PåskeDagboka tirsdag 3. april 2007

En lun og treg Dagbok. Men med mye å lese som presang til deg som er her i påsken. Antall utlendinger, tipping, lookalikes, ambisjoner, avstemninger, komplekser, profiler og påske. Fordi du fortjener det. Vålerenga med færrest utlendinger NTB tar en sjekk på tallene og kommer til at det er Vålerenga (og Godset) som har færrest … Fortsett å lese «PåskeDagboka tirsdag 3. april 2007»

En lun og treg Dagbok. Men med mye å lese som presang til deg som er her i påsken. Antall utlendinger, tipping, lookalikes, ambisjoner, avstemninger, komplekser, profiler og påske. Fordi du fortjener det.

Vålerenga med færrest utlendinger
NTB tar en sjekk på tallene og kommer til at det er Vålerenga (og Godset) som har færrest utlandske spillere i troppen (3). Mens Lyn (sammen med Viking og Fredriksstad) har flest (12). (ny parantes snart). Hvorfor?

”Svaret er todelt. Vi har vært flinkest i klassen til å satse på egne, unge spillere. Og vi har sett etter spillere med norsk mentalitet”, svarer Petter Myhre.

Det er som vanlig hyggelige saker dette, mest med tanke på økonomien og fremtiden. Det er det viktige med det. Men noen og tjue spillere som dør for Vålerenga er det viktigste for meg, uansett hvor de er fra. Så tar vi det som en bonus om de er unge og fra Oslo Øst.

Det morsomste med denne saken er hvordan TIL-magasinet til Nordlys presenterer tallene. Overskriften på saken er:
” TIL er mest norsk i eliteserien”. Og det utdypes i artikkelen med ”TIL er derimot det laget som har færrest utenlandske spillere.” Før man konstaterer at Vålerenga og Godset har færrest utenlandske spillere og dermed slår TIL…

Jeg er den kjekkeste mannen i VPN. Utenom…..øh…faen.

Flere som tipper
Arild Rønsen lookalike Tor Kise Karlsen i Dagsavisen tippet Vålerenga på 4.plass. VG har kommet til sjette plass og ikke nevnt Vålerenga ennå. Mens FXT.no bør vel ikke tippe på noen, siden de lissom er alle klubbenes nettside. Dagens mest motbydelige er NRKs Karl Petter Løken, som tipper LSK på gullplass. Med Tom Nordlie. Det er faktisk muligvis en verre tanke enn gull til Brann.

Måtte 1000 kameler trampe gjennom hagen til Løken og etterlate sine etterlatenskaper i rosebedet hans.

Ellers sier vår egen trener Myhre følgende i Dagsavisen om hvem som vinner gull i år: – Jeg tipper Lillestrøm, Brann og Rosenborg blir skuffet om de ikke vinner.

Kjære Petter Myhre. Jeg skjønner at man vil være edruelige, og ikke pumpe opp for store forventninger. Men jeg tror med hånda på hjertet at ingen supportere med hodet på rett plass vil kreve at Myhre grilles sakte over lav flamme dersom vi ikke tar medalje (men klarer topp 5-6-7, for eksempel). Hvilket ikke betyr at man kan si at man går for gull, og at stallen er faktisk god nok til det – dersom alt går som det kan gå. Vi foreslår heller følgende:

– Jeg ønsker og vil at Vålerenga skal gi Lillestrøm, Brann og Rosenborg god kamp om gullet.

Så får det heller være om vi tryner litt. Vi tåler det, syns jeg. Med medalje tre år på rad burde vi det.

Enda en avstemning å vinne
Joda, enda en nettavstemning. Så vidt jeg kan se er det ikke noe spes å hente annet enn ære, dermed gidder vi pese mye om dette. Men dersom du vil at ”Vålerenga kjerke” skal stemmes fram som den fineste supportersangen i Tippeligaen kan du snuble innom Aftenposten.no og være med på å demonstrere for hele nettverdenen hvor lite seriøse nettavstemninger er.

Om det å være minst – alltid
Vålerenga er uten tvil en stor klubb i Norge. LSK er faktisk ganske profilert de og, om vi er rause. Til og med Lyn har en historie og er kjent. Men stakkars lille Stabæk er minst av klubbene rundt Oslo og omegn. Mye mindre enn Strømsgodset til og med. Så kan man diskutere mye om det er viktig. Egentlig ikke, om ikke det var sånn at minstemann i klassen stadig prøver å være så mye større enn han er. Og det skyldes han med de hårete målene som strengt tatt burde vært mer opptatt av å fjerne hårene på ryggen sin.

– Vi har de fire-fem største profilene i Tippeligaen nå. Vålerenga har ingen, muligens med unntak av Daniel Fredheim Holm, sier Ingerbrigt Steen Jensen til Aftenposten.

Som vanlig er Steen Jensen mer opptatt av å snakke om Vålerenga enn sin egen klubb. Det er klart, han forteller jo om det å ha en ytre fiende for å bygge lojalitet. Det hadde kanskje hjulpet noe om den ytre fienden brydde seg om deg. For oss vil du aldri bli mer enn en liten klovn i en liten klubb. En klovn som kan veldig mye om reklame og oppmerksomhet ute i bedriftsverdenen. En klovn som lurer business-folket til å tro at han har mye kunnskap om stammekultur og fotball som igjen kan brukes på å skape resultater. Problemet er bare at Steen-Jensen vet ikke noe om fotball-kultur egentlig. Ikke på noen måte som er troverdig. En dag blir du avslørt av de du lurer også, Ingerbrigt.

Og nei, vi er ikke i nærheten av å prøve å argumentere for hvorvidt vi har flere eller færre profiler enn Stabæk. Men hallo, «fire-fem av de største»? Tsk tsk.

Apropos profiler
Vi har som kjent ikke så mange i Vålerenga, men Freddy Dos Santos er å finne på de nye Norsk Tipping-plakatene. Freddy er vår helt og vi er veldig glade for at han er med videre med klubben. Og det er nok ikke han som har fått lov til å bestemme teksten på plakatene, men:

Uno,
(Freddy) Dos (Santos),
Tres!

Ærlig talt. Og vær så snill, Norsk Tipping; dette er ikke noen måte å bruke en av Vålerengas ikke-profiler.

Påske-VPN
Vi er nok her vi, selv om mange av deg er borte. Det kommer smale Dagbøker til og med fredag, og har vi en luring på lager kommer det kanskje en helgepåskedagbok (!) også. Samt flere av våre utmerkede seriespesialpodcaster.
Vi noterer oss at vi snart har lengre ord enn Øystein Sunde, for øvrig.

Vålerenga i dag
Det er påske i Oslo. Det var rolig og ekstremt lite stressende på T-banen (hei, Bergen) i dag. Med Øs:Gar plata på øra koste jeg meg der jeg så på byen vår på vei til en arbeidsplass med lavt tempo. Oslo er så vakkert, og gjør meg så glad

Legg igjen en kommentar