– Jeg tror ikke VIF har truffet gull ennå, men dere graver i riktig retning

VPN har sugd tak i Dagbladets redaktør Esten O Sæther. Og stilt han mange spørsmål om veldig mye, både Vålerengarelatert og ellers. Han har svart. Hva tenker du om pengegaloppen i norsk fotball? Er vi på vei mot en ny smell? – Pengegaloppen har skrudd til en negativ utvikling i norsk toppfotball der det byttes … Fortsett å lese «– Jeg tror ikke VIF har truffet gull ennå, men dere graver i riktig retning»

VPN har sugd tak i Dagbladets redaktør Esten O Sæther. Og stilt han mange spørsmål om veldig mye, både Vålerengarelatert og ellers. Han har svart.

Hva tenker du om pengegaloppen i norsk fotball? Er vi på vei mot en ny smell?
– Pengegaloppen har skrudd til en negativ utvikling i norsk toppfotball der det byttes og utbyttes alt for kjapt, og utvikles lite. VIF ser langt sunnere ut på dette punktet med en strukturert egen rekruttering og god plass til klubbtalenter opp i A-stallen.

Den andre sesongen med fotball-avtalen starter. Hva syns du om satsingen til TV2?

– TV2 fotballsendinger er veldig bra. Gjennomgående ok kommentering med et par eksperter av høy klasse. Dette er blitt et godt nyhetsprodukt. Så får markedet avgjøre om det blir for mye fotball.

Hva med sponsingen og reklametrykket i fotballen? Er det for mye?

– Jeg tror grunnleggende på identitet innen idrett. Det betyr at sponsing som drar oppmerksomheten fra grunnproduktet i lengden fungerer dårlig.

Royal League. Har det livets rett?

– Royal League er veldig bra. Jevne kamper mot lag fra land vi må være interessert i. Heia Norden!

Norske lags prestasjoner i Europa – ikke bra. Hva skyldes det, og hvordan kan trenden snus?

– Norsk klubbfotball har med et par unntak mistet det taktiske grepet. Vi har ingen særpreget spillestil som på 90-tallet og får svi for det. De toppklubbene som skjønner dette negative skiftet og tør å utvikle
spillemåten sin gjennom flere sesonger, kommer først tilbake til ok europeisk nivå.

Hva med de nye UEFA-reglene om spillere fra egen stall?
– De nye UEFA-kravene er gode. Alle de norske klubbene er i stand til å tilpasse seg disse. Det skorter bare på viljen.

Det har vært sagt mye om Vålerengas unge spillere. Er dette en hype, eller har Vålerenga endelig truffet gull?

– Jeg tror ikke VIF har truffet gull ennå, men dere graver i hvert fall i riktig retning. Får flere unge spilllere mye spilletid i år, vil laget løfte seg ytterligere fra den gode høstsesongen i fjor.

Hva synes du om Vålerengas profilering nå? Har du merket noen forskjell nå kontra da Rekdal var i klubben?

– VIF er trygt profilert med verdier som holder uansett sportslige opp og nedturer.

NFF har satt igang en gransking av sitt omdømme. Har NFF et omdømmeproblem, i såfall hos hvem, hvordan og hvorfor?

– Fotballforbundet har ikke noe omdømmeproblem. Den norske toppfotballen derimot må passe seg for ikke å virke som en mellomstasjon for ordinære utenlandske spillere. Flere steder må det lokale løftes fram. Dette fordi identitet over tid bestemmer lokal suksess.

Vålerenga venter og venter på sin egen stadion. Hva syns du om hele saken?

– VIF burde ha bygd i Bjørvika. Bedre ramme finnes ikke. Uansett må det bli en tomt på østkanten, og helst fortest mulig.

Hva kan du fortelle om ditt medies satsing på Tippeligaen denne sesongen?

– Nettet er best på kjapp nyhetsformidling. Dagbladet.no får mer stabil live dekning og fortsatt godt trøkk på nyhetstjenesten. Nettsporten vår har utfordret VG de siste årene fordi sportsgutta våre både er raskeste og skriver artigst. Bare sjekk selv! Dessuten hører VIF og papirutgavens Morten Pedersen vakkert sammen. Maken til patriot!

Noen forhåpninger til sesongen selv? Hva frykter du mest, hva gleder du deg mest til? Og hva håper du på for ditt lag, som er….?

– Jeg har aldri hatt noe annet lag enn KFUM. Vi blir i toppen i 3.div som vanlig med en flott årgang helt fra egen stall. Dessverre er Lyn 2 i samme avdeling, og proffe spillere slår vi ikke, avslutter Dagbladredaktøren.

Legg igjen en kommentar