Dagboka onsdag 18. april 2007

Ojsann. Vi er litt sent ute. Men vi har så utrolig mye å melde. Dagboka idag burde være både lesbar og inspirerende. Tannpine, landslag, blå hjerter, underberger og mye poesi. Velkommen til resten av poesi-uka. Tannpine, faktisk Mange, Christian Grindheim inkludert, har sikkert lurt på hvorfor det ikke har vært skikkelig dreis over spillet til … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. april 2007»

Ojsann. Vi er litt sent ute. Men vi har så utrolig mye å melde. Dagboka idag burde være både lesbar og inspirerende. Tannpine, landslag, blå hjerter, underberger og mye poesi. Velkommen til resten av poesi-uka.

Tannpine, faktisk
Mange, Christian Grindheim inkludert, har sikkert lurt på hvorfor det ikke har vært skikkelig dreis over spillet til Christian Grindheim. I dag avslører Dagbladet var som har vært buggen: en visdomstann som har spredd bakterier både her og der: ”Jeg har hatt trøbbel med ei visdomstann. Det har dannet seg bakterier, som igjen har spredd seg nedover halsen. Derfor har jeg vært en del forkjølet.”

Tanna skal visstnok ut ”fort som fy”, og Christian er på penicillin. Med dette satser vi på at kapteinen vår snart er i toppform igjen, med eller uten gebiss.
Myhre mener i alle fall Grindheim kan spille mot Brann. Vi regner med at det er gode grunner til det, da.

Ronny Johnsen for Norge
På NRK2s fotballprogram ”Bakrommet” åpnet Åge Hareide for at Johnsen kan komme på landsen, noe Ronny har sagt at han er villig til igjen også. ”Ronny har all rutine og egenskaper vi trenger. Han holder jo også hurtigheten”, siterer Dagsavisen fra programmet.

Vi bare applauderer og nikker bifallende. Dagboka syns det er rått hvordan Ronny står fram, (minus den litt trege markeringen av Tromsøs costaricanske spiller i serieåpningen) ennå. Selv om vi kanskje bekymrer oss for rovdrift på en godt voksen mann som Vålerenga trenger i serien er det klart at man skal stille for landsen om man kan.

Jan Derek, et hjerte i blått
Vi lot denne ligge til fakta var på bordet, men nå kan vi puste lettet ut. Først fortalte pannebåndbarna på Bastionens forum om at Jan Derek Sørensen var på kampen FFK – SmartClub. Det viste seg at det var fakta, samt at han ble bedt å flytte seg siden en del av kidsa ble sure da de så han. Dernest påståes det at han er glad i Lyn ennå, samt at han gikk med Lynskjerf på kampen.

Sørensen kommer med sin versjon på FXT.no, og den er noe mer betryggende:
”Jeg satt ikke blant Lyn-supporterne. Jeg var på kamp sammen med et par kompiser som holder med Lyn, og vi gikk inn feil da vi kom. Da jeg så at det var ledige plasser lenger bort blant FFK-supporterne, gikk vi heller dit.”

På spørsmål om Lyn-skjerf er JDS temmelig konsekvent:
”Nei, selvfølgelig ikke. Jeg hadde ikke noen Lyn-effekter på meg. Ingen skal få så noen tvil om at hjertet mitt er blått.”

Han minner også om at det var Lyn som dumpa han. Ikke akkurat noen grunn til kjærlighet, nei.

Med dette har forhåpentligvis Jan Derek satt skapet på rett plass dersom noen skulle tvilt. Kudos til FXT.no for å spørre, og ikke minst til Sørensen for at han faktisk tar seg jobben med å rydde opp. Sånt som dette er viktig for fotballsupportere, og det er bra han sier fra.

Fingern til Odd Inge
”Finnes det et bilde, så legger jeg meg flat”, sa Stabæks Odd Inge Olsen, (kul sveis, kompis!) til Dagbladet.no. Vel, på Dagbladet.no kan man altså se det som ser ut som et bilde av at Olsen viser fingern. Noe jeg faktisk ikke så selv på Ullevaal. Nice one, Dagbladet og Oddemann.

Uansett, det er jo ikke lurt av fyren å kommunisere sånn, selv om han skulle ment det spøkefullt. Men så høytidelig trenger vi ikke ta oss selv heller enn at vi nedverdiger oss til noen vendetta for det der. Han fikk bra med pes der og da, og virka bare litt ynkelig der han prøvde å vise: ”hei, altså…jeg har faktisk skikkelig vondt i tanna, altså!”

La NFF heller rette pekefingeren mot fingern til Odd Inge. Det gjør de sikkert…
De ga Jarstein i Odd 5000 i bot da han viste fingern til Plankehaugen.

Terror og Underberger
I Vålerenga finnes det lange tribunetradisjoner for en tribuneknert eller to. Gjerne av den bitre sorten. På vei inn på Ullevaal søndag i køen før sikkerhetssjekken så jeg den 45årige litt småsvette karen foran meg lade kanonen, bokstavlig talt. Han tok ut ikke bare en, men tre små Underbergere fra jeanslomma og mata dem ned en etter en i snekkersprekken bak. Da den tredje skle inn må det ha klødd litt på skrukken siden han begynte å gå som om bindet satt litt skjevt. Gråpapir i det sensitive området klør jo som kjent. Han kom lett inn med barskapet i sin svette sprekk.

Dagboka er ikke motstander av en knert eller to, selv ikke på tribunen dersom man klarer å holde hodet klart og ikke skremmer unga, eller oppfører seg atalt eller bondeaktig.

I dette tilfellet er vi mer fascinert av to andre aspekter:
– For det første skulle jeg mene at tre Underbergere på rad er omtrent like langt som et bluss. Dermed er det kanskje ikke overraskende om noen klarer å ta med bluss på stadion, eller hva?

– For det andre, og desidert det viktigste: Det er greit at Underbergere har kork, og er pakket i gråpapir. Men ville DU drukket disse ekstra krydrede knertene?

Poesidager på VPN
Vi er inspirert av Morgan, vi er det. Dermed annonserer Dagboka poesidager her på VPN. Første bidrag har rent inn fra VPNs Engavanntester i Årdal:

Jeg står på Bredden
og ser mot sola
Snart skal jeg vedde´n
går ned bak Cola
Fra trappa sniker
en ekkel stank
jeg ikke liker
opp fra en tank
Det stinker svin
og det lukter gamp
av fæle Liin
i sin pølsedamp.
Nå må det røddes opp i by´n
Vi starter med en bønn til Lyn:
Ta pølsevogna og dra til Moss
til Morgan-landet langt vekk fra oss

Flere poetiske stunder blir det utover i uka. Og om du har noe vakkert i deg kan du sende det på infoATTvpn.no. De beste blir publisert.

Takk, Morgan.

VPN anbefaler
Vålerengavenner Golden og Elvestad brakte i går drømmenyheter på TV2s Golden Goal, lest opp av NRKs Karen Marie Ellefsen. At RBK ble degradert etter en kjip sesong med Mini som sportsdirektør. Og andre ting. VPN anbefaler på det sterkeste å se på Golden Goal, noe av det mest severdige på TV nå.

Patetisk 1, 2 og 3
Patetisk 1: Tom Nordlie som syns at alle er ute etter han. Ikke rart du er paranoid, Tom, alle er jo ute etter deg.

Patetisk 2: Media og dommere som prøver å lage sak på noe så banalt som dette. Over mange, mange sider. Hallo, han sa da bare ”forbanna idiot”. Vi får det travelt om saker skal lages hver gang noen sier noe sånt i fotballen.

Patetisk 3: TV2 som egentlig ikke hadde lov til å være på gresset og filme saken. Som da ikke hadde blitt en sak om de ikke var der.

Har fotball-Norge mye å gjøre? Jada…

Vålerenga i dag
La deg inspirere, poesi gjør deg blid

Legg igjen en kommentar