– Var ikke i tvil om Vålerenga. VPN snakker med Rune Lange

Før helgens kamp har VPN tatt en liten prat med Rune Lange. Om Tromsø-kampen, spillet i Norge og formen. Også litt om Runes karriere som supporter av Vålerenga Hockey. Ikke særlig fornøyd Rune Lange fikk ikke den gjenkomsten med Alfheim stadion som han hadde ønsket seg. Da tenker han ikke på at han ble buet … Fortsett å lese «– Var ikke i tvil om Vålerenga. VPN snakker med Rune Lange»

Før helgens kamp har VPN tatt en liten prat med Rune Lange. Om Tromsø-kampen, spillet i Norge og formen. Også litt om Runes karriere som supporter av Vålerenga Hockey.

Ikke særlig fornøyd
Rune Lange fikk ikke den gjenkomsten med Alfheim stadion som han hadde ønsket seg. Da tenker han ikke på at han ble buet ut av publikum, for det var han forberedt på. I stedet hadde tromsøværingen ønsket å ta med seg tre poeng hjem til Oslo.

– Jeg kan ikke si at jeg er særlig fornøyd med kampen mot Tromsø. Tromsø fikk et tidlig mål og dem forsvarte seg godt. I tillegg tok dem få sjanser og hadde mange spillere bak ballen hele tiden. Vi brukte alt for lang tid med ballen og fikk ikke opp det tempo vi trengte for å kunne kjempe i mot, forteller Rune Lange.

I år skal Rune kjempe om spissplassen med tre andre. Han er klar til å ta kampen og han forteller at det er tøff konkurranse om plassene.
– Vi er fire spisser med forskjellige kvaliteter. Petter får velge ut i fra form og motstander, sier Lange som håper han får masse tid innenfor motstanderen 16-meter. Det er der han trives best og har sine sterkeste sider.

Den høyreiste spissen er klar for å gjøre sitt til at Vålerenga gjør det minst like bra som i fjor. Han er klar på at de sterkeste motstanderne er LSK, RBK og Brann.
– Disse klubbene har bredest stall, best spillermateriale og de beste ressursene. Derfor kommer de til å kjempe i toppen i år også.

Ny spillestil
Den tidligere Trabzonspor-spilleren innrømmer at han har brukt, og kommer til å bruke, litt tid på å stille seg om til norsk fotballs spillestil. Mens spillestilen i Belgia og Tyrkia baserer seg på individuelle ferdigheter, spill langs bakken og høyt tempo, er hverdagen annerledes her hjemme.
– I Norge er man mest opptatt av lagorganisering, med dødballer og taktikk. Det gikk bra for meg i utlandet, og det tror jeg det skal gjøre her hjemme også. Jeg må bare venne meg til der, sier Lange.

Også på supportersiden er det klare forskjeller. Fra sin tid i Brugge er Rune Lange vant med et snitt på nærmere 25.000 tilskuere som lager masse liv og røre på tribunen. For de som så Brugge – Vålerenga og syntes det var bra stemning, kan det nevnes at det var rundt 14.000 tilskuere på tribunen og ikke like bra stemning som det pleide å være. Likevel er Rune Lange klar på at norske supportere, og særlig Klanen, er bedre enn utenlandske supportere på en ting.
– Supporterne i Norge støttet laget sitt uansett hvordan laget spiller. I utlandet er ikke supporterne like flinke til dette.

Hockeyfan
Rune Lange har selv stått på tribunen og heiet på Vålerenga, men da på hockeykamp. På slutten av 90-tallet, mens lange fortsatt spilte i TIL, skulle han og en gjeng kompiser på cupfinalen. Samme helg skulle Vålerenga spille mot Frisk/Asker, og kompisgjengen satte seg på bussen og reiste til Asker.
– Det var min første hockeykamp live og jeg husker den godt. Det var veldig moro! forteller den 29-årige spissen.

I to år hadde Rune Lange kontakt med Vålerenga før overgangen var i boks. Kontakten ble oppnådd mens Siem var direktør, og det at Vålerenga stadig vekk viste sin interesse, gjorde at valget ble enklere for Rune Lange.
– Vålerenga viste at de ville satse på meg og ville gi meg den tryggheten jeg trengte. De har et bra medisinsk apparat og ville være tålmodige, kan Rune Lange fortelle. Han var ikke i tvil om at han ville hjem til Norge for å få den behandlingen han følte han trengte.

Formen til Lange blir bedre og bedre. Selv ønsker han litt mer matchtrening før han er tilbake til godformen. Rune Lange innrømmer at han får problemer når han spiller på kunstgress, så han gleder seg til at Vålerenga nå skal begynne å trene på gress igjen.

Og Langes tips til søndagens resultat?

2-0

Legg igjen en kommentar