggen (med en isbrodd?) og si at dette løsner snart, vi vet dere klarer jobben? Jeg vet ikke, jeg bare håper noen sier det riktige. Det er i alle fall lett å henvise tilbake i tid da spillerne synes det ble bedre med Myhre som er grei og sånn fremfor sinte Rekdal. Akkurat nå virker det ikke som om snillhet og kompisstatus hjelper heller.

Det var i alle fall antydninger til godt nytt. Vi kunne se oss selv mindre avhengige av Grindheim enn man var redd for siden både Fellah og Jalland viste at de er i stand til å bære midtbanen. Og Vålerenga skapte noen sjanser i annen omgang.
Jeg velger å tro at vi har det som trengs ennå jeg. Vi får se neste søndag når vi møter et RBK som viste styrke i går, men har vist mye svakhet også.

Men til syvende og sist er det nok VPNs skyld at det gikk som det gikk:
Dessverre må den ”skalla klovnen” i Godsetmålet ha lest skriftet til VPNs Gabardinmann siden det går en faen i Espen Johnsen som presterer sin beste kamp for sesongen. Vi beklager den og tar skylden for 2-poengstapet. Er det ok for dere blåkledde og høyskuldrede som var på matta?

I trøstens fortegn slenger vi oss med den ufrivillige komikken i intervjuet til VIF-TV etter kampen. Snakker Rønsen mer enn intervjuobjektene sine, eller? Se hele på klubbens sider.

Bekymringsmelding: Arason
100% fotball og Aftenposten melder at det er en måned til Arason kan ta opp samtaler med andre klubber, siden hans kontrakt utgår 30.november dette år. ”Jeg stresser ikke med det der. Jeg har fullt fokus på spill for Vålerenga” sier Arni. ”Jeg vil ikke si noe som helst om dette før vi har snakket med Arnir selv”, sier Aalbu. Mens Aftenposten tar med at samboer og barn bor i Trondheim grunnet studier. Arni selv sier han ser dem altfor sjelden…

Skremmende. Gi kvinnen en studieplass i Oslo, gi barnet en barnehageplass i samme by, og gi mannen en kontrakt som ikke flår oss. Gjerne før enn senere.

Byderby klokka 2125
Du har kanskje fått det med deg. Jeg satte i alle fall kaffen i halsen da jeg hørte det. VPN kjørte kort intervjurunde med Solheim i NFF, fotballsjef Hagen i TV2 og Vålerengas egen Pål Breen. Les intervjuene linket nederst. Svarene til disse gutta ga oss to følelser:

– at det er litt kjipt hvor mye en milliard kroner kan diktere, men det overrasker ikke. Vi snakker om en milliard kroner der fotballen solgte seg ut med viten og vilje – hvor mye kan en egentlig klage på at TV2 vil få mest mulig ut av pengene?

– Samtidig er det noe med byderby på kvelden og flomlys som kan være litt spennende og. Og ikke minst, kanskje det er det som skal til for at Vålerenga vinner? Skjer det vil jeg ha nattderby hver kamp.

De Dagboka syns synd på er kidsa som gjerne ville vært der. Da tenker vi på Vålerengas unge supportere for eksempel i MiniKlanen. Og skal vi tro tidligere Vålerenga-”supporter” og markedsdirektør Keith Woods i FC Lyn Oslo er det nok noen der vest som ikke kommer på kamp heller: ” Vi har mange unge supportere som ikke får kommet seg på kamp”, sier han til Tips.

Billig poeng av oss å ta med den der, vi vet. Hilsen nesten skamfull Dagbokskribent.

Sangmøte
Klanen har i alle fall ikke gitt seg. Og mer kommer. Først og fremst skal det klekkes ut nye gullkorn. Vi siterer Klanens sider:

”Vi prøver igjen og har bestemt oss for å ha et møte på klanskontoret lørdag 5. mai klokka 13.00. Håper folk har tid og lyst til å møte. Kom gjerne med gjennomtenkte forslag, eller bare for å stille din nysgjerrighet. Vi sees.”

Oppfordring gitt.

1.mai imorgen
Arbeidernes dag. Vålerengaspillere, foren eder?

VPN kommer ut med en litt redusert Dagbok allikevel. Hvorfor? Fordi vi ikke mottar lønn for dette, derfor.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 – Asker, Voldsløkka kl.1800 om vi tar rett

Og vi takker Dropkick Murphys, Ataque 77 og Bad Religion for inspirasjon til å fullføre Dagboka i dag. Puh…

Legg igjen en kommentar